Έργα σε κοίτες ρεμάτων

Έργα σε κοίτες ρεμάτων

5 Δεκεμβρίου 2018

Από τύχη ζούμε….

Απάντηση στην ανακοίνωση του Δήμου Ηλιούπολης

Σήμερα, από τον Δήμο Ηλιούπολης δημοσιεύθηκε απάντηση μετά την καταγγελία μας για το ερμητικό χτίσιμο και την πλήρη φραγή του κλειστού τμήματος της Πικροδάφνης, κοντά στο γήπεδο της ΔΙΑΝΑ, στην Ηλιούπολη (βλέπε πιο κάτω ανάρτηση 3/12/18).

Στην ελλιπέστατη απάντηση του Δήμου Ηλιούπολης, που μόνο ερωτηματικά και ανασφάλεια μπορεί να μας προκαλέσει, έχουμε να δηλώσουμε τα εξής: 

Καταγγείλαμε τη φραγή του αγωγού την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018. Ο προϊστάμενος της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Ηλιούπολης, τη Δευτέρα 3/12/18 το πρωί, γνώριζε την ύπαρξη των βράχων, που έχουν τοποθετηθεί σε κάποια απόσταση από την είσοδο του κλειστού οχετού, για να μην εισχωρούν κλαδιά και άλλα φερτά από το βουνό. Αλλά, όποιος δει αυτούς τους βράχους που είναι σε απόσταση μερικών μέτρων από την είσοδο, δε μπορεί παρά να δει και τη φραγμένη είσοδο, αν αυτό έγινε πολύ παλιά! Οπότε, εφόσον γνωρίζει οτι οι βράχοι υπήρχαν ή τους τοποθέτησε η ίδια η υπηρεσία εκεί για να προστατεύει το άνοιγμα, δεν προβληματίζεται όταν δε βλέπει άνοιγμα? Κι αν δεν υπάρχει τι προστατεύουν?

Η επιχειρηματολογία και του προϊσταμένου της τεχνικής υπηρεσίας τη Δευτέρα αλλά και του Δήμου Ηλιούπολης στη σημερινή ανακοίνωση, σχετικά με τους λόγους που υποθέτουν οτι ώθησαν άγνωστους πολίτες και όχι κάποια υπηρεσία είναι ακριβώς ίδια! Μα πως είστε τόσο σίγουροι οτι δεν είναι έργο κάποιου δημόσιου φορέα? Προλάβατε μέσα σε μερικές ώρες να πάρετε απάντηση από όλες τις δημόσιες υπηρεσίες που θα μπορούσαν να έχουν εμπλακεί? Και παίρνει μήνες να έχουμε απάντηση από μία μόνο υπηρεσία όταν απευθύνουμε ένα ερώτημα? Κι αν ήταν ιδιώτης, πως γνωρίζετε το κίνητρό του?

 Το 2012-13 εγκρίνατε την κατασκευή αγωγών ομβρίων στην Ηλιούπολη, οι οποίοι μάλιστα παροχετεύουν νερά από τους Τράχωνες στην Πικροδάφνη! Γνωρίζετε πολύ καλά τις προσπάθειες που κάναμε και εμείς καθώς και άλλα κινήματα και κάτοικοι όμορων Δήμων προκειμένου να σταματήσει το έργο ώσπου να μας απαντηθεί επίσημα και τεκμηριωμένα από όλους τους αρμόδιους φορείς οτι έχει μελετηθεί και μετρηθεί η παροχετευτικότητα και η αντοχή της Πικροδάφνης. Οτι θα αντέξει και τα δικά της νερά και των Τραχώνων! Πως είσασταν όλοι τόσο σίγουροι, χωρίς να υπάρχει νέα μελέτη, με νέους υδραυλικούς υπολογισμούς οτι η Πικροδάφνη αντέχει? 

Θέλετε να μας πείτε οτι αποφασίσατε, εγκρίνατε και διαλαλήσατε ένα έργο ΧΩΡΙΣ να ελέγξετε τη λειτουργία του υφιστάμενου ρέματος? Ούτε εσείς, ούτε ο μελετητής, ούτε η Περιφέρεια, ούτε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση?

         Δηλαδή κάνουμε έργα για να κάνουμε έργα?

