Πανδημία Covid-19 – Πολύπλευρη Πληροφόρηση

Πανδημία Covid-19 – Πολύπλευρη Πληροφόρηση

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

 1. Η πανδημία από τη μεριά των πολιτών-Σχόλιο
 2. Στατιστική παραπλάνηση
 3. Ορισμοί – Δύο μέτρα & δύο σταθμά
 4. Εμβολιασμοί- Συνταγματικά δικαιώματα- Διεθνής έννομη τάξη
 5. Διαδικτυακή συζήτηση με Ειδικούς
 6. Πανδημία και Πρωτοβάθμια περίθαλψη
 7. 14 Νοεμβρίου 2020 – Τι γνωρίζουμε
 8. 2/11/20 – Ερωτήσεις προς δημόσιες αρχές
 9. Απόψεις Ειδικών

Φαρμακοεπαγρύπνηση- Κίτρινη κάρτα –Αναφορά ανεπιθύμητης ενέργειας – ΒΟΗΘΕΙΣΤΕ στην καταγραφή όλων των συμβάντων

Επειδή η φαρμακοεπαγρύπνηση είναι απαραίτητη για τη δημιουργία ασφαλών φαρμάκων, οφείλουμε να δηλώνουμε συμπτώματα και ασθένειες που θα μας συμβούν οποιαδήποτε στιγμή μετά τον εμβολιασμό, ανεξαρτήτως αιτίας.  Επειδή ενδέχεται να αποτελούν ανεπιθύμητες ενέργειες του φαρμάκου με το οποίο εμβολιαστήκαμε, πρέπει να τις δηλώσουμε οπωσδήποτε, χωρίς να απαιτείται κάποιος γιατρός να αποφανθεί αν οφείλεται στο φάρμακο ή όχι. Για το λόγο αυτό συμπληρώνουμε την κίτρινη κάρτα, μπαίνοντας στη σελίδα του ΕΟΦ, είτε εμείς, είτε ο γιατρός ή ο φαρμακοποιός μας. 

Κατά τον εμβολιασμό σας ζητείστε να σας πουν το όνομα του εμβολίου και τον αριθμό της παρτίδας. Οδηγίες ΕΟΦ. Αυτό δε σημαίνει οτι, αν έχετε παρενέργειες και δεν έχετε τον αριθμό της παρτίδας του εμβολίου, δε μπορείτε να τις δηλώσετε.

Συγκεκριμένα από τον κ. Κων/νο Φαρσαλινό μαθαίνουμε οτι “Η φαρμακοεπαγρύπνηση (κίτρινη κάρτα) καταγράφει συμβάντα μετά τον εμβολιασμό όχι απαραίτητα λόγω του εμβολιασμού. Είναι ξεκάθαρο πως η φαρμακοεπαγρύπνηση δεν είναι διάγνωση και απόδειξη αιτιολογικής σχέσης μεταξύ του εμβολίου και του συμβάντος. Γίνεται για να διαπιστωθεί εκ των υστέρων, μέσω της στατιστικής ανάλυσης της συχνότητας, αν υπάρχει αιτιολογική σχέση.

Όταν σε ένα πληθυσμό συμβαίνουν 100 εμφράγματα ετησίως και τον επόμενο χρόνο, με τη μαζική εφαρμογή μιας προληπτικής παρέμβασης, συμβαίνουν 120 εμφράγματα, ΔΕΝ πρόκειται να διαπιστώσεις την αύξηση αν δεν καταγράψεις ΚΑΙ τα 100 αναμενόμενα εμφράγματα που σίγουρα δε σχετίζονται με την παρέμβαση (επειδή θα συνέβαιναν έτσι κι αλλιώς). Είναι τόσο απλό για κάποιους που είναι ή παριστάνουν τους αδαείς.

Υπάρχουν στο παρελθόν παραδείγματα με φάρμακα που αποδείχθηκε οτι προκαλούσαν καρδιολογικές επιπλοκές σε ήδη διεγνωσμένους καρδιοπαθείς και αποσύρθηκαν 4 χρόνια μετά την άδεια κυκλοφορίας τους. Πριν από τις μελέτες δεν το ξέραμε, οπότε το γεγονός οτι δεν υπάρχει γνωστή συσχέτιση μέχρι σήμερα, πάλι ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ”

Ο κ. Φαρσαλινός είναι ιατρός καρδιολόγος, ερευνητής στο εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας και Ανοσολογίας, Τμήμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών, στο Πανεπιστήμιο King Abdulaziz  στη Σαουδική Αραβία και στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Διαβάστε όλο το άρθρο ΕΔΩ 

Στη σελίδα του ΕΟΦ (Ελληνικός Οργανισμός Φαρμάκων), στην οποία μπαίνουμε για να συμπληρώσουμε την κίτρινη κάρτα, διαβάζουμε:

Η Κίτρινη Κάρτα είναι ένα μέσο για τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με τις ανεπιθύμητες ενέργειες των φαρμάκων.
Οι επαγγελματίες υγείας (ιατροί, φαρμακοποιοί, νοσηλευτές κλπ) και οι ασθενείς έχουν καθήκον να συμπληρώνουν την Κίτρινη Κάρτα κάθε φορά που υποψιάζονται ότι ένα φάρμακο μπορεί να έχει προκαλέσει μια ανεπιθύμητη ενέργεια.

Κατά την παραλαβή τους όλες οι αναφορές ΑΕ καθίστανται ανώνυμες τόσο ως προς τον αναφέροντα όσο και ως προς τον ασθενή/καταναλωτή. Ακολούθως αξιολογούνται και εισάγονται στη τοπική βάση φαρμακοεπαγρύπνησης του ΕΟΦ, προωθούνται στην ευρωπαϊκή βάση δεδομένων φαρμακοεπαγρύπνησης (EudraVigilance), όπως και στην βάση δεδομένων φαρμακοεπαγρύπνησης του παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Vigibase WHO-UMC) για περαιτέρω αξιολόγηση.

 

 

Πανδημία – Lockdown – Εμβολιασμοί: η ζωή μας στο βωμό του φόβου και οι συνέπειες της διαχείρισης στο μέλλον μας

Δείτε τη συζήτηση ΕΔΩ

Η πανδημία από τη μεριά των πολιτών-Σχόλιο

Διαπιστώνουμε όλοι οτι η κατάσταση που έχουμε βιώσει και βιώνουμε λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας SARS-CoV-2, είναι δυσάρεστα πρωτόγνωρη με αποτελέσματα  που προκαλούν θλίψη, απελπισία και οικονομικό μαρασμό! 

Ο εγκλεισμός έδωσε τη χαριστική βολή σε χιλιάδες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, στέρησε από όλους οικογενειακές, φιλικές, κοινωνικές σχέσεις, άθληση, διασκέδαση και γέμισε το κενό με ανεργία, μοναξιά, φόβο, ουσίες, κατάθλιψη και θυμό! Έφερε σε απόγνωση εκατοντάδες χιλιάδες πολιτών, χωρίς να φέρει και τα αναμενόμενα αποτελέσματα, αντίθετα, προκάλεσε κι άλλα προβλήματα!

