5η Γιορτή για την Πικροδάφνη 05-06/09/2020

5η Γιορτή για την Πικροδάφνη 05-06/09/2020

5 & 6 Σεπτεμβρίου 2020

5ο διήμερο αφιέρωμα στο ρέμα της Πικροδάφνης 

Αφιέρωμα στο μεγαλύτερο ρέμα των Νοτίων προαστίων, που βρίσκεται σε φυσική κατάσταση και κινδυνεύει με αποψίλωση και επένδυση με συρματοκιβώτια, που σημαίνει μεγάλη οικολογική καταστροφή και μεγαλύτερο πλημμυρικό κίνδυνο για τις πόλεις που διασχίζει!

21 Οκτωβρίου 2020 εκδικάζεται η προσφυγή οργανώσεων, συλλόγων και πολιτών στο ΣΤΕ, για την ακύρωση των έργων, μετά από 5 αναβολές. Δείτε περισσότερα ΕΔΩ.

 

5 Σεπτεμβρίου 2020 – Περίπατοι στη φυσική και στην υπογειοποιημένη κοίτη του ρέματος

Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2020 – Εκδήλωση

Εκδήλωση με ομιλίες, συζήτηση, μικρές μουσικές παρενθέσεις, προβολή video και θέμα:

«Η διαχείριση των ρεμάτων και οι επιπτώσεις στο φυσικό περιβάλλον και στην ανθρώπινη υγεία»

Δείτε το VIDEΟ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

 

  Χορηγός εκδήλωσης 

            

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ευχαριστούμε πολύ τους προσκεκλημένους ομιλητές, την κ. Νικολοπούλου – Σταμάτη Πολυξένη και τους κ.κ. Δημήτρη Θεοδοσόπουλο και Μαρτίνο Γαίτλιχ, που με τις ενημερωμένες και τεκμηριωμένες παρεμβάσεις τους αλλά και προβληματισμούς, έδωσαν ουσιαστικό περιεχόμενο σ’ αυτή την εκδήλωση!

 

 

 

Ευχαριστούμε πολύ τους καλλιτέχνες, τις κυρίες Μαριέττα Σαρρή και Δέσποινα Παναγιώτου και τους κυρίους Πασχάλη Τσέρνα και Θωμά Δρόσο, που προσφέρθηκαν αφιλοκερδώς να συμμετέχουν στην εκδήλωσή μας αυτή με υπέροχες φωνές και όμορφα μουσικά ακούσματα!

 

 

Ακούστηκαν μελωδίες και τραγούδια σε ένα αρμονικό ταίριασμα με το φυσικό περιβάλλον, ευχάριστες μουσικές παρεμβάσεις που έδωσαν τη δική τους μοναδική νότα στην εκδήλωση! 

 

 

 

 

 

 

Ευχαριστούμε πολύ όλους εσάς που μας τιμήσατε! Λυπούμαστε μόνο, που λόγω των μέτρων προστασίας για covid 19, δε μπορούσαμε να επιτρέψουμε περισσότερους από 50 συμμετέχοντες…

Ευχαριστούμε πολύ την ασφαλιστική εταιρεία “ΑΣΦΑΛΕΙΑΙ ΜΙΝΕΤΤΑ” για τη χορηγία της, που για μια ακόμη φορά μας στήριξε σημαντικά για τη σωστή διοργάνωση της εκδήλωσης.

 

 

 

Το καλωσόρισμα και την παρουσίαση των συντελεστών της εκδήλωσης έκανε η Άννα Αναστασοπούλου. Εκ μέρους της Κι.Π.Η. μίλησε η Ευαγγελία Δημητρίου. 

 

 

 

Περισσότερες φωτογραφίες δείτε ΕΔΩ

Οι προηγούμενες γιορτές μας ΕΔΩ

 

 

 

 

 

 

 

 

5 & 6 Σεπτεμβρίου 2020

5ο διήμερο αφιέρωμα στην Πικροδάφνη                                    

«Η διαχείριση των ρεμάτων και οι επιπτώσεις στο φυσικό περιβάλλον

και στην ανθρώπινη υγεία».

“COVID-19 : βλέπουμε το δέντρο και όχι το δάσος “

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2020

 • Περίπατος – Ξενάγηση στη φυσική κοίτη της Πικροδάφνης, ώρα 10:00 πμ

Συνάντηση στις 9:30 στο παρκάκι, που βρίσκεται στο πίσω μέρος της εκκλησίας του Αγίου Βασιλείου, στον Άγιο Δημήτριο Αττικής (Αγίου Βασιλείου 52, 173 43 Άγιος Δημήτριος).

Aπαραίτητα:

 1. γαλοτσάκια ή μποτάκια πεζοπορίας και δεύτερο ζευγάρι παπουτσιών,
 2. καπέλο,
 3. νερό,
 4. μπατόν πεζοπορίας ή μπαστούνι

Συνάντηση στις 9:30 στο πάρκο της οδού Τζαβέλλα, μπροστά στην είσοδο της παιδικής χαράς, που βρίσκεται στη συμβολή της οδού Τζαβέλλα με τη λεωφ. Βουλιαγμένης, στην Ηλιούπολη Αττικής, κοντά στο ΜΕΤΡΟ Ηλιούπολη.

