Πανδημία: πολύπλευρη πληροφόρηση

Πανδημία: πολύπλευρη πληροφόρηση

Η πανδημία από τη μεριά των πολιτών

Η αλήθεια των αριθμών και οι διαφορετικές επιστημονικές προσεγγίσεις

Διαπιστώνουμε όλοι οτι η κατάσταση που βιώνουμε τους τελευταίους μήνες, λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας SARS-CoV-2, είναι δυσάρεστα πρωτόγνωρη! 

Ο εγκλεισμός δίνει τη χαριστική βολή σε χιλιάδες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, στερεί από όλους οικογενειακές, φιλικές, κοινωνικές σχέσεις, άθληση, διασκέδαση και γεμίζει το κενό με ανεργία, μοναξιά, φόβο και θυμό! Φέρνει σε απόγνωση εκατοντάδες χιλιάδες πολιτών!

Καθημερινά βομβαρδιζόμαστε με πληροφορίες σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας, πολλές εκ των οποίων είτε δεν είναι σαφείς, είτε είναι αντικρουόμενες, είτε αφήνουν πολλά ερωτηματικά σχετικά με το πραγματικό μέγεθος του κινδύνου που διατρέχουμε! Ταυτόχρονα, πληθαίνουν οι φωνές επιστημόνων και όχι μόνο, που αντιτίθενται στα ασφυκτικά και καταστροφικότατα μέτρα που λαμβάνονται, γιατί προκαλούν πολύ μεγαλύτερα προβλήματα από αυτό που καλούνται να αντιμετωπίσουν.  

Προβληματίζει το γεγονός οτι, μέχρι τώρα, παγκόσμια, σε κάθε πανδημία, περιθάλπονταν αλλά και απομονώνονταν οι ασθενείς, προκειμένου να προστατευθούν οι υγιείς, ώστε να μπορεί να συνεχιστεί η ανθρώπινη δραστηριότητα και η ζωή γενικότερα. Στη συγκεκριμένη πανδημία, περιορίζονται οι υγιείς, μπαίνει φρένο στην οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ μας…

Πέραν όλων των άλλων, σε αυτή την πανδημία ζήσαμε και τη λογοκρισία των πιο γνωστών Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης! Στην επιστημονική κοινότητα οι γνώμες διίστανται, κι εμείς έχουμε το δικαίωμα να ακούμε όλες τις επιστημονικές απόψεις!

Επειδή η αλήθεια δεν πρέπει να φοβάται το διάλογο, στη σελίδα μας αυτή θα δημοσιεύουμε έγγραφα δημοσίων αρχών, δηλώσεις, συνεντεύξεις και απόψεις επιστημόνων, άρθρα και πληροφορίες από έγκυρες πηγές, καθώς και τους δικούς μας προβληματισμούς, προκειμένου να βοηθήσουμε σε μια πολύπλευρη ενημέρωση, για όποιον την επιθυμεί… 

 

 

14 Νοεμβρίου 2020 – Τι γνωρίζουμε

Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ)

Σύμφωνα με τη σημερινή επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ γνωρίζουμε οτι:

 • από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, έχουν διενεργηθεί 2.188.843 (2078062 + 110781) τεστ. Εξ αυτών, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα  ήταν 72510. Σύμφωνα με το Υπ. Υγείας επιβεβαιωμένο κρούσμα είναι το “Άτομο με εργαστηριακά επιβεβαιωμένη λοίμωξη ανεξαρτήτως κλινικών συμπτωμάτων και σημείων”.
 • Από τη συνοπτική έκθεση του ΕΟΔΥ για τις 14/11/20 ενημερωνόμαστε οτι η μέση ηλικία των θανόντων είναι τα 80 έτη και το 96,8% είχε υποκείμενο νόσημα ή ήταν άνω των 70 ετών. Δηλαδή οι 1002 θανόντες από τους 1035 είχαν  υποκείμενο νόσημα ή ήταν άνω των 70 ετών.
 • Σύμφωνα με τα παραπάνω επίσημα στοιχεία, η θνητότητα της λοίμωξης του covid 19 (η αναλογία των θανάτων από τη νόσο σε σχέση με τον συνολικό αριθμό ανθρώπων που έχουν διαγνωστεί με αυτή), σήμερα στην Ελλάδα, είναι 1,427%. Αν γινόντουσαν περισσότερα τεστ θα προέκυπταν περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα, οπότε το ποσοστό αυτό θα ήταν ακόμη μικρότερο.
 • Η θνησιμότητα στην Ελλάδα (αριθμός θανάτων σε σχέση με το σύνολο του πληθυσμού της χώρας- 10.816.286 κάτοικοι) από τη λοίμωξη του covid 19, είναι σήμερα 0,0092%