Το 2012 με εντολή της Περιφέρειας Αττικής αναλάβατε την εκπόνηση μελέτης για έργα διευθέτησης των τελευταίων 200μ. της Πικροδάφνης στην Ηλιούπολη, που έχουν μείνει ακόμη σε φυσική κατάσταση, επικαλούμενοι την αντιπλημμυρική προστασία της πόλης μας! Αυτό το αποφάσισε η Περιφέρεια και το αναλάβατε εσείς χωρίς να ελέγξετε την κατάσταση του ρέματος? Την αντιπλημμυρική του ικανότητα και λειτουργία? Θέλετε να μας πείτε οτι, ούτε εσείς, ούτε ο μελετητής μπήκατε στον κόπο να δείτε από κοντά το ρέμα σε όλο του το μήκος, για να εντοπίσετε τα προβλήματα και τις αδυναμίες του και να μας προστατέψετε αντιπλημμυρικά?

         Δηλαδή έργα για τα έργα?

Το 2014, μέχρι σήμερα που δικαζόταν η προσφυγή στο ΣΤΕ, η Περιφέρεια Αττικής και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ενέκριναν τους περιβαλλοντικούς όρους της μελέτης για αντίστοιχα έργα διευθέτησης της κοίτης της Πικροδάφνης, από τη λεωφόρο Βουλιαγμένης έως τις εκβολές, στο όνομα της αντιπλημμυρικής μας προστασίας! Αν αυτοί που ανέλαβαν την εκπόνηση, τη σύνταξη και έγκριση της Μελέτης για την Πικροδάφνη, δεν έχτισαν αυτόν τον τοίχο, όπως μας βεβαιώνετε, δε γνώριζαν γι αυτόν? Σχεδιάζουν έργα για την αντιπλημμυρική μας προστασία, με καταστροφικές επεμβάσεις στο ρέμα και στις ζωές μας και δεν φροντίζουν πρώτα απ’ όλα να δουν σε τι κατάσταση βρίσκεται αυτό το ρέμα? 

         Δηλαδή έργα για τα έργα?

Βεβαίως το τελευταίο ερώτημα δε σας αφορά, δεν είναι δική σας υποχρέωση να απαντηθεί. Αφορά την Περιφέρεια Αττικής, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, τον πολυδαίδαλο και αναποτελεσματικό κρατικό μηχανισμό, εκτελεστικό και ελεγκτικό, οποίος σχεδιάζει, αποφασίζει και εκπονεί έργα, για να γίνουν έργα, όχι για να λυθούν προβλήματα ή να ικανοποιηθούν ανάγκες με σώφρονα διαχείριση πλούτου!  Φυσικού και οικονομικού!

Για μια ακόμη φορά διαπιστώνουμε οτι γίνονται έργα για να γίνουν έργα! 

Με μεγάλη μας λύπη και απογοήτευση διαπιστώνουμε για μια ακόμη φορά οτι:

                                                      ΑΠΟ ΤΥΧΗ ΖΟΥΜΕ!!!!!

 

Ευχαριστούμε τα μέλη τoυ συλλόγου ‘ΡΟΗ πολίτες υπέρ των ρεμάτων’ για την προσφορά τους και ιδιαίτερα στο Δημήτρη Θεοδοσόπουλο με τη ‘ΓΕΩΜΥΘΙΚΗ‘ και το χρησιμότατο video και φωτογραφικό υλικό, από την εξερεύνηση του κλειστού αγωγού της Πικροδάφνης.

3 Δεκεμβρίου 2018 -ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ 

Σήμερα στείλαμε σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες την καταγγελία μας, σχετικά με το ερμητικό χτίσιμο και πλήρη φραγή του κλειστού τμήματος της Πικροδάφνης, κοντά στο γήπεδο της ΔΙΑΝΑ, στην Ηλιούπολη.

