Ύβρεις, προπηλακισμοι και επιθετική συμπεριφορά από τον ιερέα και την οικογένειά του στον Προφήτη Ηλία….

Παρά την απαγόρευση από το Δασαρχείο για τη συνέχιση των εργασιών, σήμερα το πρωί ο συμπολίτης μας Χρήστος Κολομβούνης διαπίστωσε οτι οι εργασίες συνεχιζόταν με την τοποθέτηση σιδεριών, κάγκελων κλπ. Επενέβη και ειδοποίησε το Δήμαρχο και το Α.Τ. Ηλιούπολης, αφού ενημέρωσε το σιδερά οτι οι εργασίες είναι παράνομες. 

Το γεγονός προκάλεσε την αντίδραση της οικογένειας του ιερέα, οι οποίοι έγιναν επιθετικότεροι όταν εμφανίστηκε ο Αντιδήμαρχος κ. Σεφτελής και μετέπειτα ο Δήμαρχος Ηλιούπολης και Αντιπρόεδρος του ΣΠΑΥ κ. Χατζηδάκης. Οι ύβρεις μετατράπηκαν σε χειρονομίες ώσπου εμφανίστηκε το περιπολικό του αστυνομικού τμήματος, παρουσία των οποίων έγιναν οι τελευταίες χειροδικίες και ακούστηκαν από την οικογένεια του ιερέα οι τελευταίες βρισιές….

Μπράβο στον Δήμαρχο Ηλιούπολης κ Χατζηδάκη, στους Αντιδημαρχους κ. Σεφτελή και Στασινόπουλο και πάνω απ’ ολα στον συμπολίτη μας Χρήστο Κολομβούνη, που σημερα, για αλλη μια φορα, υπερασπίστηκαν τη νομιμότητα στον Υμηττό!

Μπράβο σας που αντιμετωπίσατε τις βίαιες επιθέσεις, προπηλακισμους και ύβρεις του ιερεα και της οικογενειας του χωρις τη χρηση παρομοιας συμπεριφορας

Η παρανομη ανεγερση ναου σε δασικη περιοχη του Υμηττου συνεχιστηκε σημερα παρα την απαγορευση συνεχισης των εργασιων απο το Δασρχειο Πεντελης. Η προκλητικη συμπεριφορα της οικογενειας του ιερεα Στυλιανου Καρπαθιου αλλα και του ιδιου, ουδολως αρμοζει με το λειτουργημα του…

Η έγκαιρη εμφάνιση των περιπολικών του ΑΤ Ηλιουπολης σταμάτησε το επεισόδιο. Κατά τις 11:00 το πρωί, όλοι οι εμπλεκόμενοι μεταφέρθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα για καταθέσεις και υποβολή μηνύσεων, όπου ωστόσο εμφανίστηκε και εκπρόσωπος του Δασαρχείου Πεντέλης. Σε ερώτησή μας τι είδους άδεια προσκόμισε στο δασαρχείο ο ιερέας, μας απάντησε οτι αφορούσε επισκευαστικές εργασίες στο παλιό εκκλησάκι και είχε εκδοθεί από υπηρεσία της Αρχιεπισκοπής (ναοδομία). Στο Α.Τ. Ηλιούπολης προσήλθε και ο Δασάρχης Πεντέλης, ο οποίος διαβεβαίωσε οτι έχει εκδοθεί εντολή παύσης εργασιών, για την οποία έχει ενημερωθεί και το αστυνομικό τμήμα.

Εκπροσωποι Δημοτικων Παραταξεων, Δημοτικοι Συμβουλοι και πολιτες δηλωσαμε με την παρουσια μας στο αστυνομικό τμήμα τη συμπαράστασή μας στη Δημοτική αρχή.

Απαίτησή μας παραμένει το γκρέμισμα του νεου κτίσματος και η αποκατάσταση του χώρου οπως ηταν πριν την νεα ανεγερση και τη δημιουργία του αυτοσχέδιου parking.

Οι καταθέσεις κράτησαν μέχρι το βράδυ στις 9 η ώρα περίπου….

Το Δ.Σ. της Κι.Π.Η.

Για τα γεγονότα αυτά το Γραφείο Τύπου του Δήμου Ηλιούπολης εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση

ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΣΥΝΕΧΙΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΒΙΑΙΟΠΡΑΓΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Την Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2019 ο Δήμος Ηλιούπολης δέχθηκε καταγγελία από δημότη, ότι στον χώρο του Προφήτη Ηλία γίνονται οικοδομικές εργασίες, κατά παράβαση της παύσης, που έχει επιβάλει το Δασαρχείο.