Επίσης, από τις αρμόδιες αρχές μαθαίνουμε οτι:

Υπουργείο Υγείας

 • Κρούσμα, σύμφωνα με τον ορισμό του κρούσματος του Υπ. Υγείας,  θεωρείται κάθε άτομο που έχει προσβληθεί από τον ιό και έχει συμπτώματα. Όμως, στις στατιστικές που μας ανακοινώνονται καθημερινά, χρησιμοποιείται ο όρος ”επιβεβαιωμένο κρούσμα”, το οποίο σημαίνει απλά άτομο θετικό στο τεστ. Οι καθημερινές αναφορές στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδες κλπ) αφορούν επιβεβαιωμένα κρούσματα. Εννοούν τους θετικούς στο τεστ, είτε έχουν συμπτώματα είτε όχι, πράγμα το οποίο σημαίνει οτι ο συγκεκριμένος αριθμός δε σημαίνει κάτι ιδιαίτερο.
 • Οι καθημερινές αναφορές στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (κανάλια τηλεόρασης, ραδιόφωνο, εφημερίδες κλπ) αφορούν επιβεβαιωμένα κρούσματα. Εννοούν τους θετικούς στο τεστ, είτε έχουν συμπτώματα είτε όχι, πράγμα το οποίο σημαίνει οτι ο συγκεκριμένος αριθμός δε σημαίνει κάτι ιδιαίτερο.
 • Ο ορισμός του κρούσματος ενδέχεται να τροποποιηθεί! Στην ίδια ανακοίνωση το Υπ. Υγείας μας ενημερώνει:  “Τονίζεται ότι, καθώς η επιδημία εξελίσσεται, ο ορισμός κρούσματος ενδέχεται να τροποποιηθεί”! Αναρωτιόμαστε ποιός μπορεί να αλλάζει τον ορισμό μιας λέξης και με ποιά κριτήρια?  Αν σ’ αυτή την πληροφορία συνυπολογίσουμε την καταγγελία των γερμανών δικηγόρων (βλέπε παρακάτω) οτι ο ΠΟΥ άλλαξε τον ορισμό της πανδημίας πριν 12 χρόνια και μετά από ένα έτος κατακλυστήκαμε από πανδημίες, εφόσον η καταγγελία αυτή ευσταθεί, τότε πρέπει κάποιοι να μας εξηγήσουν τι ακριβώς συμβαίνει.

Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ)

 • Κάθε χρόνο στην Ελλάδα, τα τελευταία 10 χρόνια, έχουμε περίπου 110.000 έως 125.000 θανάτους κατ’ έτος, σύμφωνα με την ΕΛ.ΣΤΑΤ .   

Κλείσιμο 35ης εβδομάδας του 2020 (30/8/2020)

 • Στο κλείσιμο της  35ης εβδομάδας, 30/8/2020, είχαμε συνολικά 86.093 θανάτους, εκ των οποίων οι 262 ήταν με covid 19, δηλαδή το 0,3043% του συνολικού αριθμού των θανάτων ήταν με covid 19. Αντίστοιχα, για το ίδιο διάστημα του 2019 (κλείσιμο 35ης εβδομάδας στις 01/09/19) είχαμε 86.322 θανάτους, δηλαδή, μέχρι τις 30/8/20 είχαμε λιγότερους θανάτους από πέρυσι κατά -0,27%.
 • Από τους 262 θανάτους με covid 19, η συντριπτική τους πλειοψηφία (συνήθως από 92-97%) είναι με υποκείμενα νοσήματα.