Η Πικροδάφνη, από την οδό Σαρανταπόρου, που βρίσκεται κοντά στην πλατεία Καραΐσκάκη ή Κανάρια στην Ηλιούπολη, μέχρι το τέρμα της Πατριάρχου Γρηγορίου στην Αγία Μαρίνα Ηλιούπολης, στο πλάι του γηπέδου της ΔΙΑΝΑ, έχει χτιστεί και μετατραπεί σε κλειστό οχετό, που περνάει κάτω από την πόλη, μεταφέροντας τα νερά της βροχής από το βουνό στη θάλασσα. Μετά το τέρμα αυτού του οχετού, στο γήπεδο της ΔΙΑΝΑ, η κοίτη της Πικροδάφνης είναι σε φυσική κατάσταση, πλήρης πράσινου.

Στις 2 Δεκέμβρη, μέλη του συλλόγου ΡΟΗ, περπάτησαν αυτό το κλειστό κομμάτι της Πικροδάφνης (βλέπε λεπτομέρειες πιο κάτω) για να δουν σε ποιά κατάσταση βρίσκεται. Στο τέλος της διαδρομής, αντί να βγουν στο βουνό και στη φυσική κοίτη του ρέματος, ανακάλυψαν οτι ο αγωγός αυτός είναι χτισμένος με τοίχο, που εμποδίζει ολοσχερώς την είσοδο των νερών που κατεβαίνουν από το βουνό στον κλειστό αγωγό της Πικροδάφνης! 

Το γεγονός αυτό έχει αναστατώσει την πόλη, γιατί κάθε κοινός νους αντιλαμβάνεται τον κίνδυνο που διατρέχουμε όλοι, σε περίπτωση έντονης και παρατεταμένης βροχόπτωσης!

Στην προσπάθειά μας να έχουμε μία πρώτη άποψη γι αυτό το εγκληματικό ‘έργο’ απευθυνθήκαμε στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου Ηλιούπολης. Προφορικά, από τον προϊστάμενό της μάθαμε οτι αγνοούν την ύπαρξη αυτού του τοίχου και προφανώς δε γνωρίζουν ποιός τον έκτισε! Το μόνο που γνωρίζουν είναι οτι τοποθέτησαν μεγάλες πέτρες κοντά στην είσοδο, για να εμποδίζονται κλαδιά και άλλα φερτά από το βουνό, προκειμένου να μην φράξει ο αγωγός σε μεγάλη βροχόπτωση!

Ελπίζοντας ότι όλοι οι αποδέκτες της επιστολής μας αναγνωρίζουν ότι, η συγκεκριμένη κατασκευή συνεπάγεται τεράστιο πλημμυρικό κίνδυνο για την Ηλιούπολη και όχι μόνο, δεδομένου ότι:

  • έχει κλειστεί ο κεντρικός και μοναδικός εναπομείνας κλάδος του ρέματος Πικροδάφνης,
  • έχει αποψιλωθεί από τη φωτιά του 2016 μία πολλή μεγάλη και παραπλήσια έκταση του Υμηττού

Ζητάμε το άμεσο γκρέμισμα του τείχους, που βάζει σε μεγάλο κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και απαντήσεις στα παρακάτω ερωτήματα:

Ποιος και πότε αποφάσισε την κατασκευή αυτή? Ζητάμε αντίγραφα αποφάσεων.

Με ποια διαδικασία αποφασίστηκε και από ποια όργανα, ή και υπηρεσίες?  Ζητάμε αντίγραφα εισηγήσεων, αποφάσεων, αδειών.

Ποιο σκοπό εξυπηρετεί αυτό το χτίσμα και πως ωφελείται η πόλη από αυτό?

Αφού έχετε φράξει την Πικροδάφνη, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι θεωρείτε ότι δεν υπάρχει κανένας πλημμυρικός κίνδυνος, σε τι αποσκοπούν έργα εκατομμυρίων ευρώ για να ενισχύσουν την αντιπλημμυρική προστασία του ρέματος (εφόσον πιστεύετε ότι τέτοιου είδους έργα εξυπηρετούν και επαυξάνουν την αντιπλημμυρική προστασία του ρέματος)?

