4η Γιορτή για την Πικροδάφνη 09/06/2019

4η Γιορτή για την Πικροδάφνη 09/06/2019

9 Ιουνίου 2019 – 4η Γιορτή για την Πικροδάφνη

Επίσημοι χορηγοί εκδήλωσης

 

 

 

 

Μπορείτε να δείτε την περσινή μας γιορτή ΕΔΩ  και από τις δύο προηγούμενες ΕΔΩ

 

Ευχαριστούμε όλους εσάς που ήρθατε στη γιορτή αυτή της Πικροδάφνης και της Οικολογίας! Που με την παρουσία σας δίνετε βαρύτητα στην προσπάθεια μας! Ευχαριστούμε όλους τους καλλιτέχνες και τα χορευτικά που ήρθαν να τραγουδήσουν, να παίξουν και να χορέψουν, για την επίτευξη του κοινού στόχου: της προστασίας των ρεμάτων μας! Ευχαριστούμε πολύ τους πολυάριθμους χορηγούς μας, που χωρίς αυτούς δεν θα τα καταφέρναμε! Ευχαριστούμε πολύ τα μέλη μας για την εθελοντική τους εργασία. Είμαστε σίγουροι οτι η γιορτή της Πικροδάφνης σηματοδοτεί τη σωτηρία της, την αναγέννηση της!

Ό,τι είδαμε, ό,τι ακούσαμε, ό,τι είπαμε, ό,τι μας έμεινε…

Είδαμε ένα πάρκο να γεμίζει με τη ζεστή παρουσία σας! 

Είδαμε και καμαρώσαμε χορευτές όλων των ηλικιών να χορεύουν όμορφους και λεβέντικους παραδοσιακούς χορούς! Το χορευτικό των ΚΑ.Π.Η. Ηλιούπολης, τα χορευτικά παιδιών και ενηλίκων του  συλλόγου Ποντίων Αγίας Βαρβάρας”ο Φάρος” καθώς και του πολιτιστικού συλλόγου  Αγίου Δημητρίου “Λαόπολις”!

Ακούσαμε υπέροχες και ποικίλες μουσικές, από τις ταλαντούχες φωνές της Λαρίσας Ιασωνίδου, του Δημήτρη Τριανταφυλλίδη, του Γιώργου Μπεκιάρη, του Χρήστου Θεοδώρου, της Φωτεινής Σαββατιανού, του Πασχάλη Τσέρνα!

Ακούσαμε τον θαυμάσιο Μονόλογο της Γης, από τη 16χρονη Ναταλία Ζουπαντή, δεύτερης γενιάς Κι.Π.Η.!

Είπαμε για την κακοδιαχείριση των ρεμάτων στην Αττική, που καταστρέφει φυσικό πλούτο και σπαταλά οικονομικό, με ανυπολόγιστες επιπτώσεις για όλους μας, μερικές φορές ακόμη και την απώλεια ανθρώπινων ζωών (Μάνδρα, Μάτι)! Είπαμε για την κακοδιαχείριση των απορριμμάτων και τη χωροθέτηση Χ.Υ.Τ.Α & Χ.Υ.ΤΥ. κοντά σε ρέμα….

Είπαμε για την ανάγκη να επαγρυπνούμε και να προστατεύουμε τα φυσικά αγαθά μας, για να μπορούμε να απολαμβάνουμε τα οφέλη που με σοφία η φύση μας προσφέρει και για να εξασφαλίζουμε καθαρό νερό, καθαρό ατμοσφαιρικό αέρα, καθαρή και ποιοτική τροφή…

Μας έμεινε η γεύση μιας γιορτής με ένα σημαντικό περιεχόμενο, της συνεύρεσης πολιτών που νοιάζονται την πόλη και τον τόπο τους, θέλουν να τα προστατέψουν και να βελτιώσουν. Μας έμεινε η βεβαιότητα οτι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι γύρω μας, που στην ιεράρχηση των αναγκών τους, η διατήρηση και προστασία των φυσικών αγαθών έχει πρωτεύουσα θέση! Κι αυτό είναι πάρα πολύ θετικό!

