Κι.Π.Η.-Η ταυτότητα, η ιστορία μας….

Κι.Π.Η.-Η ταυτότητα, η ιστορία μας….

Γίνετε μέλη μας, στηρίξτε την Κοινωνία των Ενεργών Πολιτών! 

Δείτε περισσότερα για την εγγραφή μέλους και ακολουθείστε την απλή διαδικασία εγγραφής ΕΔΩ.

Συνοπτικά, με λίγα λόγια…

Είμαστε Κίνηση Πολιτών, με έδρα την Ηλιούπολη Αττικής και μέλη σε διάφορες πόλεις.

Μέλος μας μπορεί να γίνει κάθε ενήλικας (από 18 ετών και άνω) που συμφωνεί με το καταστατικό μας, ανεξάρτητα από τον τόπο κατοικίας του. Μπορείτε να γίνετε μέλη μας, όπου κι αν κατοικείτε.

Η πρώτη προσπάθεια δημιουργίας ενός συλλόγου που θα έχει σαν σκοπό την ενημέρωση και τοποθέτηση των πολιτών σε κοινά προβλήματα, ανάγεται στις παραμονές των εκλογών του 2004.

Τον Ιανουάριο του 2005 συγκεντρώνεται η πρώτη ομάδα με 15 μέλη, βάζοντας σαν πρώτο σημαντικό θέμα-σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος και την Πράσινη Αττική

Από τον Ιούλιο του 2007 που έγινε η ιδρυτική Γενική Συνέλευση από τα πρώτα 78 μέλη του συλλόγου, έχουμε ασχοληθεί με πολλά θέματα όπως:

 •  2006-2011: Η Πράσινη Αττική και τα πράσινα σχολεία. Το πρασίνισμα των τσιμεντένιων σχολικών αυλών, όπως του 4ου δημοτικού σχολείου Ηλιούπολης.

 

 

 

 

 

 

 

 

Περισσότερα σχολεία μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

 

 

 • 2008-2011: Η προστασία του Υμηττού (ή ό,τι απέμεινε από αυτόν) από οποιαδήποτε χρήση και από την περαιτέρω επέκταση του οικιστικού ιστού. Βλέπε περισσότερα ΕΔΩ
 • 2009-2016: Προεδρικό Διάταγμα για την Προστασία του Υμηττού, αυθαίρετα κτίσματα και εκτός σχεδίου δόμηση…Βλέπε ΕΔΩ

 • 2013-2015: “Πόλεις για όλους τους πολίτες, με πεζοδρόμια για πεζούς και εμποδιζόμενα άτομα”

 

Βλέπε περισσότερα ΕΔΩ κι ΕΔΩ

 •  2011-2017: Aποκεντρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων με διαλογή στην πηγή. Με την ΠΡΩΣΥΝΑΤ  παρουσίαση του προσχεδίου για τη διαχείριση των απορριμμάτων, στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιούπολης. Εκδήλωση για τη διαχείριση των απορριμμάτων και μίνι ΟΔΗΓΟΣ με βασικές πληροφορίες.

 

 

 

 

 

 

 

 • 2012-2015: Άστεγοι -Άποροι, Δράσεις στο δρόμο και Αποκατάσταση καμένης κατοικίας απόρου.

 

 

 • 2011-2014: Αξιοποίηση πρώην αεροδρομίου Ελληνικού, συμμετοχή σε δημόσια διαβούλευση, κινητοποιήσεις, δράσεις. Οργάνωση εκδήλωσης με θέμα “Το περιβάλλον ως μοχλός οικονομικής ανάπτυξης για τα νότια προάστια” όπου αναπτύξαμε την πρότασή μας  για την αξιοποίηση του Ελληνικού.

 

 

 

 

 

 

 

 

 • 2014-2020: Ρέμα Πικροδάφνης, οι συνεχείς προσπάθειες για να μη τσιμεντωθεί…
 • Γιορτή Πικροδάφνης: 31/5/2020 οργανώνουμε την 5η κατά σειρά γιορτή για την Πικροδάφνη, για τα ρέματα, για το νερό, για τη φύση, για την οικολογία…

Συνεργασία με άλλους συλλόγους, συλλογικότητες, φορείς, πολίτες για τη διάσωση των ρεμάτων της Αττικής.

 

 

 

 

 

 

 

 

 • Παραλίες SOS: ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΩΝ – Μια συλλογική προσπάθεια για τη μη ψήφιση του νοσμοσχεδίου για την εκμετάλλευση του αιγιαλού. Για την αποτροπή της τσιμεντοποίησης παραλιών-φιλέτων στην Ελλάδα. Για να παραμείνουν οι παραλίες μας κοινό αγαθό και προσβάσιμες από όλους τους πολίτες. Από τη Φρεαττύδα μέχρι τη Βάρκιζα, τις Κυριακές του καλοκαιριού 2014, στήναμε πλακάτ, μοιράζαμε ενημερωτικά φυλλάδια, μιλούσαμε με τον κόσμο.

 • Ανεξέλεγκτη κοπή δέντρων….Μια συνεχής και δυστυχώς ατελέσφορη προσπάθεια για την προστασία του πράσινου στο Δήμο Ηλιούπολης, στον οποίο, τα πολλαπλά κρούσματα κοπής δέντρων χωρίς την απαιτούμενη αιτιολογική έκθεση και άδεια, μας απασχόλησε επανειλημμένα…. 
 • Συμμετοχή σε Διαβουλεύσεις
 • Κινητοποιήσεις
 • Εκδρομές, πικ-νικ

 

  • Ο τοίχος της Πικροδάφνης: ένας τοίχος που έκλεινε την είσοδο του υπογειοποιημένου αγωγού της Πικροδάφνης. Ένας τοίχος που εμπόδιζε τα νερά της βροχής να μπουν στον αγωγό της Πικροδάφνης και κανείς δε γνώριζε από ποιόν και πότε κατασκευάστηκε! Ενας τοίχος που κααταφέραμε να γκρεμιστεί στις 4 Απριλίου 2019 από την Περιφέρεια Αττικής.

 

 


Όταν η πλατεία Βικτωρίας, στην Αθήνα το 2015, γέμισε από σκηνές, ανθρώπους πεινασμένους, εκτεθειμένους στις άσχημες καιρικές συνθήκες, προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε με μοίρασμα τροφής, ειδών υγιεινής, ρούχων, κλινοσκεπασμάτων…

 

 • Ρέμα Πικροδάφνης: προσφυγές στο ΣΤΕ (Συμβούλιο Της Επικρατείας), μαζί με άλλους συλλόγους και πολίτες, για να ακυρωθούν τα ρεματοκτόνα έργα και να διαχειριστεί η πολιτεία την Πικροδάφνη με φυσικούς τρόπους και μέσα, διατηρώντας και προστατεύοντας το πλούσιο οικοσύστημά της.

 

 • 2019-2020:
  Καθαίρεση αυθαίρετου κτίσματος – ναού σε δασική, αναδασωτέα, προστατευόμενη περιοχή του Υμηττού! Στόχος μας η καθαίρεση του παράνομου κτίσματος, η προστασία του Υμηττού από νέας γενιάς αυθαίρετα κτίσματα και η διατήρηση  του  γραφικού  παρεκκλήσιου.

 

 

Περισσότερα μπορείτε να δείτε ξεφυλλίζοντας όλες τις θεματικές ενότητες και υποενότητες της ιστοσελίδας μας…

 

 

 

Comments are closed.