Κλείσιμο 30ης εβδομάδας του 2020 (26/7/20)

 • Σύμφωνα με την ΕΛ.ΣΤΑΤ, στο κλείσιμο της 30ης εβδομάδας του 2020 ( 26/07/20) είχαμε 73.808 θανάτους, εκ των οποίων οι 202 ήταν με covid 19, δηλαδή το 0,2737% του συνολικού αριθμού των θανάτων οφειλόταν στον covid 19! Εξ αυτών τουλάχιστον το 92% (δηλαδή 186 άτομα) είχαν υποκείμενα νοσήματα ή ήταν άνω των 70.
 • Μέχρι στις 26/7/20 είχαμε λιγότερους θανάτους απ’ ότι την αντίστοιχη περίοδο του 2019. Από τον ίδιο πίνακα της ΕΛ.ΣΤΑΤ βλέπουμε οτι για το ίδιο διάστημα του 2019 (κλείσιμο 30ής εβδομάδας) είχαμε 74.564 θανάτους, δηλαδή το 2020 είχαμε μείωση θανάτων της τάξης του -1,01%. Αντίστοιχα το 2019 είχαμε αύξηση +7,00% σε σχέση με το 2018 (69.688), το 2018 μείωση -7,02%   σε σχέση με το 2017 (74.949), το 2017 αύξηση +8,59%  σε σχέση με το 2016 (69.018) και το 2016 μείωση -4,87%  σε σχέση με το 2015 (72.550). Παρατηρούμε οτι όταν μια χρονιά έχουμε έξαρση θανάτων, την επόμενη ακολουθεί ύφεση.

2 Νοεμβρίου 2020 – Ερωτήσεις προς δημόσιες αρχές

Στις 2/11/20 στείλαμε εγγράφως στο Υπουργείο Υγείας και στον ΕΟΔΥ, μια σειρά ερωτήσεων, που για εμάς χρήζουν διευκρινίσεων, όπως:

 • αν ο Π.Ο.Υ. άλλαξε τον ορισμό της πανδημίας πριν 12 χρόνια και αν ναι, ποιός είναι ο ορισμός της πανδημίας σήμερα. (Βλέπε παρακάτω όσα καταγγέλλει τετραμελής επιτροπή γερμανών δικηγόρων).
 • Πόσοι νοσηλεύθηκαν, διασωληνώθηκαν και πέθαναν από covid 19, δηλαδή με αποκλειστική αιτία τον ιό, χωρίς να έχουν υποκείμενο νόσημα, από την αρχή του έτους έως την 31η Οκτωβρίου 2020.
 • Από την ημερήσια έκθεση επιτήρησης του ΕΟΔΥ μαθαίνουμε ότι, μέχρι την 31η Οκτωβρίου 2020 είχαμε 626 θανάτους με covid 19, από τους οποίους το 96,2% είχε υποκείμενο νόσημα ή ηλικία άνω των 70 ετών. Πόσοι θάνατοι από αυτούς οφείλονται αποκλειστικά στον covid 19, ανεξαρτήτως ηλικίας?
 • Όταν αυξάνει ο αριθμός των κρουσμάτων (θετικοί στον ιό) με μεγαλύτερο ρυθμό απ’ ότι ο αριθμός των διασωληνωμενων και των θανάτων με covid 19, αυτό δε σημαίνει οτι μειώνεται η νοσηρότητα του ιού?
 • Ποιοι είναι οι συγκρίσιμοι αριθμοί για την παρακολούθηση της πορείας μιας νόσου? Η καθημερινή μας ενημέρωση γίνεται με σύγκριση των απόλυτων αριθμών των κρουσμάτων που καταγράφονται κάθε μέρα, ανεξάρτητα από το μέγεθος του αριθμού των τεστ από το οποίο προέκυψαν!
 • Θεωρούμε ότι, για να έχουμε σωστή εικόνα, θα έπρεπε να συγκρίνουμε το ποσοστό των θετικών κρουσμάτων σε σχέση με τον αριθμό των δειγμάτων που ελήφθησαν κάθε μέρα και από το οποίο προέκυψαν, δεδομένου ότι ο αριθμός των τεστ που διενεργείται καθημερινά δεν είναι ίδιος. Η καθημερινή αναφορά στους απόλυτους αριθμούς των κρουσμάτων δε μας οδηγεί σε εξαγωγή εσφαλμένων συμπερασμάτων όταν υπάρχει τόσο μεγάλη διακύμανση στον αριθμό των διενεργούμενων τεστ?
 • Μεταδίδεται  ο ιός από ένα εντελώς ασυμπτωματικό άτομο? Εάν μεταδίδεται, είναι εξίσου επικίνδυνος και το ίδιο μολυσματικός με τον ιό που μεταδίδεται από ένα άτομο στο οποίο ήδη αναπτύσσεται?  Δηλαδή από ένα άτομο που έχει συμπτώματα ή νοσεί?
 • Αληθεύει ότι ο καθαρός αέρας, ο ήλιος, το εξωτερικό περιβάλλον, γενικότερα, ευνοούν σε μικρότερο βαθμό τη μετάδοση του ιού, σε σχέση με το περιβάλλον οποιουδήποτε κλειστού χώρου? Αν ναι, γιατί απαγορευόταν οι έξοδοι στις παραλίες και τα πάρκα κατά τη διάρκεια της καραντίνας τις ηλιόλουστες μέρες? Ο καθαρός αέρας και ο ήλιος δεν συνιστούν ευνοϊκό περιβάλλον για τη μείωση της μεταδοτικότητας του ιού από το κλειστό περιβάλλον ενός σπιτιού, κυρίως τους κρύους μήνες που διήρκεσε η καραντίνα? Κλπ…