 

Η Πηνελόπη Σταμάτη καλωσόρισε τους επισκέπτες για λογαριασμό της Κι.Π.Η. και των Προσκόπων της Ηλιούπολης, στη γιορτή που είναι αφιερωμένη στην Πικροδάφνη, στα ρέματα, στο νερό, στη φύση. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η Κατερίνα Ζουπαντή (2ης γενιάς Κι.Π.Η.) έκανε τις αναγγελίες…

 

 

 

Στη φετινή μας γιορτή φιλοξενήσαμε την ομάδα φύλαξης παραδοσιακών σπόρων «ΔΡΥΑΔΕΣ». Η καθαρή τροφή έχει άμεση σχέση με το καθαρό νερό, τον καθαρό ατμοσφαιρικό αέρα, το καθαρό περιβάλλον. Όλα είναι μία αλυσίδα! Η Φωτεινή Τσεργά μίλησε γι αυτό με ένα σύντομο αλλά μεστό λόγο!

  Κατά τη διάρκεια της γιορτής μοιράστηκαν παραδοσιακοί σπόροι και σπορόφυτα.                                                                         

Είχαμε την τιμή και τη χαρά η πρώτη χορευτική συμμετοχή της γιορτής για την Πικροδάφνη να προέρχεται από ανθρώπους της τρίτης και τέταρτης ηλικίας. Το χορευτικό των ΚΑΠΗ Ηλιούπολης με τη δασκάλα τους κυρία Μάχη Γραβάνη χόρεψε παραδοσιακούς χορούς και εισέπραξε τον θαυμασμό όλων! Πρέπει να πούμε ότι αρκετά μέλη του χορευτικού και του 3ου ΚΑΠΗ Ηλιούπολης είναι μέλη της ΚΙ.Π.Η. και μας στηρίζουν, από τα πρώτα μας χρόνια!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ναταλία Ζουπαντή, δεύτερης γενιάς Κι.Π.Η. – «Ο μονόλογος της Γης». Ένας μονόλογος γραμμένος από την ίδια και ειπωμένος με ένα μοναδικό τρόπο! 

 

 

 

 

 

Τον πόνο της γης διαδέχεται μία προσευχή. Ave Maria, από τη σοπράνο και καθηγήτρια φωνητικής Λαρίσα Ιασωνίδου! Μία προσευχή για την Πικροδάφνη, το νερό, την πανέμορφη φύση της, τη βιοποικιλότητα που ζει και φωλιάζει στην αγκαλιά της και κινδυνεύει από τον άνθρωπο!

 

 

 

 

 

 

Το πάρκο γεμίζει. Άλλοι απολαμβάνουν τη μουσική, άλλοι τις καταπληκτικές φωτογραφίες με την πανίδα και χλωρίδα της Πικροδάφνης, της Ελληνικής εταιρείας Προστασίας της Φύσης  (ΕΕΠΦ) και άλλοι τις καλλιτεχνικές δημιουργίες μικρών και μεγάλων!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η Πικροδάφνη ζωγραφισμένη από την ταλαντούχο ζωγράφο Σπυριδούλα Δημοβασίλη.

 

‘Ενα διαφορετικό άκουσμα. Tο πανέμορφο περιβάλλον της Πικροδάφνης όλα τα χωρά, στη φύση όλα της ταιριάζουν! Τα τύμπανα του Ήλιου, από τη σχολή και το συγκρότημα των Ιαπωνικών κρουστών ΑΤΕΝΕ DAIKO! Ένα άκουσμα επιβλητικό, που συνοδεύεται με έντονες κινήσεις. Το κάθε μουσικό κομμάτι κρύβει και μια καθημερινή ιστορία! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η σημερινή εκδήλωση είναι μια γιορτή που έχει ένα σκοπό: την ενημέρωση των συμπολιτών μας και την ευαισθητοποίησή τους για την προστασία της πόλης, του λεκανοπεδίου, της γειτονιάς, του πλανήτη που μας φιλοξενεί.