Ζήσαμε πολλούς μήνες με πολύ αυστηρούς περιορισμούς, που πολλοί εξ αυτών αφήνουν μεγάλα ερωτηματικά σχετικά με το βαθμό που συνέβαλαν στη λύση του προβλήματος για την επίλυση του οποίου εφαρμόστηκαν! Εξακολουθούμε να ζούμε με περιορισμούς οι οποίοι ουδόλως πείθουν για την αναγκαιότητά τους! Ταυτόχρονα, πληθαίνουν οι φωνές επιστημόνων και όχι μόνο, που αντιτίθενται στα ασφυκτικά και καταστροφικότατα μέτρα και στην αντιμετώπιση της πανδημίας με αποκλειστικό μέσο τον εγκλεισμό και τον εμβολιασμό! Επιπλέον, πληθαίνουν οι φωνές των επιστημόνων που αμφισβητούν το πραγματικό μέγεθος αυτής της νόσου…

Πέραν όλων των άλλων, σε αυτή την πανδημία ζήσαμε στην Ελλάδα και εξακολουθούμε να ζούμε και την απόλυτη λογοκρισία των πιο γνωστών Μέσων Ενημέρωσης  αλλά και Κοινωνικής Δικτύωσης!

Ο έντονος προβληματισμός για την αλλαγή των εννοιών ιατρικών λέξεων (βλέπε πιο κάτω Ορισμοί), τα ελλειπή στατιστικά δεδομένα και τον τρόπο αναφοράς και καταγραφής τους και η χρήση της απλής λογικής, για να εξηγηθούν αντικρουόμενες και αντισυνταγματικές αποφάσεις και περιορισμοί, όχι απλά λογοκρίθηκαν αλλά κατακρίθηκαν μέχρι χλευασμού και εξακολουθούν να έχουν την ίδια αντιμετώπιση! 

Στην επιστημονική κοινότητα οι γνώμες διίστανται από την πρώτη στιγμή κι εμείς έχουμε κάθε δικαίωμα να ακούμε όλες τις επιστημονικές απόψεις, όπως και να υπερασπιζόμαστε τα καταπατημένα συνταγματικά μας δικαιώματα, όταν ο στραγγαλισμός τους δεν εξυπηρετεί το σκοπό που επικαλούνται για την καταπάτησή τους…

Το κερασάκι στην τούρτα ήρθαν να προσθέσουν ο νόμος για το ακαταδίωκτο της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων και οι συχνές -πυκνές συζητήσεις για υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και προνόμια των μη εμβολιασθέντων, με εμβόλια που ακόμη βρίσκονται σε πειραματικό στάδιο και παρά την αντίθετη απόφαση του Ευρωπαικού Συμβουλίου. Αυτό σημαίνει οτι δεν έχουν ολοκληρωθεί οι απαιτούμενες μελέτες, γι αυτό και πολλοί επιστήμονες εκφράζουν βάσιμους προβληματισμούς και αντιρρήσεις, ως προς την ασφάλειά τους (βλέπε πιο κάτω “Απόψεις Ειδικών”). Επιπλέον, αποδεικνύουν, οτι παραβιάζουν διεθνείς κανόνες αλλά και την εθνική νομοθεσία (βλέπε πιο κάτω “Εμβολιασμοί- Συνταγματικά δικαιώματα- Διεθνής έννομη τάξη”). 

Επειδή η αλήθεια δεν πρέπει να φοβάται το διάλογο και η επιστήμη, όταν υποστηρίζει τεκμηριωμένες απόψεις, το νόμο, στη σελίδα μας αυτή θα δημοσιεύουμε έγγραφα δημοσίων αρχών, δηλώσεις, συνεντεύξεις και απόψεις επιστημόνων, άρθρα και πληροφορίες από έγκυρες πηγές, καθώς και τους δικούς μας προβληματισμούς, προκειμένου να βοηθήσουμε σε μια πολύπλευρη ενημέρωση… 

 

 

Στατιστική παραπλάνηση

Απόσπασμα από άρθρο του Ι. Κυρίτση, Επίκουρου Καθηγητή Πανεπιστημίου Ιωαννίνων:

Με βάση τη γνώση οτι η ανοσία στον κορωνοιό δεν είναι μόνιμη, αλλά διαρκεί κάποιους μήνες, τότε ειναι στατιστικά σωστό οι μετρήσεις να είναι ανα μονάδα χρόνου (π.χ. 6 μηνες) η έστω όπως στην εποχιακή γρίπη ετήσια.

Η στατιστική παρακολούθηση με τη συνάθροιση των ετήσιων αποτελεσμάτων της νόσου, διαφόρων ετών, είναι εντελώς λάθος και μας οδηγεί σε παραπλανητικά συμπεράσματα! 

Παράδειγμα η εποχιακή γρίπη. Αν συναθροίζαμε τους θανάτους από έτος σε έτος, σε μια 10-ετία θα παρουσιαζόταν ως πανδημία, από την οποία δε θα βγαίναμε ποτέ!

Σχόλιο: σύμφωνα με τις φαρμακευτικές εταιρείες, η ανοσία από το εμβόλιο διαρκεί κάποιους μήνες, με μέγιστο όριο τους 8.

Ορισμοί –Δύο μέτρα και δύο σταθμά

Ορισμός Πανδημίας

Από την καταγγελία του Γερμανού δικηγόρου Dr. Reiner Füllmich, μέλους μιας  4μελούς εξεταστικής επιτροπής νομικών, που συστήθηκε τον Ιούλιο του 2020 στη Γερμανία (δείτε πιο κάτω) για την πανδημία του covid 19, πληροφορούμαστε οτι ο ΠΟΥ άλλαξε τον ορισμό της πανδημίας πριν 12 χρόνια. Μέχρι τότε, για να χαρακτηριστεί μια νόσος πανδημία έπρεπε να είναι μεταδοτική, να προκαλεί βαριά ασθένεια και θανάτους. Μετά την αλλαγή του ορισμού, ισχυρίζεται η επιτροπή των τεσσάρων νομικών, πανδημία θεωρείται κάθε νόσος που έχει μεγάλη μεταδοτικότητα! Αρκεί να έχει μόνο αυτό το χαρακτηριστικό! (Δείτε το video)

Μία από τις ερωτήσεις που στείλαμε στο Υπουργείο Υγείας αφορά τον ορισμό της πανδημίας. Περιμένουμε ακόμη απάντηση….

Ορισμός κρούσματος

Υπουργείο Υγείας

 • Κρούσμα, σύμφωνα με τον ορισμό του κρούσματος του Υπ. Υγείας,  θεωρείται κάθε άτομο που έχει προσβληθεί από τον ιό και έχει συμπτώματα. Όμως, στις στατιστικές που μας ανακοινώνονται καθημερινά, χρησιμοποιείται ο όρος ”επιβεβαιωμένο κρούσμα”, το οποίο σημαίνει απλά άτομο θετικό στο τεστ. Οι καθημερινές αναφορές στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδες κλπ) αφορούν επιβεβαιωμένα κρούσματα. Εννοούν τους θετικούς στο τεστ, είτε έχουν συμπτώματα είτε όχι, πράγμα το οποίο σημαίνει οτι ο συγκεκριμένος αριθμός δε σημαίνει κάτι ιδιαίτερο.

 

Ο ορισμός του κρούσματος ενδέχεται να τροποποιηθεί, σύμφωνα με το Υπ. Υγείας!

Στην ίδια ανακοίνωση το Υπ. Υγείας μας ενημερώνει:  “Τονίζεται ότι, καθώς η επιδημία εξελίσσεται, ο ορισμός κρούσματος ενδέχεται να τροποποιηθεί”!

Ποιός μπορεί να αλλάζει τον ορισμό μιας λέξης κατά τη διάρκεια μιας πανδημίας, για ποιό λόγο και με ποιά κριτήρια?  Αν σ’ αυτή την πληροφορία συνυπολογίσουμε την καταγγελία των γερμανών δικηγόρων οτι ο ΠΟΥ άλλαξε τον ορισμό της πανδημίας πριν 12 χρόνια και μετά από ένα έτος κατακλυστήκαμε από πανδημίες, εφόσον η καταγγελία αυτή ευσταθεί, τότε πρέπει κάποιοι να μας εξηγήσουν τι ακριβώς συμβαίνει.