Aπαραίτητα:

 1. μποτάκια ορειβασίας η πεζοπορίας και όχι αθλητικά η ανοιχτά παπούτσια,
 2. ιδανικά ένα φακό ακόμα και χεριού,
 3. νερό

Η ξενάγηση στην υπογειοποιημένη κοίτη θα γίνει από τον Δημήτρη Θεοδοσόπουλο, Αγρονόμο Τοπογράφο, Μηχανικό ΕΜΠ, ιδρυτή της Ομάδας ‘Γεωμυθική’, μέλος του συλλόγου ‘Ροή- Πολίτες Υπέρ των Ρεμάτων’

Πληροφορίες στα τηλ.: 690 7003544, 694 4683652

Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2020, ώρα 18:00

 • Εκδήλωση με ομιλίες, συζήτηση, μικρές μουσικές παρενθέσεις, προβολή video…

Λόγω των μέτρων προστασίας για covid 19 (περιορισμένου αριθμού θέσεων, τήρησης αποστάσεων κλπ), απαιτείται έγκαιρη προσέλευση.

Ομιλητές

Γκαίτλιχ Μαρτίνος, βιολόγος –Περιβαλλοντολόγος

 • “Το Ρέμα της Πικροδάφνης:
  Ο φυσικός του πλούτος και η συνεισφορά του στην ποιότητα ζωής της πόλης”

Νικολοπούλου-Σταμάτη Πολυξένη, καθηγήτρια Περιβαλλοντικής Παθολογικής Ανατομίας, Ιατρικής Σχολής Καποδιστριακού Παν/μίου Αθηνών. 

 •  “COVID-19 : βλέπουμε το δέντρο και όχι το δάσος “

Η κ. Νικολοπούλου έχει ιδρύσει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Περιβάλλον και Υγεία» στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ και είναι άμισθη Επιστημονική Σύμβουλος της Προέδρου της Μόνιμης Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής  κ. Δ. Αυγερινοπούλου .

Σχετικά με τον covid 19 βλέπε κάποια άρθρα:   ΕΦ.ΣΥΝ.     ΕΛΛΑΔΑ       Καθημερινη 

Σκοπός των ομιλητών είναι στο τέλος των ομιλιών να γίνει συζήτηση με τους συμμετέχοντες. Διατυπώνοντας τις απορίες που γεννήθηκαν, τους προβληματισμούς που προκλήθηκαν, ή ενδεχομένως προυπήρχαν, προκαλείται ζύμωση γνώσης, σκέψεων, απόψεων και προτάσεων, για τη διαμόρφωση γνώμης, που στηρίζεται περισσότερο στην τεκμηρίωση και στο γεγονός.

Μουσικά δρώμενα

Μικρές μουσικές παρενθέσεις από τις υπέροχες φωνές:

 • της Μαριέττας Σαρρή και της Δέσποινας Παναγιώτου. Δύο νέες, ταλαντούχες υψίφωνοι, που συμπράττουν στη σκηνή και σε εκδηλώσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. 
 • Του τραγουδιστή, στιχουργού και μουσικού, με το δικό του ιδιαίτερο ύφος, Πασχάλη Τσέρνα. Τον συνοδεύει με το κλαρίνο του ο Θωμάς Δρόσος.

Χώρος εκδήλωσης:

Στο πάρκο της οδού Τζαβέλλα, που εκτείνεται δίπλα στο ρέμα της Πικροδάφνης, στην Ηλιούπολη Αττικής, στο ύψος Τζαβέλλα 50. Η οδός Τζαβέλλα αρχίζει από τη λ. Βουλιαγμένης, κοντά στη στάση του ΜΕΤΡΟ «Ηλιούπολη».

Πληροφορίες στα τηλ.: 690 7003544, 694 4683652

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Χορηγός εκδήλωσης

 

 

 

4 Σεπτεμβρίου 2020, Ωρα 18:30

Καθαρίζουμε το ρέμα. Καθαρίζουμε το πάρκο της παραρεμάτιας περιοχής στην οδό Τζαβέλλα στην Ηλιούπολη και το χώρο που θα γίνει η εκδήλωση, την Κυριακή 6/9/20.

Έχουμε γάντια, μάσκες, σακκούλες, τσουγκράνες κλπ και χρειαζόμαστε μόνο εσάς… 

Σας περιμένουμε στο πάρκο, στη συμβολή της οδού Τζαβέλλα με τη Λαγκαδίων, στις 18:30.  

 

 

31 Μαίου 2020 – 5η Γιορτή για την Πικροδάφνη

Για ευνόητους λόγους η 5η γιορτή για την Πικροδάφνη, για την 31η Μαΐου του 2020, ακυρώθηκε, λόγω μέτρων για τον Covid 19…

 

Μια γιορτή αφιερωμένη στο ποτάμι μας την Πικροδάφνη

Γιορτή των ρεμάτων – Γιορτή του νερού- Γιορτή της Φύσης και της Οικολογίας. Μια γιορτή με πολλές συμμετοχές, με πολλούς χορηγούς, με εθελοντική εργασία και προσφορά, μια γιορτή της πόλης!

Η γιορτή μας θα γίνει, όπως κάθε χρόνο στο πάρκο της οδού Τζαβέλλα, πριν τη συμβολή της με τη λεωφόρο Βουλιαγμένης, στην Ηλιούπολη Αττικής. Κοντά στο ΜΕΤΡΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ (έξοδος λεωφ. Βουλιαγμένης προς Αθήνα).

Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερα προσεχώς….

Δείτε περισσότερα από τις προηγούμενες γιορτές ΕΔΩ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.