Γνωρίζετε ότι αυτό το σημείο εισόδου του ρέματος που έχετε κλείσει, βρίσκεται στην ίδια ευθεία με την Πατριάρχου Γρηγορίου στην Αγία Μαρίνα Ηλιούπολης,  δρόμος που κατεβάζει πολύ νερό, δεδομένου ότι έκλεισε η Πικροδάφνη με τον οχετό που κατασκευάστηκε (φαντασθείτε τώρα που έκλεισε και ο οχετός), ήταν ο ίδιος δρόμος στον οποίο παρέσυραν και έπνιξαν τα νερά μια άτυχη γυναίκα πριν από πολλά χρόνια, διότι ήταν ανοιχτή η σχάρα ενός μεγάλου φρεατίου, έπεσε μέσα σ’ αυτό και βρέθηκε το πτώμα της στην Αίγινα? Εγκιβωτίσατε το ρέμα και φράξατε και τον εγκιβωτισμένο οχετό? Γιατί? Για να έχουμε ανάγκη αντιπλημμυρικών έργων?

Όσοι ασχολήθηκαν και ασχολούνται με την οριοθέτηση της Πικροδάφνης γνωρίζουν γι αυτή την κατασκευή? Αν όχι,  γιατί η οριοθέτηση δεν περιλαμβάνει τον οχετό που αντικατέστησε την κοίτη και το εκτός κλειστού οχετού τμήμα της Πικροδάφνης, δηλαδή τη λεκάνη απορροής πάνω από το γήπεδο ΔΙΑΝΑ και σταματάει στη Σαρανταπόρου στην Ηλιούπολη? Το ρέμα ΔΕΝ τελειώνει στη Σαρανταπόρου! Ζητάμε η οριοθέτηση της Πικροδάφνης να μην περιοριστεί μόνο στα 6,5 χιλ. του ρέματος και να συμπεριληφθεί το υπόλοιπο ρέμα, μέχρι τις πηγές.

Υπάρχει κάποιος άλλος σχεδιασμός για την πάνω από το γήπεδο της ΔΙΑΝΑ περιοχή της Πικροδάφνης, ο οποίος ευνοείται από το φράξιμο της εισόδου του ρέματος, βάζοντας σε κίνδυνο δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους?

 Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ουδείς αρέσκεται να παίζει με τις ζωές μας και ότι οι τελευταίες πολύνεκρες πλημμύρες μας διδάσκουν, γι αυτό ζητάμε άμεσο γκρέμισμα του τοίχου, άνοιγμα της κοίτης της Πικροδάφνης ό,που αυτό είναι εφικτό και απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα.

 Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο της καταγγελίας μας ΕΔΩ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το νερό κατεβαίνοντας  από το βουνό, φτάνει εδώ. Στην είσοδο του κλειστού οχετού της Πικροδάφνης, που έχει χτιστεί!!!

2 Δεκεμβρίου 2018

Σήμερα μέλη του συλλόγου “ΡΟΗ πολίτες υπέρ των ρεμάτων”, εκπαιδευμένοι σπηλαιολόγοι και μηχανικοί, αποφάσισαν να εξερευνήσουν το κλειστό κομμάτι της Πικροδάφνης, που αρχίζει από την οδό Σαρανταπόρου στην Ηλιούπολη και τελειώνει στο βουνό, μήκους 2,5 χιλ. περίπου.

Στο τέλος της διαδρομής, ενώ  περίμεναν να βγουν στο βουνό, βρήκαν τοίχο! Ένα τοίχο, που φράζει εντελώς το πέρασμα του νερού και ακυρώνει το ίδιο το έργο της υπογειοποίησης 2,5 χλμ. κοίτης του ρέματος!

Ακυρώνει επίσης και το νέο σχεδιασμό της Περιφέρειας Αττικής και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, για αποψίλωση του ρέματος και τοποθέτηση συρματοκιβωτίων σε όλο το μήκος του που παραμένει σε φυσική κατάσταση, στο όνομα της αντιπλημμυρικής μας προστασίας! Τους ευχαριστούμε πολύ για την αποκάλυψη!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο τοίχος από μέσα κι απέξω! Από μέσα φαίνονται οι τσιμεντόλιθοι, απ’ έξω δε φαίνονται γιατί είναι μπαζωμένος!

 

Το σημείο αυτό βρίσκεται ακριβώς στο σημείο που δείχνει ο χάρτης, λίγο πιο πάνω από το γήπεδο της ΔΙΑΝΑ στην Ηλιούπολη!