Δύο μέτρα και δύο σταθμά

Πριν τους εμβολιασμούς – ‘Θάνατος με covid 19’ 

 • Σύμφωνα με τον ορισμό που υιοθετήθηκε, ως θάνατοι με Covid 19 εκλαμβάνονται οι θάνατοι από κάθε αιτία, εφόσον ο ασθενής είχε θετικό τεστ στον  Covid 19 μέχρι 28 μέρες πριν τον θάνατό του! Εν ολίγοις, οι θάνατοι που ανακοινώνονται από την αρχή της πανδημίας περιλαμβάνουν όλους τους θανάτους, ανεξαρτήτως αιτίας, εφόσον ο ασθενής είχε θετικό τεστ στον  Covid 19 μέχρι 28 μέρες πριν πεθάνει!

Τεστ PCR

 • Σύμφωνα με τις οδηγίες, στο συγκεκριμένο τεστ για να είναι αξιόπιστο πρέπει να εφαρμόζονται το πολύ 30 κύκλοι. Όσο περισσότεροι κύκλοι γίνονται πάνω από τους 30, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχουμε το τεστ να βγει θετικό. Στην Ελλαδα, αλλά και σε πολλές άλλες χώρες, εφαρμόζονται 40-45 κύκλοι κατά τη διενέργεια των τεστ, με αποτέλεσμα να αμφισβητείται η αξιοπιστία τους και η εξαγωγή όποιων συμπερασμάτων…

Μετά τους εμβολιασμούς

Θάνατοι μετά τους εμβολιασμούς : Ανάγκη αλλαγής ορισμού – Τεστ PCR

 • Είναι δεδομένο και πασιφανές πλέον οτι, το μοναδικό αφήγημα για την αντιμετώπιση της πανδημίας είναι ο εμβολιασμός! Δεν υπάρχει καμία άλλη λύση! Για να σωθεί η ανθρωπότητα πρέπει όλοι να εμβολιαστούμε! Για τις σκανδαλώδεις προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση, προκειμένου να αποδειχθεί του λόγου το αληθές, τα παρακάτω τρία παραδείγματα είναι κραυγαλέα της προσπάθειαςπου γίνεται για να μη θιγεί η αξιοπιστία των εμβολιασμών, χρησιμοποιώντας δύο μέτρα και δύο σταθμά (Πηγή):

Στη Βρετανία, μετά τους εμβολιασμούς, οι θάνατοι που ανακοινώνονται ζητείται να αναφέρουν τους θανάτους και από άλλες αιτίες. Στις ΗΠΑ, ο οργανισμός ελέγχου των λοιμώξεων, ο CDC, ζητά επανέλεγχο των θετικών δειγμάτων για κορωνοϊό, με σαφή ένδειξη το τεστ να διενεργείται σε λιγότερους από 28 κύκλους μόνο για τους εμβολιασμένους! Και στην Κύπρο αποφασίστηκε πως ΔΕΝ θα αναφέρεται πλέον αν είχε εμβολιαστεί κάποιος στην περίπτωση θανάτου του, καθώς αυτό προσβάλει τα… προσωπικά του δεδομένα.

 

Αναλυτικότερα

Στη Βρετανία, η ομάδα SAGE (ScientificAdvisoryBoardforEmergencies, η επιστημονική επιτροπή που συμβουλεύει σχετικά με επείγουσες καταστάσεις, όπως τώρα με τον κορωνοϊό) συμβούλευσε τη βρετανική κυβέρνηση να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίον ανακοινώνει τους θανάτους από Covid 19. Σχετικό δημοσίευμα με τίτλο«Ο ισχύον ορισμός των θανάτων από Covid αλλοιώνει τα στοιχεία της επιτυχίας του εμβολίου» αναφέρει ότι, καθώς όλο και περισσότεροι βρετανοί λαμβάνουν το εμβόλιο, οι θάνατοι που ανακοινώνονται όσων έχουν διαγνωστεί θετικοί με τεστ θα πρέπει πια να αναφέρουν τους θανάτους από άλλες αιτίες. Μέχρι τώρα, οι θάνατοι από Covid 19 που ανακοινώνονταν περιλάμβαναν ΚΑΘΕ θάνατο, ανεξαρτήτου αιτίας, ασθενούς που είχε θετικό τεστ μέχρι και 28 μέρες πριν τον θάνατο! Αυτός ο ορισμός ήταν χρήσιμος πριν τον ευρύ εμβολιασμό, όπου οι θάνατοι στα νοσοκομεία με θετικό τεστ πιθανότατα οφείλονταν στον Covid 19. «Αν ο ορισμός αυτός παραμείνει ίδιος, αυτοί οι άνθρωποι θα μετρώνται ως “αποτυχία του εμβολίου”, ενώ το εμβόλιο αποτρέπει τον θάνατο από Covid και αυτοί πέθαναν από  κάτι άλλο. Υποθέτω πως ο ορισμός που ισχύει θα πρέπει να αναθεωρηθεί», δήλωσε ένα μέλος της επιτροπής.

Στην έκθεση της επιτροπήςαναφέρεται: “Η SPI-MO ανησυχεί ότι, καθώς ο επιπολασμός της λοίμωξης αυξάνεται και εμβολιάζεται μεγάλο ποσοστό του ενήλικου πληθυσμού, ο τρέχων ορισμός του θανάτου (δηλαδή ο θάνατος εντός 28 ημερών από ένα θετικό τεστ COVID-19) θα γίνει όλο και πιο ανακριβής ως μέτρο του βάρος της επιδημίας για την υγεία. Θα στρεβλώσει επίσης τις εκτιμήσεις της αποτελεσματικότητας του εμβολίου”.

Στην Κύπρο αποφασίστηκε πως ΔΕΝ θα αναφέρεται πλέον αν είχε εμβολιαστεί κάποιος στην περίπτωση θανάτου του, καθώς αυτό προσβάλει τα… προσωπικά του δεδομένα. Με τίτλο «Τέλος στις αναφορές σε εμβολιασμένους ή όχι που “έσβησαν” λόγω κορωνοϊού» το δημοσίευμα αναφέρει πως, από Δευτέρα 10 Μαΐου: «Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, πλέον δεν θα αναφέρεται στις ανακοινώσεις εάν οι θανόντες είχαν ή όχι ιστορικό εμβολιασμού αφού λόγω των προσωπικών δεδομένων, δεν μπορεί να δίνεται ολοκληρωμένη πληροφόρηση με λεπτομέρειες για τις ημερομηνίες εμβολιασμού, την ημερομηνία νόσησης, εισαγωγής στο νοσοκομείο, ή εάν τα άτομα αυτά είχαν νοσήσει πριν τον εμβολιασμό, ή πριν παρέλθει ο χρόνος που χρειαζόταν το ανοσοποιητικό τους σύστημα για να θωρακιστεί μετά τον εμβολιασμό. Αποτέλεσμα αυτής της περιορισμένης πληροφόρησης για το κάθε θύμα της πανδημίας προς το κοινό, είναι να δημιουργούνται αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων και διστακτικότητα για το εμβολιαστικό πρόγραμμα».