Ορισμός Πανδημίας

Από την καταγγελία του Γερμανού δικηγόρου Dr. Reiner Füllmich, μέλους μιας  4μελούς εξεταστικής επιτροπής νομικών, που συστήθηκε τον Ιούλιο του 2020 στη Γερμανία (δείτε πιο κάτω) για την πανδημία του covid 19, πληροφορούμαστε οτι ο ΠΟΥ άλλαξε τον ορισμό της πανδημίας πριν 12 χρόνια. Μέχρι τότε, για να χαρακτηριστεί μια νόσος πανδημία έπρεπε να είναι μεταδοτική, να προκαλεί βαριά ασθένεια και θανάτους. Μετά την αλλαγή του ορισμού, ισχυρίζεται η επιτροπή των τεσσάρων νομικών, πανδημία θεωρείται κάθε νόσος που έχει μεγάλη μεταδοτικότητα! Αρκεί να έχει μόνο αυτό το χαρακτηριστικό! (Δείτε το video)

Μία από τις ερωτήσεις που στείλαμε στο Υπουργείο Υγείας αφορά τον ορισμό της πανδημίας. Περιμένουμε απάντηση.

Ορισμός κρούσματος

Όπως αναφέρουμε παραπάνω, για μας, είναι άξιο λόγου έως ύποπτο, το να μας διαβεβαιώνει το Υπ. Υγείας οτι “Τονίζεται ότι, καθώς η επιδημία εξελίσσεται, ο ορισμός κρούσματος ενδέχεται να τροποποιηθεί”!

Αναρωτιόμαστε αν οι ορισμοί εξυπηρετούν την πανδημία, ή η πανδημία εξαρτάται από το αν πληρούνται οι ορισμοί, όπως ξέραμε μέχρι τώρα.

Οκτώβριος – Νοέμβριος 2020

Γ. Ιωαννίδης – Καθηγητής Παθολογίας, Έρευνας, Πολιτικής Υγείας και Στατιστικής παθολογίας, έρευνας και πολιτικής υγείας, διευθυντής του κέντρου Metrics στο Πανεπιστήμιο Stanford των ΗΠΑ, σύμφωνα με τον οποίο:

 •  η θνητότητα του κορονοϊού παγκοσμίως είναι περίπου στο 0,23%, οπότε είναι πολύ χαμηλή. Όμως, υπάρχουν μέσα στον πληθυσμό ευπαθείς ομάδες  υψηλού κινδύνου (γηροκομεία, νοσοκομεία, άτομα με υποκείμενα νοσήματα), που η θνητότητα σε αυτές μπορεί να φθάσει και το 25% των προσβαλλομένων ατόμων, οπότε αυτές πρέπει να τις προστατέψουμε!
 • Το lockdown δε βοηθάει στην αντιμετώπιση της πανδημίας, γιατί μπορεί να καταστρέψει πολύ περισσότερες ζωές από αυτές που καλείται να σώσει…Πρέπει να προστατευθούν οι ευάλωτοι και όχι να περιοριστούν οι υγιείς. Ο κορωνοϊός συντρίβει ένα πολύ μικρό ποσοστό ατόμων. Χρειάζονται δρακόντεια προστασία των γηροκομείων και των νοσοκομείων και να αποφεύγουμε να εισάγουμε στα νοσοκομεία ασθενείς με κορωνοϊό.
 • Οι περισσότερες περιπτώσεις ασθενών μπορούν να αντιμετωπίζουν τη νόσο στο σπίτι τους. Δε χρειάζεται να νοσηλευθούν και να μεταδώσουν τον ιό, ακόμη κι αν χρειάζονται οξυγόνο. Αυτό μπορεί να γίνει και στο σπίτι τους. Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία πρέπει να γίνονται με μεγάλη φειδώ!
 • Οι χώρες που έκαναν πολύ σκληρά lockdown απέτυχαν. Κλπ….