Εσπευσμένα μετέβησαν στο σημείο ο Αντιδήμαρχος Κ. Σεφτελής και ο Ειδικός Συνεργάτης Θ. Κατσώνης, οι οποίοι αμέσως δέχτηκαν φραστικές επιθέσεις από την πρεσβυτέρα, τους γιούς και τον ιερέα, που κλιμακώθηκαν σε χειροδικίες εναντίον τους κυρίως από τον ιερέα.
Αντίστοιχες δυσάρεστες καταστάσεις συνέβησαν με την άφιξη του Αντιδημάρχου Απ. Στασινόπουλου.

Αμέσως μετά κατέφθασε περιπολικό της Άμεσης Δράσης με δύο αστυνομικούς και λίγο αργότερα ο Δήμαρχος Γ. Χατζηδάκης με τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Χρ. Σωτηρόπουλο, που δέχτηκαν ύβρεις και προπηλακισμούς από την ωρυόμενη οικογένεια του ιερέα.
Ο Γιώργος Χατζηδάκης, παρά το ότι δήλωσε την ιδιότητα του ως Δήμαρχος της πόλης και την αρμοδιότητά του ως Αντιπρόεδρος του ΣΠΑΥ (Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού, δέχτηκε σπρωξιές, χτύπημα στο στήθος από τον γιό, προσβλητικές προσωπικές εκφράσεις και απίστευτους χαρακτηρισμούς, όπως «είσαι προδότης του προηγούμενου Δημάρχου, κλπ».

Απίθανα «επιχειρήματα» εκτοξεύτηκαν εναντίων όλων, ότι «δεν έχετε καμία δικαιοδοσία στο χώρο, μην ξαναπατήσετε, εδώ είναι ιδιωτικός χώρος», κατηγορίες όπως «είστε προδότες, άθεοι, παίρνετε χρήματα από την κυβέρνηση για να φέρετε μουσουλμάνους εδώ, είστε ο Ρουβίκωνας» και άλλα παρόμοια ανυπόστατα και φαιδρά.
Επίσης ύβρεις δέχθηκαν παρευρισκόμενοι δημότες καθώς και ο κ. Χρ. Κοκοτίνης επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Ηλίου-πόλις, ανθρώπινη πόλη».
Οι αστυνομικοί μάταια προσπαθούσαν να εμποδίσουν τις επιθέσεις και να επιβάλουν την τάξη, έως ότου κατέφθασαν 4 μηχανές της ομάδας Δίας και τα πνεύματα ηρέμησαν.

Ο Δήμαρχος δήλωσε την πρόθεσή του να μηνύσει την οικογένεια του ιερέα και τους εργάτες, που δούλευαν εκεί και έτσι όλοι προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα για τα περαιτέρω.
Εκεί μετά από πολύωρη διαδικασία καταθέσεων μηνύσεων, απολογητικών υπομνημάτων κλπ, η διαδικασία ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ.
Κλήθηκε και κατέθεσε και ο εκπρόσωπος του Δασαρχείου, που επιβεβαίωσε, ότι έχει εκδοθεί εντολή διακοπής εργασιών και ότι έχει ενεργοποιηθεί η διαδικασία έκδοσης πρωτοκόλλου κατεδάφισης της αυθαίρετης κατασκευής.
Ο χώρος που βρίσκεται το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο και σαν δασική περιοχή Β Ζώνης Υμηττού προστατεύεται από τους νόμους του Κράτους και απαγορεύεται κάθε οικοδομική εργασία στον παλαιό ναΐσκο και στον περιβάλλοντα χώρο του.

Υπενθυμίζουμε ότι πρόσφατα το Δημοτικό Συμβούλιο με ομόφωνη γνώμη όλων των Δημοτικών Παρατάξεων (εξαιρουμένου ενός δημοτικού συμβούλου), ψήφισε την άμεση διακοπή κάθε εργασίας τόσον εξωτερικά, όσο και εσωτερικά του νέου οικοδομήματος, τον έλεγχο της νομιμότητας της άδειας και των εργασιών, την κατεδάφιση της αυθαίρετης και παράνομης υπερκατασκευής και την επαναφορά του χώρου στην αρχική του κατάσταση.

Έγινε γνωστό ότι η Αρχιεπισκοπή Αθηνών δεν έχει επικυρώσει καμία άδεια οικοδομικών επεμβάσεων στον Προφ. Ηλία και ήδη έχει καλέσει τον ιερέα, να δώσει έγγραφες εξηγήσεις για τις ενέργειές του.
Όλοι στην πόλη πρέπει να κατανοήσουν, ότι για την νέα Διοίκηση η νομιμότητα είναι αδιαπραγμάτευτη αρχή και ιδιαίτερα ο ιερέας και οι ακόλουθοί του, που ομιλούν και κυρίως πράττουν αδιαφορώντας για τους νόμους και τους θεσμούς της συντεταγμένης Πολιτείας.
27/11/2019