Με απλά λόγια, δεν αποτελεί παραβίαση προσωπικών δεδομένων η αναφορά στο αν κάποιος (ζωντανός ή πεθαμένος) έχει κορωνοϊό, αλλά αν πεθάνει, μπορεί να αναφέρεται αν πέθανε από κορωνοϊό αλλά όχι αν είχε εμβολιαστεί. Πηγή 

 • Στις ΗΠΑ, ο οργανισμός ελέγχου των λοιμώξεων, ο CDC, ζητά επανέλεγχο των θετικών δειγμάτων για κορωνοϊό, με σαφή ένδειξη το τεστ να διενεργείται σε λιγότερους από 28 κύκλους για τους εμβολιασμένους! Αυτός είναι ένας τρόπος για να προκύπτουν πολύ λιγότερα θετικά «κρούσματα» από τα τεστ.
 • Να αναφέρουμε εδώ πως, τα τεστ PCR που διενεργούνται για την ταυτοποίηση του ιού Sars-Cov-2 μέχρι στιγμής διενεργούνταν στους 35, 40, ακόμη και 45 κύκλους, γεγονός που σημαίνει ότι έδειχναν πολλά θετικά τα οποία ήταν ψευδή. Πηγή 

 

Εμβολιασμοί- Συνταγματικά δικαιώματα -Διεθνής έννομη τάξη

Ουδείς κανόνας δικαίου και ουδεμία απόφαση δημόσιου ή ιδιωτικού φορέα μπορεί να υποχρεώσει άτομο σε εμβολιασμό. Αρχή που απορρέει από τον κώδικα της Νυρεμβέργης και το Νόμο 2462/1997 (ΦΕΚ 25, τ. Α ́ (βλέπε πιο κάτω)

Ψήφισμα 2361/2021 του Συμβουλίου της Ευρώπης, με τίτλο Covid-19 vaccines: ethical, legal and practical considerations (εμβόλια Covid-19:ηθικά, νομικά και πρακτικά ζητήματα).

Στο Συμβούλιο της Ευρώπης συμμετέχουν 44 χώρες. Η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης απαρτίζεται από 324 βουλευτές, εκ των οποίων οι 7 είναι Έλληνες.

Στο ψήφισμα 2361/21, μεταξύ άλλων, έχει ψηφιστεί:

Τα Ευρωπαϊκά Κράτη πρέπει να διασφαλίσουν οτι:

οι πολίτες να ενημερώνονται οτι ο εμβολιασμός ΔΕΝ είναι υποχρεωτικός και κανείς δεν θα πιεστεί πολιτικά, κοινωνικά ή με άλλο τρόπο να εμβολιαστεί, εάν δεν το επιθυμεί.

Κανείς δεν υφίσταται διακρίσεις για το οτι δεν έχει εμβολιαστεί λόγω πιθανών κινδύνων για την υγεία ή λόγω του ότι δεν θέλει να εμβολιαστεί.

Χρησιμοποιούν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού μόνο για τους εξής καθορισμένους σκοπούς: α) παρακολούθησης της αποτελεσματικότητας του εμβολίου, β) των πιθανών παρενεργειών και γ) των ανεπιθύμητων συμβάντων. Δείτε αναλυτικότερα ΕΔΩ

 

 • Κώδικας της Νυρεμβέργης – Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΝΟΜΗ ΤΑΞΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ 

Απόσπασμα από άρθρο του Πέτρου Μηλιαράκη, στο “ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ”, διαδικτυακή εφημερίδα γνώμης. Ο Πέτρος Μηλιαράκης δικηγορεί στα Ανώτατα Ακυρωτικά Δικαστήρια της Ελλάδας και στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια του Στρασβούργου και του Λουξεμβούργου (ECHR και GC – EU):

Ο Κώδικας της Νυρεμβέργης αποτελούσε το ηθικό και δεοντολογικό «ιστορικό προοίμιο»του Διεθνούς Συμφώνου για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα της 16ης Δεκεμβρίου 1966 της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ (βλ. άρ.πρωτ. 2200 Α (ΧΧΙ)/16.12.1966). 

Το Σύμφωνο αυτό έχει ενσωματωθεί και στην ελληνική εσωτερική έννομη τάξη με το Νόμο 2462/1997 (ΦΕΚ 25, τ. Α ́). ….Σύμφωνα με τα θεσπισμένα σε επίπεδο Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου του προαναφερόμενου Συμφώνου:

…….Κατά το άρθρο 7: «Κανείς δεν υποβάλλεται σε βασανιστήρια ούτε σε ποινές ή μεταχειρίσεις σκληρές, απάνθρωπες ή εξευτελιστικές. Ειδικότερα, απαγορεύεται η υποβολή προσώπου, χωρίς την ελεύθερη συγκατάθεσή του σε ιατρικό ή επιστημονικό πείραμα.»…..

Η πανδημία του COVID-19 και η εισαγωγή του εμβολιασμού, ως αντικείμενο «πρόληψης» και «αντιμετώπισης», εγείρει τα παρακάτω ζητήματα:

Ουδείς κανόνας δικαίου και ουδεμία απόφαση δημόσιου ή ιδιωτικού φορέα μπορεί να υποχρεώσει άτομο σε εμβολιασμό. Αναφορικά με τα άτομα, όμως, που επιδιώκουν και επιθυμούν να εμβολιαστούν, επουδενί μπορεί να αφαιρεθεί το δικαίωμά τους επιλογής του εμβολίου, εφόσον στο επίπεδο της δημόσιας υγείας διατίθενται πολλά εμβόλια πολλών εταιρειών. 

Όσοι επιθυμούν να εμβολιαστούν, δικαιούνται να αξιώσουν το εμβόλιο της προτίμησής τους, αναλαμβάνοντας και την ευθύνη της συγκεκριμένης ιατρικής πράξης.

 • Στην ίδια λογική κινείται και το πνεύμα της επιστολής διακεκριμένων γιατρών και επιστημόνων, από όλο τον κόσμο, προς τον ΕΜΑ, με επικεφαλής τον Καθηγητή Sucharit Bhakdi MD, Ομότιμο Καθηγητή Ιατρικής Μικροβιολογίας και Ανοσολογίας, Πρώην Πρόεδρο του Ινστιτούτου Ιατρικής Μικροβιολογίας και Υγιεινής, Johannes Gutenberg University of Mainz.  
 • Στην επιστολή τους αυτή εκφράζουν έντονες ανησυχίες και βάσιμους προβληματισμούς για την ασφάλεια των εμβολίων COVID-19. Για τα εμβόλια αυτά, αναφέρουν, δεν είναι διαθέσιμα όλα τα απαραίτητα στοιχεία γι αυτό απαιτούν την ανάκληση της έγκρισης για τη χρήση εμβολίων με βάση τα γονίδια έως ότου όλα τα παραπάνω ζητήματα αντιμετωπιστούν σωστά με την άσκηση δέουσας επιμέλειας από τον EMA.

Συγκεκριμένα, στο τέλος της επιστολής αναφέρουν:

Υπάρχουν σοβαρές ανησυχίες, συμπεριλαμβανομένων, αλλά δεν περιορίζονται σε αυτές που περιγράφονται παραπάνω, ότι η έγκριση των εμβολίων COVID-19 από τον EMA ήταν πρόωρη και απερίσκεπτη και ότι η χορήγηση των εμβολίων αποτελούσε και εξακολουθεί να αποτελεί «ανθρώπινο πειραματισμό», ο οποίος παραβίαζε και εξακολουθεί να παραβιάζει τον κώδικα της Νυρεμβέργης.

 

 • «Χείμαρρος» η πρώην πρωθυπουργός Β.Θάνου – Αντισυνταγματικός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός!

 

 

26 Απριλίου 2021 –Διαδικτυακή ενημερωτική συζήτηση με θέμα:

Πανδημία – Lockdown – Εμβολιασμοί: η ζωή μας στο βωμό του φόβου και οι συνέπειες της διαχείρισης στο μέλλον μας

Δείτε τη συζήτηση ΕΔΩ

Ευχαριστούμε πολύ τους ομιλητές στη διαδικτυακή μας αυτή συζήτηση για τις κατανοητές και ξεκάθαρες τοποθετήσεις τους πάνω στο μεγάλο και καίριο αυτό θέμα, που απασχολεί όλους μας. Τους ευχαριστούμε πολύ για τις σαφείς απαντήσεις που έδωσαν στις ερωτήσεις μας.
 
