Ο δρόμος του νερού

Ο δρόμος του νερού

Ο Δρόμος του νερού: συνεχίζονται οι ανθρωποθυσίες στα μπαζωμένα ρέματα, στον αμείωτο ρυθμό κοπής δέντρων μέσα στις πόλεις μας και γύρω από αυτές, στη συνεχιζόμενη οικιστική επέκταση ΧΩΡΙΣ φραγμούς, χωρίς όρια, χωρίς κανένα σεβασμό στο φυσικό μας περιβάλλον και τους νόμους που το διέπουν….

Προς ΟΛΟΥΣ τους συμπολίτες μας. Πολίτες και πολιτικούς!

Φέρτε μας πίσω τα ποτάμια και τα ρέματα που μπαζώσατε και χτίσατε! Φέρτε μας πίσω τα δάση μας που καταστρέψατε! Πρασινείστε τις πλατείες και τις πόλεις μας με το πράσινο που κόψατε αγόγγυστα κι αλύπητα για να χτίσετε και να τσιμεντώσετε!

Δε μας νοιάζουν οι πολυκατοικίες σας, τα σπίτια σας, οι βίλλες σας, οι περιουσίες που αποχτήσατε εις βάρος του κοινωνικού συνόλου! Μας νοιάζουν οι ζωές και οι περιουσίες της πλειοψηφίας των πολιτών που σέβονται τους κοινούς κανόνες και νόμους, που διέπουν την εύρυθμη λειτουργία μιας χώρας, που υπακούουν σ’ αυτούς, που χτίζουν ό,που ο νόμος ορίζει! 

Μας νοιάζουν τα πολιτικάντικα παιχνίδια προς άγραν ψήφων! Μας νοιάζουν οι πλάτες της πολιτικής εξουσίας σε όλους αυτούς που μπάζωσαν, έχτισαν, έκαψαν, καταπάτησαν, αυθαιρέτησαν και νομιμοποίησαν εκ των υστέρων, για να εισπράξει εύκολα έσοδα το Δημόσιο! Έσοδα που είναι ανίκανο να εισπράξει με τη νόμιμη οδό!

Μας νοιάζει η “κατασκευή” νόμων για το βόλεμα αυτών, που ενώ γνωρίζουν τι κάνουν, μας καλούν εκ των υστέρων να λυπηθούμε την περιουσία τους και να την προστατέψουμε!

Μας νοιάζουν οι σχεδιασμοί των εκάστοτε κυβερνώντων και διοικούντων, που θυσιάζουν τον αναντικατάστατο φυσικό μας πλούτο, για τον πλουτισμό πολιτών, για την ΕΥΚΟΛΗ κατασκευή!

Για την απόκτηση περιουσίας αυθαίρετα και παράνομα, με πλήρη γνώση της αυθαιρεσίας όσων επιδίδονται σ’ αυτή, διότι γνωρίζουν οτι θα νομιμοποιηθούν!

Μας νοιάζουν τα έργα που στηρίζονται στην ΕΥΚΟΛΗ λύση, που επιμένουν οτι είναι και φθηνή ενώ δεν είναι τις περισσότερες φορές…

Μας νοιάζει που πάντα έχουμε χρήματα για πολυτέλειες, για ρουσφέτια, για σπατάλη, αλλά ελάχιστες φορές έχουμε χρήματα για να σχεδιάσουμε ένα ολοκληρωμένο έργο!

Ολοκληρωμένο έργο με την έννοια οτι το σχεδιάζουμε έχοντας κύριο γνώμονα την προστασία της Φύσης. Διότι θεωρούμε αυτονόητο οτι επιτρέπουμε μόνο τις κατασκευές που την σέβονται και την προστατεύουν!

Μας νοιάζει που δεν τιμωρούμε τον καταπατητή και τον αυθαιρετούχο παρά μονο τον παρακαλάμε να έρθει να νομιμοποιήσει το αυθαίρετο, που έχτισε καταστρέφοντας και μπαζώνοντας κοινή περιουσία, το δρόμο του νερού, τον τόπο του δάσους, τις αμμοθίνες της παραλίας! 

Μας νοιάζει που πληρώνουμε όλοι τα λάθη, τις παραλείψεις, τη βαρειά αμέλεια, το έγκλημα πολιτικών και πολιτών, εις βάρος του κοινωνικού συνόλου! 

 

15 Νοεμβρίου 2017  ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟΣ και ΜΑΝΔΡΑ Αττικής

Μέχρι τώρα (ώρα 17:00) 11 οι νεκροί…..

ΜΑΝΔΡΑ Αττικής: πόλη χτισμένη πάνω σε ρέματα, διαβάζουμε σε ρεπορτάζ του Ριζοσπάστη, γραμμένο τον Οκτώβριο του 2005! 

2017 Νοέμβριος- ΚΕΡΚΥΡΑ

Πνίγηκε ένας τουρίστας- Δύο ξενοδοχεία κτισμένα στις εκβολές ενός ρέματος

2016 ΚΑΛΑΜΑΤΑ

 messin_katasrt_1

 

Η ανάπτυξη της πόλης και οι διαδρομές των ρεμάτων στην Αθήνα

 

 

 

Ένα πολύ αξιόλογο άρθρο  της κ. Ντίνας Βαϊου (Αρχιτέκτων-Πολεοδόμος, Επίκoυρος Καθηγήτρια ΕΜΠ) & της κ. Μάχης Καραλή (Αρχιτέκτων, Επίκ. Καθηγήτρια ΕΜΠ).

Αναφέρεται στο σημαντικό ρόλο του νερού στη χωροθέτηση της παλιάς Αθήνας και τον μετέπειτα καταστροφικότατο ρόλο της κερδοσκοπίας στην εξαφάνιση των φυσικών δρόμων του, που με τόση σοφία χρησιμοποιήθηκαν μέχρι την ‘ανάπτυξή’ της!

 

 

Comments are closed.