Ανάγκη οι Φιλοπεριβαλλοντικές πολιτικές

Ανάγκη οι Φιλοπεριβαλλοντικές πολιτικές

 

29 Αυγούστου 2019 – Ώρα 19:00 – Συγκέντρωση στο Ζάππειο 

Με αφορμή την ορκωμοσία του νέου Περιφερειάρχη Αττικής κ. Πατούλη, την Πέμπτη 29 Αυγούστου στο Ζάππειο Μέγαρο, μαζί με άλλους συλλόγους, συλλογικότητες και πολίτες συγκεντρωνόμαστε για να δώσουμε το παρόν και να θυμίσουμε οτι οι φιλοπεριβαλλοντικές πολιτικές είναι πλέον αναγκαιότητα!

Η Οικολογία είναι μονόδρομος. Είναι στάση ζωής και πρέπει να γίνει ο θεμέλιος λίθος που θα χαράξει τις νέες πολιτικές για τη διαχείριση των απορριμμάτων, των ρεμάτων, του πράσινου και του αιγιαλού, αν το ζητούμενο είναι πραγματικά το κοινωνικό όφελος, η βελτίωση του μικροκλίματος στην Αττική και της ποιότητας της ζωής όλων των πολιτών. 

Πέμπτη 29 Αυγούστου, ώρα 19:00, στην είσοδο του Ζαππείου επί της λεωφόρου Αμαλίας, μπροστά στο καφενείο ‘ΟΑΣΗ’, απέναντι από την Αγγλικανική εκκλησία.

Επειδή:

  • Η κλιματική αλλαγή είναι γεγονός!
  • Η διαχείριση των απορριμμάτων με ακατάλληλους, επικίνδυνους για τη ζωή και την υγεία, σπάταλους  και κοστοβόρους τρόπους είναι καθεστώς!
  • Το συνεχές μπάζωμα και χτίσιμο ποταμών και ρεμάτων, η ανηλεής καταστροφή του πράσινου και η ραγδαία αυξανόμενη αποψίλωση της Αττικής, είναι η πραγματικότητα που ζούμε δεκάδες χρόνια τώρα…
  • Η εκμετάλλευση του αιγιαλού, με την καταστροφή της βιοποικιλλότητας και την πρόκληση θαλάσσιας ρύπανσης, αποτελεί επί της ουσίας την εκάστοτε ακολουθούμενη πολιτική, η οποία επιπλέον, προστατεύει και νομιμοποιεί τις παραβατικές συμπεριφορές στην πλειοψηφία τους!
  • Το νερό, ο αέρας, οι τροφές, η ποιότητα της ζωής, η υγεία μας και οι ίδιες οι ζωές μας απειλούνται και θυσιάζονται ολοένα και περισσότερο από τις λάθος πολιτικές, ή από την παντελή έλλειψη πολιτικών….

Οφείλουμε, πρέπει και έχουμε χρέος να απαιτήσουμε την εφαρμογή φιλοπεριβαλλοντικών πολιτικών, για τη διαχείριση των απορριμμάτων, των ρεμάτων, του αιγιαλού, του φυσικού μας πλούτου. Γιατί η προστασία τους είναι άμεσα συνδεδεμένη με την προστασία της υγείας και της ζωής μας!

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.