Η Ευαγγελία Δημητρίου, εκ μέρους της Κι.Π.Η. μίλησε για τους σχεδιασμούς δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ για τη διευθέτηση της Πικροδάφνης, στο όνομα της αντιπλημμυρικής μας προστασίας και με καταστρεπτικά αποτελέσματα, για το ρέμα και τις πόλεις που διασχίζει. Αναφέρθηκε στον Τοίχο Πικροδάφνης, που έκλεινε την είσοδο στον υπογειοποιημένο αγωγό του ρέματος και εμπόδιζε τα νερά από το βουνό να μπουν σ’ αυτό! (βλέπε ΕΔΩ ) – Για τα 150 μέτρα εγκιβωτισμένου αγωγού της Πικροδάφνης μέσα στη δασική προστατευμένη περιοχή του Υμηττού! Για τα 150 μέτρα του αγωγού που έγιναν το 2000-2002 επί δημαρχίας Θεόδωρου Γιωργάκη και δεν υπάρχουν στο χάρτη της Πικροδάφνης! Αυτά τα 150 μέτρα πρέπει να αποκαλυφθούν, να ξαναδούν το φώς! Είναι τα πρώτα μέτρα του ρέματος που πρέπει να επαναφέρουμε στη φυσική τους κατάσταση!

 • Ό,τι σώζεται από την Πικροδάφνη το οφείλουμε στους αγώνες απλών πολιτών εδώ και δεκαετίες! Συμπέρασμα: επαγρυπνούμε, ενημερωνόμαστε, υπερασπιζόμαστε, προσέχουμε για να έχουμε….

 

Ο Δημήτρης Θεοδοσόπουλος, τοπογράφος- μηχανικός, από το σύλλογο “Ροή, Πολίτες υπερ των ρεμάτων”και την ομάδα “Γεωμυθική” μίλησε για τους ίδιους καταστρεπτικούς σχεδιασμούς για όλα τα ρέματα στην Αττική, που είναι σε εξέλιξη σήμερα. Σχεδιασμούς που κάνουν τζίρους σε εργολάβους και τεχνικές εταιρείες, εις βάρος του κοινωνικού συνόλου!

Μίλησε για παρόμοιες καταστροφές σε ρέματα της Αττικής στο παρελθόν, που έχουν το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης στη φονική πλημμύρα στη Μάντρα αλλά και μέρος της ευθύνης στην ακόμη φονικότερη πυρκαγιά στο Μάτι!

 

 

 

Ο Γιώργος Παπαδοκοτσώλης, γεωλόγος, επικεντρώθηκε στη χωροθέτηση ΧΥΤΑ & ΧΥΤΥ στο ΣΕΣΙ, σε υψόμετρο 400μ. πάνω από ρεματιά, που οδηγεί σε πεντακάθαρη παραλία του Ευβοϊκού. Μια παραλία που θα πάψει να είναι καθαρή αν λειτουργήσει ο ΧΥΤΑ, διότι απλούστατα θα γεμίσει σκουπίδια και ο υδροφόρος ορίζοντας στραγγίσματα σκουπιδιών! Αναφέρθηκε στην ορθή διαχείριση των απορριμμάτων, με ανακύκλωση και κομποστοποίηση και διαλογή στην πηγή. Μίλησε για την εμπειρία του από άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.