Δύο πολύ ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις του:  

06/11/2020  Video

19/10/2020  Video

 

3 Noεμβρίου 2020

Κ. Κούβελας, Καθηγητής Φαρμακολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Δείτε το VIDEO

 της συνέντευξης, με πολλές αιχμές και καταγγελίες. Ο κ. Κούβελας ήταν και ένας εκ των ομιλητών του Διεθνούς Διεπιστημονικού Συνεδρίου για την πανδημία, που γίνεται αναφορά πιο κάτω.

 

Οκτώβριος 2020 –“Βλέπουμε το δέντρο, χάνουμε το δάσος”- Μια βαθύτερη προσέγγιση της πανδημίας

Ένα πολύ ενδιαφέρον  άρθρο   στην Καθημερινή της κ. Πολυξένης Νικολοπούλου – Σταμάτη. Είναι ομότιμη καθηγήτρια Περιβαλλοντικής Παθολογικής Ανατομικής ΕΚΠΑ και ιδρύτρια του ΜΠΣ Περιβάλλον και Υγεία: Διαχείριση Περιβαλλοντικών Θεμάτων με Επιπτώσεις στην Υγεία. 

Παραθέτουμε απόσπασμα από την απάντηση που μας έστειλε στις δικές μας ερωτήσεις, μαζί με το παραπάνω άρθρο:

Η COVID-19 και οι άλλες πανδημίες μέχρι τώρα αντιμετωπίστηκαν αποκλειστικά ως προβλήματα ιώσεων, αγνοώντας παντελώς άλλους παράγοντες που συμβάλλουν στην εκδήλωση, στη διάδοση και στην επίδρασή τους στη δημόσια υγεία. Αυτή η ιατρική προσέγγιση δεν μπορεί να εκτιμήσει την ίδια τη μετεξέλιξη του ιού, ενώ παραγνωρίζει εντελώς τις επιπτώσεις των πολλαπλών τοξικών στρεσογόνων παραγόντων που ήδη έχουν αφοπλίσει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, αλλά και την καταπόνηση που έχει υποστεί από την επήρεια ιώσεων από τη μεγάλη οικογένεια των κορωνοϊών.

Η αδυναμία του ανοσοποιητικού συστήματος από την έκθεση σε τοξικούς στρεσογόνους παράγοντες, είτε είναι χημικοί – βιολογικοί ή ψυχοκοινωνικοί, δεν απαλείφονται με την απομόνωση ή με τη μάσκα. Μέτρα αναγκαία για την κατάσταση ανάγκης που βρισκόμαστε, αλλά όχι προληπτικά με την πλήρη σημασία της λέξης.

Είναι περισσότερο ανάγκη από ποτέ να σταματήσουμε να βλέπουμε το δέντρο και να αποζητούμε μαγικές λύσεις για αντιμετώπιση της δύσκολης αυτής πανδημίας. Οσο θα εστιάζουμε απλώς στο τελικό αποτέλεσμα αντιμετώπισης μόνο των συμπτωμάτων και αναζητούμε με τη μάσκα μας απλά προφύλαξη από την επινέμηση της νόσου, δεν θα πάψουν να έρχονται επιδημίες, οι οποίες θα μετατρέπονται σε πανδημίες, που θα επιβεβαιώνουν τις προβλέψεις των μοντέλων των επιδημιολόγων. Θα τρέχουμε πάντα πίσω από φαντάσματα και νυχτερίδες…

Η επίδραση του τοξικού περιβάλλοντος ξεκινάει από την ενδομήτρια ζωή και συνεχίζεται διά βίου. Φυτοφάρμακα στη διατροφή μας, καλλυντικά στα ντουλάπια μας, αέρια ρύπανση στους δρόμους και μέσα στα σπίτια μας και εμείς περπατάμε σε έναν ωκεανό ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων σφυρίζοντας αδιάφορα!