Ανεξάρτητα από το βαθμό που συμφωνεί ή διαφωνεί οποιοσδήποτε με τις θέσεις που ακούστηκαν, η χωρίς λογοκρισία διατύπωση των επιστημονικών απόψεων, είναι απαραίτητη για την πολυπλευρη ενημέρωσή μας, που μπορεί να μας παράσχει η επιστημονική κοινότητα. 
Συμβάλλει στη διαμόρφωση άποψης, που κάθε πολίτης πρέπει να έχει και αποτελεί προυπόθεση για τη Δημοκρατία. Η λογοκρισία και η μονόπλευρη ενημέρωση δε συνάδει με τις δημοκρατικές αρχές, υποτιμάει τη νοημοσύνη μας και δεν μας τιμά!

Oμιλητές: Δημήτρης Γάκης – Χειρουργός Μεταμοσχεύσεων, Δημήτριος Κούβελας – Καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας ΑΠΘ, Πολυξένη Νικολοπούλου – Σταμάτη – Καθηγήτρια Περιβαλλοντικής Παθολογικής Ανατομίας ΕΚΠΑ, Κων. Φαρσαλινός – Ιατρός και ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών και στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής 

 

Πανδημία και Πρωτοβάθμια περίθαλψη

Συλλογή υπογραφών για την άμεση επαναλειτουργία του Κ.Υ. Ηλιούπολης

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΕΔΩ

Επειδή η προστασία της Δημόσιας Υγείας σημαίνει και είναι προστασία από κάθε ασθένεια, το Κέντρο Υγείας Ηλιούπολης μπορεί να λειτουργεί ταυτόχρονα και σαν κέντρο υγείας, εξυπηρετώντας όλα τα προβλήματα υγείας και σαν εμβολιαστικό κέντρο, αρκεί να προσληφθεί επιπλέον προσωπικό! Ένα Κ.Υ.που πριν από 11 χρόνια είχε 109 γιατρούς και σήμερα 23, μπορεί να λειτουργήσει εξυπηρετώντας όλες τις ανάγκες της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης! Το μόνο που χρειάζεται είναι πολιτική βούληση για κατανόηση όλων των αναγκών που έχουν οι πολίτες και για πρόσληψη προσωπικού…

Ζητάμε την Άμεση επαναλειτουργία του  Κ.Υ. Ηλιούπολης     

2 Μαρτίου 2021 – Επαναλειτουργία του Κέντρου Υγείας Ηλιούπολης

 

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ – ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ ΤΟΥ ΚΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Οι κινητοποιήσεις και ο αγώνας του λαού με πρωταγωνιστές τα Σωματεία και τους φορείς  της πόλης που από την πρώτη στιγμή ανέδειξαν και αντιπάλεψαν το κλείσιμο του του ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ έφεραν το ΠΡΩΤΟ ΘΕΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. Ένας μήνας πολύμορφων λαϊκών κινητοποιήσεων ανάγκασαν την ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ και το  ΑΡΜΟΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΝ  ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ.

Διαβάστε πλήρες το Δελτίο Τύπου

 

23 Φεβρουαρίου 2021-Ωρα 9:00 –Συγκέντρωση έξω από το Κ.Υ. Ηλιούπολης

Απαιτούμε την πλήρη επαναλειτουργία του Κ.Υ.. Η Δημόσια Υγεία πρέπει να προστατεύεται από όλες τις ασθένειες και είναι πολλές! Δεν είναι μόνο ο covid 19! Το Κέντρο Υγείας μπορεί να λειτουργεί ταυτόχρονα σαν Κέντρο Υγείας και σαν εμβολιαστικό κέντρο. 

Στη συνέχεια όσοι επιθυμούν θα κατέβουν στην Αθήνα για στήριξη της απεργιακής κινητοποίησης των υγειονομικών.

5 Φεβρουαρίου συγκέντρωση έξω από το Κ.Υ. Ηλιούπολης

 

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ – ΣΗΚΩΝΟΥΜΕ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΑΝΑΣΑΙΝΟΥΜΕ!!!!

ΜΑΖΙΚΗ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΑ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΚΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Με πολύ καλή συμμετοχή για τις συνθήκες, πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ και ΦΟΡΕΩΝ της Ηλιούπολης την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021, έξω από το Κέντρο Υγείας (Κ.Υ.), με κύριο αίτημα  την επαναλειτουργία του στην πόλη μας και τη μη μετατροπή του σε αποκλειστικά εμβολιαστικό κέντρο, την ενίσχυση συνολικά του ΕΣΥ, των νοσοκομείων, των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) με μαζικές προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και χρηματοδότηση.

Η ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ των δομών της ΠΦΥ είναι γεγονός ΕΔΩ και χρόνια. Το αποτέλεσμα το ζούμε και στο ΚΥ της πόλη μας. Με τις μαζικές μνημονιακές απολύσεις γιατρών, από 108 γιατρούς που είχε το 2009,  έφτασαν το 2014 σε 78 και ΣΗΜΕΡΑ σε μόλις 22 γιατρούς!!

Με την παρουσία τους οι συγκεντρωθέντες στην χθεσινή κινητοποίηση κατέθεσαν  την απόφαση τους να πάρουν την υπόθεση της υγείας στα χέρια τους και να μην μείνουν απαθείς μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις. Η προστασία της Δημόσιας Υγείας, είναι προστασία από κάθε ασθένεια….. Πλήρες το Δελτίο Τύπου 

 

28 Ιανουαρίου 2021

Διαχείριση της πανδημίας, Πρωτοβάθμια Περίθαλψη, Κ.Υ. Ηλιούπολης

Η  πανδημία του covid 19, ανέδειξε πάνω απ’ όλα την επείγουσα  ανάγκη αναβάθμισης της δημόσιας πρωτοβάθμιας περίθαλψης κι αυτό γιατί:

 1. Συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στην πρόληψη ασθενειών. Η Δημόσια Υγεία αφορά όλες τις ασθένειες, οι οποίες κυρίως κάτω από συνθήκες εγκλεισμού παρουσιάζουν έξαρση! Προστασία της Δημόσιας Υγείας δε σημαίνει προστασία μόνο από τον covid 19!  
 2. Είναι απαραίτητη για την παρακολούθηση των χρόνιων νοσημάτων, τα οποία επίσης σε συνθήκες εγκλεισμού υποτροπιάζουν, αυξάνονται και ουδόλως βοηθιούνται από την ψυχολογική πίεση που ασκείται…
 3. Σύμφωνα και με τα όσα καταγγέλλουνισχυρίζονται   και επίμονα ζητούν κορυφαίοι επιστήμονες η αναβάθμισή της θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό στην αντιμετώπιση της ίδιας της πανδημίας. Θα αποσυμφορήσει τη δευτεροβάθμια περίθαλψη (νοσοκομεία) και θα συμβάλλει  στο να μειωθούν, σε μεγάλο βαθμό, τα περιστατικά που θα χρειάζονται εισαγωγή σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) ή και διασωλήνωση αλλά και ο αριθμός των θανάτων…
 4. Κρίνοντας από τα στατιστικά δεδομένα της πανδημίας το 92% των θανάτων συμβαίνει σε ανθρώπους με διάμεση ηλικία τα 80 έτη ή με υποκείμενα νοσήματα. Είναι οι δύο μεγάλες ευάλωτες ομάδες που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη την πρωτοβάθμια περίθαλψη! Τους τη στερούμε, κι αν δεν έχουν χρήματα για να καταφύγουν στην ιδιωτική ασφάλιση τους καταδικάζουμε? Αυτή είναι η απόφαση?