Αφού μετέτρεψαν την Πικροδάφνη σε κλειστό οχετό για 2,5 χιλ. κάτω από την Ηλιούπολη, κάποιοι αποφάσισαν να την κλείσουν τελείως με τοίχο από τσιμεντόλιθους! Κάποιοι που έχουν κάνει τις ζωές μας χάντρες στο κομπολόι τους και παίζουν χωρίς τύψεις, χωρίς ντροπή, χωρίς ευθύνη!!! Ε, δε θα περάσει και δε θα μείνει έτσι! Ανασκουμπωνόμαστε….

ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ

Όταν βρέχει, όταν βρέχει πολύ κι όταν βρέξει πάρα πολύ και για αρκετή ώρα, όπως πέρυσι στη Μάνδρα, το νερό της Πικροδάφνης που θα κατέβει από το βουνό και θα βρει τελείως φραγμένο το δρόμο του, που θα πάει? Μήπως θα πλημμυρίσει τις πόλεις μας?

Θα περιμένουμε την επόμενη πλημμύρα και την καταμέτρηση των απωλειών για να αναζητήσουμε ευθύνες? Μα ακόμη κι αν τις βρούμε, θα εξακολουθήσουμε να έχουμε κλειστό το δρόμο του νερού, να μετράμε απώλειες και να παρακαλάμε να μας φτιάξουν αγωγούς παροχέτευσης ομβρίων, πληρώνοντας εκατομμύρια ευρώ, ενώ έχουμε ένα ποτάμι, αλλά φραγμένο? 

Όλοι την Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου 2018, έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου θα συζητηθεί η προσφυγή για την Πικροδάφνη, να ζητήσουμε να ανοίξει ο δρόμος του νερού, να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να λειτουργεί ανεμπόδιστα και να το διατηρήσουμε σε φυσική κατάσταση, όπου ακόμη μπορούμε, γιατί μόνο έτσι λειτουργεί αντιπλημμυρικά και θωρακίζει τις πόλεις μας από πολλούς κινδύνους και με ελάχιστο κόστος!

Διαφορετικά, θα πληρώνουμε συνεχώς για την κατασκευή έργων, που πάντα θα είναι ανεπαρκή, αν δε λειτουργεί η Πικροδάφνη! Διαπιστώστε το μόνοι σας: περπατήστε πλάι της στην Ηλιούπολη, εκεί που ακόμη είναι σε φυσική κατάσταση, στην οδό Τζαβέλλα. Θα δείτε οτι η φυσική κοίτη έχει χαραχτεί από το νερό πολύ βαθιά και πλατιά και θυμηθείτε ένα κανόνα που ισχύει για όλα τα ρέματα: όταν το νερό χρειάστηκε αυτό το βάθος και το εύρος για να περάσει έστω μία φορά, κάποτε θα τα ξαναχρειαστεί. Κι αν του κλείσεις το δρόμο, απλά θα βρει άλλον κι αν χρειαστεί θα περάσει από πάνω σου! Θα περάσει όμως…

Πανεπιστημίου 47-49, Αθήνα, Τετάρτη 5/12/18, ώρα 09:00 π.μ.

 

Το φαράγγι του Καρέα, ένα από τα σημεία γέννησης της Πικροδάφνης. Κάποιοι αποφάσισαν να της κλείσουν τον ένα δρόμο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις πόλεις μας…..

 

 

 

 

 

 

Ιανουάριος 2019- Ρέμα Πικροδάφνης, στην οδό Θέμιδος στο Φάληρο

Η κατάσταση της Πικροδάφνης όταν τελείωσε το έργο της Περιφέρειας Αττικής, που περιγράφουμε πιο κάτω, αποτυπώνεται στις φωτογραφίες!

Η κοίτη έχει στενέψει περίπου 5 μέτρα!

Μια σύγκριση της πριν και μετά κατάστασης της Πικροδάφνης για να γίνει αντιληπτό πως θα μεταμορφωθεί το ρέμα, αν εγκριθεί η Μελέτη για τη διευθέτηση της Πικροδάφνης από το Συμβούλιο της Επικρατείας, στο οποίο έχουμε προσφύγει φορείς και πολίτες και υλοποιηθούν οι σχεδιασμοί της πολιτείας (Αποκεντρωμένης Διοίκησης και Περιφέρειας Αττικής).