 

19 & 20 Σεπτεμβρίου 2020

“ΕΠΙΣΤΗΜΗ & ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ “

Διεθνές διήμερο Διεπιστημονικό Συνέδριο στην Αθήνα, για την πανδημία, που διοργανώθηκε από Τέσσερις παρατάξεις του Δ.Σ. Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας, τον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά, τον Ιατρικό Σύλλογο Χανίων και τον Ιατρικό Σύλλογο Πύργου.

Ένα συνέδριο με συμμετοχές επιστημόνων από πολλές χώρες, με αρκετές ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις. Η παρακολούθησή του βοηθά στο να αντιληφθούμε πολλά πράγματα και να προβληματιστούμε, σχετικά με όσα ακούσαμε και είδαμε μέχρι τώρα αλλά και όσα βιώνουμε σήμερα.  

1η μέρα VIDEO 

Παραδειγματικά αναφέρουμε κάποιες συμμετοχές όπως:

του Dr. Stefano Montanari (φαρμακολογία με διατριβή στη Μικροχημεία) στη 1:15:00 ώρα, του κ. Κούβελα (Καθηγητή φαρμακολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου) στις 4:30:00 ώρες και του Dr. Peter Gotzsche (Δανός ιατρικός ερευνητής), στις 6:50:00 ώρες του video της 1ης μέρας.

2η μέρα VIDEO  

Παραδειγματικά αναφέρουμε κάποιες συμμετοχές όπως:

του Dr. Sucharit Bhakdi (ειδικού στη μικροβιολογία, ιολογία και επιδημιολογία των λοιμώξεων), στο 54ο λεπτό, του  Dr. Wolfgang Wodark (καθηγητή φυσιολογίας), στις 2:00:00 ώρες και του Dr. Pasquale Mario Bacco (ιταλού ιατροδικαστή) στις 6 ώρες του video της 2ης μέρας.

 

10 Ιουλίου 2020

Σύσταση 4μελούς εξεταστικής επιτροπής νομικών στη Γερμανία, για τον covid 19

Συλλέγουν στοιχεία και καταθέσεις από επιστήμονες και ειδικούς από όλο τον κόσμο, προκειμένου να υποβληθεί Διεθνής μήνυση για το σκάνδαλο της πανδημίας του κορωνοιού, έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, όπως το χαρακτηρίζουν.

Σ’ αυτό το video

μιλάει ο Dr. Reiner Füllmich, δικηγόρος στη Γερμανία και στην Καλλιφόρνια, που έχει ασχοληθεί με απάτες μεγάλων επιχειρήσεων όπως η Ντόιτσε Μπανκ και η Φολκσβάγκεν, μέλος της επιτροπής. Ανάμεσα σε πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία αναφέρει οτι:

 • πριν από 12 χρόνια ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ) άλλαξε τον ορισμό της πανδημίας. Mέχρι τότε εθεωρείτο μία νόσος που προκαλούσε παγκόσμια διασπορά, πολλές ασθένειες και θανάτους. Από τότε πανδημία θεωρείται μια νόσος που προκαλεί παγκόσμια διασπορά. Μόνο αυτό!
 • Τον αμέσως επόμενο χρόνο, το 2009, είχαμε την πρώτη πανδημία της γρίπης των χοίρων. Παρήχθησαν και πληρώθηκαν εκατομμύρια εμβόλια, όμως στο τέλος αποδείχθηκε οτι η γρίπη των χοίρων ήταν μια απλή γρίπη, τα εμβόλια δεν χρειάστηκαν και καταστράφηκαν. Όμως 700 παιδιά, από αυτά που έκαναν το εμβόλιο αρρώστησαν από την ανίατη ασθένεια της ναρκοληψίας που τους άφησε βαριά αναπηρία…
 • Αμφισβητούν την αξιοπιστία των PCR tests και όλων των συμπερασμάτων που στηρίζονται σ’ αυτά!

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.