 

Στη συνέχεια μεταφερθήκαμε στο μακρινό Πόντο! Χοροί από τα χορευτικά τμήματα του πολιτιστικού συλλόγου Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος», με τις πανέμορφες παραδοσιακές στολές! Ευχαριστούμε πολύ τους χορευτές του συλλόγου, μικρούς και μεγάλους και την εξαίρετη δασκάλα τους Σοφία Σαββίδου, που ήρθαν από μακριά για να μας χαρίσουν τους όμορφους, λεβέντικους χορούς του Πόντου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Χοροί που κρατάνε αιώνες τώρα, αναπαριστούν τη θέληση και δύναμη ψυχής ενός λαού που άντεξε και κρατάει γερά στην καρδιά και στη μνήμη την παράδοση και ό,τι τον βοήθησε να μείνει ζωντανός!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ενός λαού που πολέμησε σκληρά, ξεκληρίστηκε, αλλά δεν είναι πολεμοχαρής! Ο χορός των μαχαιριών! Από παιδιά του χορευτικού, που παίζουν μ’ αυτά, παλεύουν μ’ αυτά, απολαμβάνουν το παιχνίδι και φεύγουν αγκαλιασμένα….Απίστευτα διδακτικό!

 

 

 

Ένα μικρό ενθύμιο, με μεγάλη αξία, χαρισμένο από εμάς στα παιδιά του χορευτικού, χορηγία της ΕΕΠΦ, το πολύ ωραίο βιβλίο “Ανακαλύπτοντας την Πικροδάφνη”.

 

 

Παραδοσιακοί χοροί της Μακεδονίας από τον πολιτιστικό σύλλογο «Λαόπολις», από το γειτονικό Δήμο Αγίου Δημητρίου. Ένα σύλλογο με λίγα χρόνια ζωής αλλά με πολύ καλές επιδόσεις. Νομίζουμε ότι χρωστάει πολλά στον άξιο δάσκαλο κ. Γιάννη Γάντζια.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο χώρος των παιδιών αποτελεί σε κάθε γιορτή, ένα πολύ σημαντικό μέρος της. Ζωγραφίζουν, κάνουν χαρτοκοπτική, σκαρφαλώνουν στις πανέξυπνες κατασκευές, που κάθε χρόνο στήνουν οι πρόσκοποι Ηλιούπολης με επικεφαλής τον Κωνσταντίνο Κοντογιάννη, όπως αυτοί ξέρουν……

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

….και κάποια από αυτά περιεργάζονται τις φωτογραφίες! 

 

 

Έντεχνη μουσική από τη χαρακτηριστική φωνή του Δημήτρη Τριανταφυλλίδη! Τον συνοδεύουν και τραγουδούν μαζί του ο Γιώργος Μπεκιάρης και ο Παναγιώτης Μπουζέας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Από τη μακρινή Κύπρο η όμορφη φωνή του Χρήστου Θεοδώρου, μας τραγούδησε γνωστά έντεχνα και λαικά τραγούδια με ένα δικό της ροκ τρόπο. Τον συνόδευσε με την κιθάρα του ο Γιάννης Στάκας.

 

Ένας πολύ ωραίος επίλογος για τη γιορτή μας, που έκλεισε με την ανεπανάληπτη φωνή της Φωτεινής Σαββατιανού! Τραγούδησε με τον δικό της μοναδικό τρόπο! Τραγούδησε και έπαιξε κιθάρα ο Πασχάλης Τσέρνας και τους συνόδευσαν οι μουσικοί Θωμάς Δρόσος και Βλαδίμηρος Πέτσας. Η συμμετοχή των καλλιτεχνών ήταν υπό την αιγίδα του «ΚΙΝΗΤΡΟΝ δράσεις πολιτισμού και αλληλεγγύης»!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η Πικροδάφνη, η φύση που θεριεύει στην αγκαλιά της και όλοι εμείς, πολίτες διάσπαρτοι σε όλη την Αττική που πασχίζουμε να διατηρήσουμε τον φυσικό πλούτο που μας απέμεινε αλλά και να αναστήσουμε ό,τι μπορούμε, σας ευχαριστούμε πολύ που ήρθατε στη γιορτή μας, που μας στηρίξατε με τη συμμετοχή, τη χορηγία και την παρουσία σας και σας ζητάμε να γίνετε μέλη μας. Ενεργοί πολίτες που υπερασπίζονται και διεκδικούν….