 

 

Νοέμβριος 2018- Ρέμα Πικροδάφνης, στην οδό Θέτιδος στο Φάληρο

Eπερώτηση βουλευτή κ. Σπ. Λυκούδη προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος,  για τα έργα της Θέμιδος στην κοίτη της Πικροδάφνης 

Αρθρο της ΕΦ.ΣΥΝ. με τίτλο “Τσιμέντο να γίνει το ρέμα της Πικροδάφνης”

Aυθαίρετο και παράνομο τσιμέντωμα της κοίτης της Πικροδάφνης από την Περιφέρεια Αττικής, στην οδό Θέμιδος στο Φάληρο!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το Δίκτυο πολιτών για τη διάσωση του ρέματος της Πικροδάφνης, η Κι.Π.Η. (Κίνηση Πολιτών Ηλιούπολης), ο σύλλογος ΡΟΗ πολίτες υπέρ των ρεμάτων και πολίτες του Παλαιού Φαλήρου και Αγίου Δημητρίου, αντιδρούμε και καταγγέλλουμε  το έργο. Από τρεις πολίτες κατοίκους της περιοχής κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά στο αρμόδιο αστυνομικό τμήμα και στην εισαγγελέα περιβάλλοντος.

Οι λόγοι που καταγγέλουμε αυτό το έργο είναι οι εξής:

1. Eπεμβαίνει στην κοίτη και τα πρανή του ρέματος ενώ δεν έχει ολοκληρωθεί η οριοθέτησή του!

2. Η σύμβασητου έργου  επικαλείται το ‘άρθρο 4 του Ν. 4258/2014, βάσει του οποίου δεν απαιτείται περιβαλλοντική αδειοδότηση, διότι γίνεται αποκατάσταση και επισκευή αντιπλημμυρικών έργων υφιστάμενων, γεγονός το οποίο είναι ψευδές. Έχουμε φωτογραφίες του ίδιου μέρους των πρανών του 2017, που αποδεικνύει ότι δεν υπήρχε κανένα έργο!

3. Στη σκοπιμότητα του έργου επικαλείται τη μελέτη διευθέτησης του ρέματος και την καθαίρεση σημαντικού μέρους των πρανών των γηπέδων της οδού ΦΟΙΝΊΚΩΝ, σε μήκος 300-400 μέτρων. Αντίθετα το σημερινό έργο δεν εχει σχεση με τα πρανή αυτά, τα οποία προβλέπεται να καθαιρεθούν!

4. Στη σύμβαση του έργου αναγράφεται σαφώς ότι δεν θα χρησιμοποιηθεί μηχάνημα εντός του ρέματος παρά μόνο αναβατόριο. Έχουμε φωτογραφίες που τραβήχτηκαν στο συγκεκριμένο σημείο της κοίτης στις 7/11/18 στις οποίες φαίνεται μπουλντόζα που σκάβει την κοίτη!

 

 

 

 

 

 

5. Στο σημείο που εκβάλλουν οι αγωγοί υπάρχει έντονη δυσοσμία, η οποία μαρτυρά την παράνομη σύνδεση τους με αγωγούς βοθρολυμάτων, τα οποία πέφτουν στην Πικροδάφνη και από εκεί στη θάλασσα, στο ΕΔΕΜ. Το γεγονός αυτό καταγγείλαμε το 2017 στη ΣΥΓΑΠΕΖ τη Δίκτυο πολιτών για τη διάσωση της Πικροδάφνης, ο σύλλογος ΡΟΗ πολίτες υπερ των ρεμάτων και η ΚΙ.Π.Η. (Κίνηση πολιτών Ηλιούπολης) χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Υπάρχει σαφής παραβαση της Οδηγίας 2000/60/ΕΚ για την προστασία και ποιότητα των υδάτων.

 

6. Με το σκάψιμο της κοίτης και την κατασκευή της λιθοδομής και τη σχεδιαζόμενη επένδυση του ρέματος με συρματοκιβώτια, υποβαθμίζεται το ρέμα και αυξάνεται ο κίνδυνος πλημμύρας. Παραβιάζεται η Οδηγία 2007/60/ΕΚ για τη διαχείριση της πλημμύρας και την προστασία των ρεμάτων.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

Comments are closed.