Τον τελευταίο καιρό διαπιστώνουμε οτι κλείνουν Κέντρα Υγείας για να γίνουν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ εμβολιαστικά κέντρα! Τρανό παράδειγμα το Κέντρο Υγείας (Κ.Υ.) Ηλιούπολης, Αττικής. Το Κέντρο Υγείας Ηλιούπολης, όπως και πολλά άλλα Κ.Υ. θα γίνουν αποκλειστικά εμβολιαστικά κέντρα, όσο διαρκούν οι εμβολιασμοί!!! Βεβαίως δεν αποφασίστηκε αυτό με νόμο αλλά δια της εις άτοπον απαγωγής: 

Πληροφορηθήκαμε από τον Δήμαρχο Ηλιούπολης (Δημοτικό Συμβούλιο 2/2/21) οτι από τη Δευτέρα 8/2/21 στο Κ.Υ. Ηλιούπολης θα λειτουργούν 8 εμβολιαστικά κέντρα, καθένα εκ των οποίων χρειάζεται 2 γιατρούς, που σημαίνει απαιτούνται 16 γιατροί για να λειτουργήσουν. Επιπλέον χρειάζονται 3 γιατροί για την επιτροπή υγείας και 2 για τα covid test, σύνολο 21 γιατροί  + 2 (Διευθυντής και Υποδιευθυντής) = 23 γιατροί! Το Κ.Υ. Ηλιούπολης έχει 23 γιατρούς…

Το συγκεκριμένο Κ.Υ. είναι ένα μεγάλο κτιριακό συγκρότημα και μπορεί να λειτουργεί ταυτόχρονα και σαν κέντρο Υγείας και σαν εμβολιαστικό κέντρο, αρκεί να προσληφθεί επιπλέον προσωπικό!
Εξυπηρετεί  χιλιάδες πολίτες μιας ευρύτερης περιοχής, τους οποίους δεν έχει δικαίωμα κανείς να αποκλείσει από τις παροχές της πρωτοβάθμιας περίθαλψης! Αυτή είναι μια εγκληματική απόφαση!
Οι χαμηλοσυνταξιούχοι και γενικότερα οι πολίτες με χαμηλό εισόδημα, που είναι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό σήμερα στην Ελλάδα, δε μπορούν να πληρώσουν τα κόστη του ιδιωτικού τομέα. Οι ιθύνοντες το γνωρίζουν!
Ο ερχομός των εμβολίων ήταν προγραμματισμένος από την αρχή της εμφάνισης της νόσου του νέου κορωνοιού και η μόνη επιλεγείσα λύση, οπότε υπήρχε πολύς χρόνος για να ετοιμαστούν χώροι προκειμένου να γίνουν εμβολιαστικά κέντρα!
Τα Κ.Υ. μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν εξυπηρετώντας όλες τις ανάγκες της πρωτοβάθμιας περίθαλψης φιλοξενώντας και τα εμβολιαστικά  κέντρα, με την πρόσληψη προσωπικού. Αν δε μπορούν να συνλειτουργήσουν πρέπει να δημιουργηθούν άλλα εμβολιαστικά κέντρα, αλλού.
Η ευθύνη των κυβερνώντων για την προστασία της υγείας των πολιτών είναι μεγάλη και δεν περιορίζεται στον covid 19! Η απόφαση να κλείσουν τα Κέντρα Υγείας (δια της εις άτοπον απαγωγής), αντί να αναβαθμιστούν είναι εγκληματική!

14 Νοεμβρίου 2020 – Τι γνωρίζουμε

Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ)

Σύμφωνα με τη σημερινή επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ γνωρίζουμε οτι:

 • από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, έχουν διενεργηθεί 2.188.843 (2078062 + 110781) τεστ. Εξ αυτών, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα  ήταν 72510. Σύμφωνα με το Υπ. Υγείας επιβεβαιωμένο κρούσμα είναι το “Άτομο με εργαστηριακά επιβεβαιωμένη λοίμωξη ανεξαρτήτως κλινικών συμπτωμάτων και σημείων”.
 • Από τη συνοπτική έκθεση του ΕΟΔΥ για τις 14/11/20 ενημερωνόμαστε οτι η μέση ηλικία των θανόντων είναι τα 80 έτη και το 96,8% είχε υποκείμενο νόσημα ή ήταν άνω των 70 ετών. Δηλαδή οι 1002 θανόντες από τους 1035 είχαν  υποκείμενο νόσημα ή ήταν άνω των 70 ετών.
 • Σύμφωνα με τα παραπάνω επίσημα στοιχεία, η θνητότητα της λοίμωξης του covid 19 (η αναλογία των θανάτων από τη νόσο σε σχέση με τον συνολικό αριθμό ανθρώπων που έχουν διαγνωστεί με αυτή), σήμερα στην Ελλάδα, είναι 1,427%. Αν γινόντουσαν περισσότερα τεστ θα προέκυπταν περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα, οπότε το ποσοστό αυτό θα ήταν ακόμη μικρότερο.
 • Η θνησιμότητα στην Ελλάδα (αριθμός θανάτων σε σχέση με το σύνολο του πληθυσμού της χώρας- 10.816.286 κάτοικοι) από τη λοίμωξη του covid 19, είναι σήμερα 0,0092%

Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ)

 • Κάθε χρόνο στην Ελλάδα, τα τελευταία 10 χρόνια, έχουμε περίπου 110.000 έως 125.000 θανάτους κατ’ έτος, σύμφωνα με την ΕΛ.ΣΤΑΤ .   

Κλείσιμο 35ης εβδομάδας του 2020 (30/8/2020)

 • Στο κλείσιμο της  35ης εβδομάδας, 30/8/2020, είχαμε συνολικά 86.093 θανάτους, εκ των οποίων οι 262 ήταν με covid 19, δηλαδή το 0,3043% του συνολικού αριθμού των θανάτων ήταν με covid 19. Αντίστοιχα, για το ίδιο διάστημα του 2019 (κλείσιμο 35ης εβδομάδας στις 01/09/19) είχαμε 86.322 θανάτους, δηλαδή, μέχρι τις 30/8/20 είχαμε λιγότερους θανάτους από πέρυσι κατά -0,27%.
 • Από τους 262 θανάτους με covid 19, η συντριπτική τους πλειοψηφία (συνήθως από 92-97%) είναι με υποκείμενα νοσήματα.

Κλείσιμο 30ης εβδομάδας του 2020 (26/7/20)

 • Σύμφωνα με την ΕΛ.ΣΤΑΤ, στο κλείσιμο της 30ης εβδομάδας του 2020 ( 26/07/20) είχαμε 73.808 θανάτους, εκ των οποίων οι 202 ήταν με covid 19, δηλαδή το 0,2737% του συνολικού αριθμού των θανάτων οφειλόταν στον covid 19! Εξ αυτών τουλάχιστον το 92% (δηλαδή 186 άτομα) είχαν υποκείμενα νοσήματα ή ήταν άνω των 70.
 • Μέχρι στις 26/7/20 είχαμε λιγότερους θανάτους απ’ ότι την αντίστοιχη περίοδο του 2019. Από τον ίδιο πίνακα της ΕΛ.ΣΤΑΤ βλέπουμε οτι για το ίδιο διάστημα του 2019 (κλείσιμο 30ής εβδομάδας) είχαμε 74.564 θανάτους, δηλαδή το 2020 είχαμε μείωση θανάτων της τάξης του -1,01%. Αντίστοιχα το 2019 είχαμε αύξηση +7,00% σε σχέση με το 2018 (69.688), το 2018 μείωση -7,02%   σε σχέση με το 2017 (74.949), το 2017 αύξηση +8,59%  σε σχέση με το 2016 (69.018) και το 2016 μείωση -4,87%  σε σχέση με το 2015 (72.550). Παρατηρούμε οτι όταν μια χρονιά έχουμε έξαρση θανάτων, την επόμενη ακολουθεί ύφεση.