 

Στη γιορτή μας ήρθαν πολίτες από άλλες πόλεις της Αττικής, που υπερασπίζονται το Μεγάλο Ρέμα Ραφήνας, τον Ερασίνο, τον Ποδονίφτη, την Πικροδάφνη κάτω από τη λεωφόρο Βουλιαγμένης κλπ, κλπ….

 

 

 

 

 

 

 

 

\

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΧΟΡΗΓΟΙ

 1. Ενοικιαζόμενα διαμερίσματα George gest house, περιοχή Λογαράς Πάρου
 2. Σ. Σολδάτος ΕΠΕ – Θέρμανση – Ψύξη – Κλιματισμός
 3. EEΠΦ (Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης)
 4. ΕΠΙΠΛΑ ΤΗΝΙΑΚΟΣ
 5. IlioupoliGiaOlous – Διαδυκτιακή εφημερίδα Ηλιούπολης
 6. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΓΚΑΡΑΣ – ΠΙΤΤΕΣ-ΖΥΜΕΣ, Ηλιούπολη
 7. ΦΡΕΣΚΙΑ ΓΩΝΙΑ – ΤΣΙΛΗ ΑΝΤΕΛΙΝΑ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ – Φρούτα, λαχανικά, Ηλιούπολη
 8. ΨΗΝΩ & ΜΕΘΩ”- Ταβέρνα, Μεζεδοπωλείο, Ηλιούπολη 
 9. Κρεοπωλείο  “ΣΤΕΛΙΟΣ”, Ηλιούπολη
 10. ΤΟ ΦΡΑΤΖΟΛΑΚΙ – Αρτοποιείο, Φούρνος – Ηλιούπολη
 11. “TO ΡΑΧΑΤΙ” –  Μεζεδοπωλείο, Ηλιούπολη
 12. “Το Μικρό Δημαρχείο” – Εστιατόριο, μεζεδοπωλείο, Ηλιούπολη
 13. Φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών Γιαννοπούλου – Αγία Μαρίνα, Ηλιούπολη
 14. Κτήμα Σαραδέικα – Κάβα ποτών, Ηλιούπολη
 15. Απόσταγμα Γης – Κάβα ποτών, Ηλιούπολη
 16. ΡΑΒΑΝΗΣ – Κρεοπωλείο, Ηλιούπολη
 17. “Το Χασάπικο” – Κρεοπωλείο, Ηλιούπολη
 18. ΔΕΜΙΡΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ – Αρτοποιία, Ζαχαροπλαστική, Ηλιούπολη
 19. ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ – Αρτοποιία, Ζαχαροπλαστική, Ηλιούπολη
 20. PYROTECHNICA – Ηλεκτρολογικό υλικό, Φωτισμός, Ηλιούπολη
 21. EΛΕΝΗ ΒΑΜΒΑΚΑ – Υποδήματα, Ηλιούπολη
 22. ΦΡΟΥΤΕΜΟΡΙΚΗ ΤΣΙΒΓΟΥΛΗΣ, Ηλιούπολη
 23. ΑΛΕΤΡΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ -ΦΟΥΡΝΟΣ, Ηλιούπολη
 24. ΒΕΝΕΤΗΣ – ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ 1, ΦΟΥΡΝΟΣ, Ηλιούπολη
 25. Νικολέττα Διακομή -Παντοπωλείο, Ηλιούπολη
 26. ΠΕΡΡΑΚΗΣ Νικόλαος – Κρεοπωλείο, Ηλιούπολη
 27. NANOU DONATS, Ανδρέα Παπανδρέου, Ηλιούπολη
 28. ΜΠΑΦΕΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – Αρτοποιείο, Φούρνος, Ηλιούπολη
 29. ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ – Αρτοποιείο, Ηλιούπολη
 30. ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΘΑ – Αρτοποιείο, Φούρνος, Ηλιούπολη
 31. ΟΙ ΔΙΔΥΜΟΙ – Αρτοποιείο, Φούρνος, Αγία Μαρίνα, Ηλιούπολη
 32. ΣΑΡΙΔΑΚΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ- Αρτοποιείο, Φούρνος, Ηλιούπολη
 33. ΤΟ ΒΙΕΝΕΖΙΚΟ – Αρτοποιείο – Φούρνος, Ηλιούπολη
 34. ΤΟ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ Αρτοποιείο – Φούρνος, Ηλιούπολη
 35. ΤΣΑΚΑΜΕΝΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ – Αρτοποιείο, Φούρνος, Αγία Μαρίνα, Ηλιούπολη
 36. ΤΟ ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΟ – ΣΟΒΟΛΟΣ Χ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ – Αρτοζαχαροπλαστείο, Ηλιούπολη
 37. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ, Αρτοποιείο – Φούρνος, Ηλιούπολη
 38. ΗΛΙΟΥ ΠΟΛΙΣ – Κάβα Ποτών, Ηλιούπολη

