Ηλιούπολη, Εικόνα Πλήρους Εγκατάλειψης

Ηλιούπολη, Εικόνα Πλήρους Εγκατάλειψης

19 Μαΐου 2019

Ρέμα Πικροδάφνης- Πάρκο οδού Τζαβέλλα

Η  εγκατάλειψη σε όλο της το μεγαλείο!

Η πόλη αφημένη στην τύχη της, ταξιδεύει με αυτόματο πιλότο!

Ένας σκουπιδότοπος γεμάτος περιττώματα σκύλων, κλαδέματα εβδομάδων που έχουν ξεραθεί και ίσως έχει αρχίσει και η διαδικασία της σήψης, σακούλες σκουπιδιών, άλλες παρατημένες και άλλες διασκορπισμένες (εβδομάδες τώρα), δίπλα σε μια Πικροδάφνη τόσο πράσινη, τόσο ζωντανή, τόσο θεριεμένη, πραγματικό θαύμα!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ένα καταπράσινο, πυκνοφυτεμένο πάρκο, που απλώνεται στην παραρεμάτια περιοχή της Πικροδάφνης, σμίγει το πράσινό του μαζί με αυτό του ρέματος και συνιστούν  έναν όμορφο, μαγευτικό, ήρεμο, ήσυχο τόπο γεμάτο τιτιβίσματα πουλιών, προστατευμένο από τους ρύπους και το θόρυβο της λεωφόρου Βουλιαγμένης, που βρίσκεται μερικές δεκάδες μέτρα κοντά!

 

Απομεινάρια φαγητών διάσπαρτα, στρώματα πεταμένα, μια σκηνή προχειροστημένη για γατιά, σκουπίδια, περιττώματα ζώων παντού…

Η  ανευθυνότητα πολλών πολιτών και η πλήρης  αδιαφορία και έλλειψη κάθε φροντίδας από πλευράς Δημοτικής Αρχής, δημιουργούν μία εκρηκτική κατάσταση βρωμιάς και εγκατάλειψης, μιας περιοχής που θα μπορούσε να είναι  καθημερινό καταφύγιο μεγάλων και μικρών…. 

Αλλά ποιός νοιάζεται γι αυτό? Για την ποιότητα της καθημερινότητας, όταν αυτή δε συνιστά μεγάλο έργο εκατομμυρίων ευρώ? Πόσο ‘πιασάρικο’ έργο είναι η συνεχής φροντίδα ενός πάρκου και ενός ρέματος για να μπορούν να παίζουν καθημερικά τα παιδιά και να ησυχάζουν στην ομορφιά και στην ησυχία του οι μεγαλύτεροι?

Θα καθαρίσουμε το πάρκο στις 6 Ιουνίου, για να το ετοιμάσουμε για τη γιορτή, όπως κάθε χρόνο. Αλλά δε φτάνει…

 

10 Μαίου 2019

Λεωφόρος Ηρώων Πολυτεχνείου

Βραδυνή βόλτα στην πόλη, στη λεωφόρο Ηρώων Πολυτεχνείου, μία από τις κεντρικότερες λεωφόρους της Ηλιούπολης, η οποία στο μεγαλύτερο μήκος της έχει μετατραπεί, σχεδόν, σε λεωφόρο ταχείας κυκλοφορίας, δεδομένου οτι διοχετεύει την κίνηση της Περιφερειακής Υμηττού στη λεωφόρο Αργυρουπόλεως και από εκεί στα νότια προάστια.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το πλακόστρωτο τόσο κατεστραμμένο, σε βαθμό υψίστης επικινδυνότητας για τον περιπατητή! Δεν θέλω να φανταστώ το βαθμό δυσκολίας για ένα εμποδιζόμενο άτομο με καροτσάκι, πατερίτσες, πι κλπ….

 

 

 

 

Τα παρτέρια και τα πάρκα χορταριασμένα και γεμάτα σκουπίδια! Η απογοήτευση περισσή, η αίσθηση οτι ζούμε σε τριτοκοσμική πόλη μεγάλη, η μιζέρια της πόλης μετατρέπει τη θλίψη σε θυμό!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Και μετά διαπιστώνεις με φρίκη οτι υπάρχουν και χειρότερα! 

 

 

 

 

 

Εκτός από τη σπασμένη πλακόστρωση, τα χορταριασμένα παρτέρια, τη λερή και τρισάθλια εικόνα κεντρικότατης λεωφόρου, σε πολλά σημεία είναι και απροσπέλαστη!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα και τα χόρτα σε υποχρεώνουν να κατέβεις από το πεζοδρόμιο και να περπατήσεις στο οδόστρωμα ενός δρόμου που τα αυτοκίνητα αναπτύσσουν μεγάλη ταχύτητα, με κίνδυνο τη ζωή σου! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Και πάλι η σκέψη πηγαίνει σε κάποιον που κυκλοφορεί υποστηριζόμενος! Τι κάνει?

Η απάντηση είναι απλή: δεν κυκλοφορεί…

 

 

 

 

 

 

Γιατί το ζούμε αυτό τόσα χρόνια? Γιατί αξίζουμε τέτοιας τύχης? Γιατί ανεχόμαστε αυτή την κατάντια?

Αναλογίστηκε ποτέ κάποιος “Δημόσιος άρχων”, από αυτούς που αποφασίζουν και υπογράφουν το μοίρασμα των δημοτικών κονδυλίων, πόσα χρήματα ξοδεύονται στην Ηλιούπολη για να πληρώνουμε εταιρείες και ‘καλλιτέχνες’ για παραστάσεις και ‘διασκέδαση’?

Αναρωτήθηκαν πόσα χρήματα χαρίζουμε σε ιδιώτες που εκμεταλλεύονται πάρκα, πλατείες με ελάχιστο τίμημα, χαρίζοντάς τους φώς, νερό και δημοτικά τέλη? Βεβαίως και δε μιλάμε για έλλειψη κονδυλίων. Ο λόγος πρόκειται περί της χρηστής διαχείρισής τους! Αφορά τις προτεραιότητες που θέτει μία δημοτική αρχή για την πόλη που διοικεί…

Κι εμείς? Άρτον και θεάματα θέλουμε μόνο? Αυτό θεωρούμε ποιότητα ζωής στην πόλη?

 

 

 

Οι τελευταίες φωτογραφίες είναι από την Ηρώων Πολυτεχνείου μόλις 100 μέτρα από την κεντρική πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως! Αναλογίζεται κανείς ποιά κατάσταση επικρατεί σε απομακρυσμένες γειτονιές και δρόμους…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.