2 Νοεμβρίου 2020 – Ερωτήσεις προς δημόσιες αρχές

Στις 2/11/20 στείλαμε εγγράφως στο Υπουργείο Υγείας και στον ΕΟΔΥ, μια σειρά ερωτήσεων, που για εμάς χρήζουν διευκρινίσεων, όπως:

 • αν ο Π.Ο.Υ. άλλαξε τον ορισμό της πανδημίας πριν 12 χρόνια και αν ναι, ποιός είναι ο ορισμός της πανδημίας σήμερα. (Βλέπε παρακάτω όσα καταγγέλλει τετραμελής επιτροπή γερμανών δικηγόρων).
 • Πόσοι νοσηλεύθηκαν, διασωληνώθηκαν και πέθαναν από covid 19, δηλαδή με αποκλειστική αιτία τον ιό, χωρίς να έχουν υποκείμενο νόσημα, από την αρχή του έτους έως την 31η Οκτωβρίου 2020.
 • Από την ημερήσια έκθεση επιτήρησης του ΕΟΔΥ μαθαίνουμε ότι, μέχρι την 31η Οκτωβρίου 2020 είχαμε 626 θανάτους με covid 19, από τους οποίους το 96,2% είχε υποκείμενο νόσημα ή ηλικία άνω των 70 ετών. Πόσοι θάνατοι από αυτούς οφείλονται αποκλειστικά στον covid 19, ανεξαρτήτως ηλικίας?
 • Όταν αυξάνει ο αριθμός των κρουσμάτων (θετικοί στον ιό) με μεγαλύτερο ρυθμό απ’ ότι ο αριθμός των διασωληνωμενων και των θανάτων με covid 19, αυτό δε σημαίνει οτι μειώνεται η νοσηρότητα του ιού?
 • Ποιοι είναι οι συγκρίσιμοι αριθμοί για την παρακολούθηση της πορείας μιας νόσου? Η καθημερινή μας ενημέρωση γίνεται με σύγκριση των απόλυτων αριθμών των κρουσμάτων που καταγράφονται κάθε μέρα, ανεξάρτητα από το μέγεθος του αριθμού των τεστ από το οποίο προέκυψαν!
 • Θεωρούμε ότι, για να έχουμε σωστή εικόνα, θα έπρεπε να συγκρίνουμε το ποσοστό των θετικών κρουσμάτων σε σχέση με τον αριθμό των δειγμάτων που ελήφθησαν κάθε μέρα και από το οποίο προέκυψαν, δεδομένου ότι ο αριθμός των τεστ που διενεργείται καθημερινά δεν είναι ίδιος. Η καθημερινή αναφορά στους απόλυτους αριθμούς των κρουσμάτων δε μας οδηγεί σε εξαγωγή εσφαλμένων συμπερασμάτων όταν υπάρχει τόσο μεγάλη διακύμανση στον αριθμό των διενεργούμενων τεστ?
 • Μεταδίδεται  ο ιός από ένα εντελώς ασυμπτωματικό άτομο? Εάν μεταδίδεται, είναι εξίσου επικίνδυνος και το ίδιο μολυσματικός με τον ιό που μεταδίδεται από ένα άτομο στο οποίο ήδη αναπτύσσεται?  Δηλαδή από ένα άτομο που έχει συμπτώματα ή νοσεί?
 • Αληθεύει ότι ο καθαρός αέρας, ο ήλιος, το εξωτερικό περιβάλλον, γενικότερα, ευνοούν σε μικρότερο βαθμό τη μετάδοση του ιού, σε σχέση με το περιβάλλον οποιουδήποτε κλειστού χώρου? Αν ναι, γιατί απαγορευόταν οι έξοδοι στις παραλίες και τα πάρκα κατά τη διάρκεια της καραντίνας τις ηλιόλουστες μέρες? Ο καθαρός αέρας και ο ήλιος δεν συνιστούν ευνοϊκό περιβάλλον για τη μείωση της μεταδοτικότητας του ιού από το κλειστό περιβάλλον ενός σπιτιού, κυρίως τους κρύους μήνες που διήρκεσε η καραντίνα? Κλπ…

Ακόμη (30/5/21) περιμένουμε απαντήσεις…

Απόψεις Ειδικών

1η Απριλίου 2021

Επείγουσα επιστολή από γιατρούς και επιστήμονες στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ) σχετικά με τις έντονες ανησυχίες και βάσιμους προβληματισμούς για την ασφάλεια των εμβολίων COVID-19 

Υπογράφουν γιατροί από όλο τον κόσμο, οι οποίοι αμφισβητούν εάν τα βασικά ζητήματα σχετικά με την ασφάλεια των εμβολίων αντιμετωπίστηκαν επαρκώς πριν από την έγκρισή τους από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA). 

Και καταλήγουν:

Υπάρχουν σοβαρές ανησυχίες, συμπεριλαμβανομένων, αλλά δεν περιορίζονται σε αυτές που περιγράφονται παραπάνω, ότι η έγκριση των εμβολίων COVID-19 από τον EMA ήταν πρόωρη και απερίσκεπτη και ότι η χορήγηση των εμβολίων αποτελούσε και εξακολουθεί να αποτελεί «ανθρώπινο πειραματισμό», ο οποίος παραβίαζε και εξακολουθεί να παραβιάζει τον κώδικα της Νυρεμβέργης.

Οκτώβριος – Νοέμβριος 2020 

Γ. Ιωαννίδης – Καθηγητής Παθολογίας, Έρευνας, Πολιτικής Υγείας και Στατιστικής παθολογίας, έρευνας και πολιτικής υγείας, διευθυντής του κέντρου Metrics στο Πανεπιστήμιο Stanford των ΗΠΑ, σύμφωνα με τον οποίο:

 •  η θνητότητα του κορονοϊού παγκοσμίως είναι περίπου στο 0,23%, οπότε είναι πολύ χαμηλή. Όμως, υπάρχουν μέσα στον πληθυσμό ευπαθείς ομάδες  υψηλού κινδύνου (γηροκομεία, νοσοκομεία, άτομα με υποκείμενα νοσήματα), που η θνητότητα σε αυτές μπορεί να φθάσει και το 25% των προσβαλλομένων ατόμων, οπότε αυτές πρέπει να τις προστατέψουμε!
 • Το lockdown δε βοηθάει στην αντιμετώπιση της πανδημίας, γιατί μπορεί να καταστρέψει πολύ περισσότερες ζωές από αυτές που καλείται να σώσει…Πρέπει να προστατευθούν οι ευάλωτοι και όχι να περιοριστούν οι υγιείς. Ο κορωνοϊός συντρίβει ένα πολύ μικρό ποσοστό ατόμων. Χρειάζονται δρακόντεια προστασία των γηροκομείων και των νοσοκομείων και να αποφεύγουμε να εισάγουμε στα νοσοκομεία ασθενείς με κορωνοϊό.
 • Οι περισσότερες περιπτώσεις ασθενών μπορούν να αντιμετωπίζουν τη νόσο στο σπίτι τους. Δε χρειάζεται να νοσηλευθούν και να μεταδώσουν τον ιό, ακόμη κι αν χρειάζονται οξυγόνο. Αυτό μπορεί να γίνει και στο σπίτι τους. Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία πρέπει να γίνονται με μεγάλη φειδώ!
 • Οι χώρες που έκαναν πολύ σκληρά lockdown απέτυχαν. Κλπ….