 

 

4η Γιορτή για την Πικροδάφνη – Γιορτή των ρεμάτων – Γιορτή του νερού- Γιορτή της Φύσης- Γιορτή της ζωής μας – Γιορτή της πόλης 

Γιορτάζουμε ένα ποτάμι, μια ιστορία απλών ανθρώπων, που αγωνίστηκαν και αγωνίζονται να το κρατήσουν ζωντανό, πολλές δεκαετίες. Για να συνεχίσει να είναι ο δρόμος του νερού και τόπος ευλογημένος!

Για τέταρτη συνεχή χρονιά θα γιορτάσουμε για να τιμήσουμε την Πικροδάφνη μας!

Για να διατηρηθούν και αναδειχθούν τα 6 χιλιόμετρα ρέματος, που βρίσκονται σε φυσική κατάσταση και φιλοξενούν ένα πλούσιο οικοσύστημα!

Για να προστατευθεί και να οριοθετηθεί σε όλο του το μήκος. Να διατηρηθεί προστατευμένη και ανέπαφη η καταπράσινη κοίτη του στους πρόποδες του Υμηττού, γιατί οι πόλεις μας το έχουν ανάγκη! Εμείς το έχουμε ανάγκη!

Ελάτε να γιορτάσουμε δίπλα στο ποτάμι μας με:

 • μουσικές και χορούς,
 • εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας, μικρών και μεγάλων,
 • μοίρασμα παραδοσιακών σπόρων και σπορόφυτων,
 • δημιουργική απασχόληση και παιχνίδια για τα παιδιά
 • κεράσματα για όλους!

Γιορτάστε μαζί μας την Πικροδάφνη, το νερό, τη ζωή που ανθίζει και φωλιάζει στην αγκαλιά της, τη ζωή που δίνει ζωή στις πόλεις μας! 

Η γιορτή μας θα γίνει, όπως κάθε χρόνο στο πάρκο της οδού Τζαβέλλα, πριν τη συμβολή της με τη λεωφόρο Βουλιαγμένης, στην Ηλιούπολη Αττικής. Κοντά στο ΜΕΤΡΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ (έξοδος λεωφ. Βουλιαγμένης προς Αθήνα).

Είσοδος ελεύθερη

Μπορείτε να δείτε την περσινή μας γιορτή ΕΔΩ      και από τις δύο προηγούμενες ΕΔΩ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Κι.Π.Η. & Πρόσκοποι Ηλιούπολης

Επίσημοι χορηγοί εκδήλωσης

 

 

 

 

 Χορηγοί

ΕΕΠΦ (Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης)

ΕΠΙΠΛΑ ΤΗΝΙΑΚΟΣ

‘Ψήνω και Μεθώ’, εστιατόριο-ταβέρνα

ηλιούπολη  για όλους- IlioupoliGiaOlous

ΡΑΧΑΤΙ’ Παραδοσιακό ρακάδικο

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ

PYROTECHNICA’ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

ΒΑΜΒΑΚΑ Shoes & Accessories

To Μικρό Δημαρχείο – Εστιατόριο, μεζεδοπωλείο

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.