Δύο πολύ ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις του:  

06/11/2020  Video

19/10/2020  Video

3 Noεμβρίου 2020

Κ. Κούβελας, Καθηγητής Φαρμακολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Δείτε το VIDEO

 της συνέντευξης, με πολλές αιχμές και καταγγελίες. Ο κ. Κούβελας ήταν και ένας εκ των ομιλητών του Διεθνούς Διεπιστημονικού Συνεδρίου για την πανδημία, που γίνεται αναφορά πιο κάτω.

Οκτώβριος 2020 

“Βλέπουμε το δέντρο, χάνουμε το δάσος”- Μια βαθύτερη προσέγγιση της πανδημίας

Ένα πολύ ενδιαφέρον  άρθρο   στην Καθημερινή της κ. Πολυξένης Νικολοπούλου – Σταμάτη. Είναι ομότιμη καθηγήτρια Περιβαλλοντικής Παθολογικής Ανατομικής ΕΚΠΑ και ιδρύτρια του ΜΠΣ Περιβάλλον και Υγεία: Διαχείριση Περιβαλλοντικών Θεμάτων με Επιπτώσεις στην Υγεία. 

Παραθέτουμε απόσπασμα από την απάντηση που μας έστειλε στις δικές μας ερωτήσεις, μαζί με το παραπάνω άρθρο:

Η COVID-19 και οι άλλες πανδημίες μέχρι τώρα αντιμετωπίστηκαν αποκλειστικά ως προβλήματα ιώσεων, αγνοώντας παντελώς άλλους παράγοντες που συμβάλλουν στην εκδήλωση, στη διάδοση και στην επίδρασή τους στη δημόσια υγεία. Αυτή η ιατρική προσέγγιση δεν μπορεί να εκτιμήσει την ίδια τη μετεξέλιξη του ιού, ενώ παραγνωρίζει εντελώς τις επιπτώσεις των πολλαπλών τοξικών στρεσογόνων παραγόντων που ήδη έχουν αφοπλίσει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, αλλά και την καταπόνηση που έχει υποστεί από την επήρεια ιώσεων από τη μεγάλη οικογένεια των κορωνοϊών.

Η αδυναμία του ανοσοποιητικού συστήματος από την έκθεση σε τοξικούς στρεσογόνους παράγοντες, είτε είναι χημικοί – βιολογικοί ή ψυχοκοινωνικοί, δεν απαλείφονται με την απομόνωση ή με τη μάσκα. Μέτρα αναγκαία για την κατάσταση ανάγκης που βρισκόμαστε, αλλά όχι προληπτικά με την πλήρη σημασία της λέξης.

Είναι περισσότερο ανάγκη από ποτέ να σταματήσουμε να βλέπουμε το δέντρο και να αποζητούμε μαγικές λύσεις για αντιμετώπιση της δύσκολης αυτής πανδημίας. Οσο θα εστιάζουμε απλώς στο τελικό αποτέλεσμα αντιμετώπισης μόνο των συμπτωμάτων και αναζητούμε με τη μάσκα μας απλά προφύλαξη από την επινέμηση της νόσου, δεν θα πάψουν να έρχονται επιδημίες, οι οποίες θα μετατρέπονται σε πανδημίες, που θα επιβεβαιώνουν τις προβλέψεις των μοντέλων των επιδημιολόγων. Θα τρέχουμε πάντα πίσω από φαντάσματα και νυχτερίδες…

Η επίδραση του τοξικού περιβάλλοντος ξεκινάει από την ενδομήτρια ζωή και συνεχίζεται διά βίου. Φυτοφάρμακα στη διατροφή μας, καλλυντικά στα ντουλάπια μας, αέρια ρύπανση στους δρόμους και μέσα στα σπίτια μας και εμείς περπατάμε σε έναν ωκεανό ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων σφυρίζοντας αδιάφορα!

19 & 20 Σεπτεμβρίου 2020

“ΕΠΙΣΤΗΜΗ & ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ “

Διεθνές Διεπιστημονικό Συνέδριο

Διεθνές διήμερο Διεπιστημονικό Συνέδριο στην Αθήνα, για την πανδημία, που διοργανώθηκε από Τέσσερις παρατάξεις του Δ.Σ. Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας, τον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά, τον Ιατρικό Σύλλογο Χανίων και τον Ιατρικό Σύλλογο Πύργου.

Ένα συνέδριο με συμμετοχές επιστημόνων από πολλές χώρες, με αρκετές ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις. Η παρακολούθησή του βοηθά στο να αντιληφθούμε πολλά πράγματα και να προβληματιστούμε, σχετικά με όσα ακούσαμε και είδαμε μέχρι τώρα αλλά και όσα βιώνουμε σήμερα.  

1η μέρα VIDEO 

Παραδειγματικά αναφέρουμε κάποιες συμμετοχές όπως:

του Dr. Stefano Montanari (φαρμακολογία με διατριβή στη Μικροχημεία) στη 1:15:00 ώρα, του κ. Κούβελα (Καθηγητή φαρμακολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου) στις 4:30:00 ώρες και του Dr. Peter Gotzsche (Δανός ιατρικός ερευνητής), στις 6:50:00 ώρες του video της 1ης μέρας.

2η μέρα VIDEO  

Παραδειγματικά αναφέρουμε κάποιες συμμετοχές όπως:

του Dr. Sucharit Bhakdi (ειδικού στη μικροβιολογία, ιολογία και επιδημιολογία των λοιμώξεων), στο 54ο λεπτό, του  Dr. Wolfgang Wodark (καθηγητή φυσιολογίας), στις 2:00:00 ώρες και του Dr. Pasquale Mario Bacco (ιταλού ιατροδικαστή) στις 6 ώρες του video της 2ης μέρας.

10 Ιουλίου 2020

Σύσταση 4μελούς εξεταστικής επιτροπής νομικών στη Γερμανία, για τον covid 19

Συλλέγουν στοιχεία και καταθέσεις από επιστήμονες και ειδικούς από όλο τον κόσμο, προκειμένου να υποβληθεί Διεθνής μήνυση για το σκάνδαλο της πανδημίας του κορωνοιού, έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, όπως το χαρακτηρίζουν.

Σ’ αυτό το video

μιλάει ο Dr. Reiner Füllmich, δικηγόρος στη Γερμανία και στην Καλλιφόρνια, που έχει ασχοληθεί με απάτες μεγάλων επιχειρήσεων όπως η Ντόιτσε Μπανκ και η Φολκσβάγκεν, μέλος της επιτροπής. Ανάμεσα σε πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία αναφέρει οτι:

 • πριν από 12 χρόνια ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ) άλλαξε τον ορισμό της πανδημίας. Mέχρι τότε εθεωρείτο μία νόσος που προκαλούσε παγκόσμια διασπορά, πολλές ασθένειες και θανάτους. Από τότε πανδημία θεωρείται μια νόσος που προκαλεί παγκόσμια διασπορά. Μόνο αυτό!
 • Τον αμέσως επόμενο χρόνο, το 2009, είχαμε την πρώτη πανδημία της γρίπης των χοίρων. Παρήχθησαν και πληρώθηκαν εκατομμύρια εμβόλια, όμως στο τέλος αποδείχθηκε οτι η γρίπη των χοίρων ήταν μια απλή γρίπη, τα εμβόλια δεν χρειάστηκαν και καταστράφηκαν. Όμως 700 παιδιά, από αυτά που έκαναν το εμβόλιο αρρώστησαν από την ανίατη ασθένεια της ναρκοληψίας που τους άφησε βαριά αναπηρία…
 • Αμφισβητούν την αξιοπιστία των PCR tests και όλων των συμπερασμάτων που στηρίζονται σ’ αυτά!

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.