Πανδημία: πολύπλευρη πληροφόρηση

Πανδημία: πολύπλευρη πληροφόρηση

Πανδημία – Lockdown – Εμβολιασμοί: η ζωή μας στο βωμό του φόβου και οι συνέπειες της διαχείρισης στο μέλλον μας

Δείτε τη συζήτηση ΕΔΩ

Ευχαριστούμε πολύ τους ομιλητές στη διαδικτυακή μας αυτή συζήτηση για τις κατανοητές και ξεκάθαρες τοποθετήσεις τους πάνω στο μεγάλο και καίριο αυτό θέμα, που απασχολεί όλους μας. Τους ευχαριστούμε πολύ για τις σαφείς απαντήσεις που έδωσαν στις ερωτήσεις μας.
 
Ανεξάρτητα από το βαθμό που συμφωνεί ή διαφωνεί οποιοσδήποτε με τις θέσεις που ακούστηκαν, η χωρίς λογοκρισία διατύπωση των επιστημονικών απόψεων, είναι απαραίτητη για την πολυπλευρη ενημέρωσή μας, που μπορεί να μας παράσχει η επιστημονική κοινότητα. 
Συμβάλλει στη διαμόρφωση άποψης, που κάθε πολίτης πρέπει να έχει και αποτελεί προυπόθεση για τη Δημοκρατία. Η λογοκρισία και η μονόπλευρη ενημέρωση δε συνάδει με τις δημοκρατικές αρχές, υποτιμάει τη νοημοσύνη μας και δεν μας τιμά!

Oμιλητές: Δημήτρης Γάκης – Χειρουργός Μεταμοσχεύσεων, Δημήτριος Κούβελας – Καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας ΑΠΘ, Πολυξένη Νικολοπούλου – Σταμάτη – Καθηγήτρια Περιβαλλοντικής Παθολογικής Ανατομίας ΕΚΠΑ, Κων. Φαρσαλινός – Ιατρός και ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών και στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (περισσότερα πιο κάτω)

 

Η πανδημία από τη μεριά των πολιτών

Η αλήθεια των αριθμών και οι διαφορετικές επιστημονικές προσεγγίσεις

Διαπιστώνουμε όλοι οτι η κατάσταση που βιώνουμε τους τελευταίους 14 μήνες, λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας SARS-CoV-2, είναι δυσάρεστα πρωτόγνωρη με αποτελέσματα  που προκαλούν θλίψη, απελπισία και απογοήτευση! 

Ο εγκλεισμός δίνει τη χαριστική βολή σε χιλιάδες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, στερεί από όλους οικογενειακές, φιλικές, κοινωνικές σχέσεις, άθληση, διασκέδαση και γεμίζει το κενό με ανεργία, μοναξιά, φόβο, κατάθλιψη και θυμό! Φέρνει σε απόγνωση εκατοντάδες χιλιάδες πολιτών!

Ζούμε πολλούς μήνες τώρα με αυστηρούς περιορισμούς, που πολλοί εξ αυτών αφήνουν μεγάλα ερωτηματικά σχετικά με το βαθμό που λύνουν το πρόβλημα για την επίλυση του οποίου εφαρμόστηκαν! Ταυτόχρονα, πληθαίνουν οι φωνές επιστημόνων και όχι μόνο, που αντιτίθενται στα ασφυκτικά και καταστροφικότατα αυτά μέτρα γιατί, εμφανέστατα πια, προκαλούν πολύ μεγαλύτερα προβλήματα από αυτό που καλούνται να λύσουν!  

Πέραν όλων των άλλων, σε αυτή την πανδημία ζήσαμε στην Ελλάδα και την απόλυτη λογοκρισία των πιο γνωστών Μέσων Ενημέρωσης  αλλά και Κοινωνικής Δικτύωσης! Η  διαφορετική άποψη, ο προβληματισμός και η χρήση της απλής λογικής, για να εξηγηθούν οι παράλογες, αντικρουόμενες και αντισυνταγματικές αποφάσεις, όχι απλά λογοκρίθηκαν αλλά κατακρίθηκαν μέχρι χλευασμού!

Στην επιστημονική κοινότητα οι γνώμες διίστανται από την πρώτη στιγμή κι εμείς έχουμε κάθε δικαίωμα να ακούμε όλες τις επιστημονικές απόψεις, όπως και να υπερασπιζόμαστε τα καταπατημένα συνταγματικά μας δικαιώματα, όταν ο στραγγαλισμός τους δεν εξυπηρετεί το σκοπό για τον οποίο καταπατήθηκαν…

Επειδή η αλήθεια δεν πρέπει να φοβάται το διάλογο, στη σελίδα μας αυτή θα δημοσιεύουμε έγγραφα δημοσίων αρχών, δηλώσεις, συνεντεύξεις και απόψεις επιστημόνων, άρθρα και πληροφορίες από έγκυρες πηγές, καθώς και τους δικούς μας προβληματισμούς, προκειμένου να βοηθήσουμε σε μια πολύπλευρη ενημέρωση, για όποιον την επιθυμεί… 

 

 

26 Απριλίου 2021 – Ώρα 20:00

Διαδικτυακή ενημερωτική συζήτηση με θέμα:

Πανδημία – Lockdown – Εμβολιασμοί: η ζωή μας στο βωμό του φόβου

και οι συνέπειες της διαχείρισης στο μέλλον μας

Η συζήτηση θα μεταδίδεται ζωντανά στο YOU TUBE για να υπάρχει δυνατότητα  υποβολής ερωτήσεων.

Ενημερώνουν και συζητούν μαζί μας οι:

             Δημήτρης Γάκης:

Χειρουργός Μεταμοσχεύσεων, πρώην Διοικητής νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ και του Κέντρου Μεταμοσχεύσεων συμπαγών οργάνων του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Εχει καθιερωθεί ως αυθεντία στη βαριά χειρουργική και τη χειρουργική μεταμοσχεύσεων συμπαγών οργάνων. Εκπρόσωπος της Ελλάδας σε θέματα μεταμοσχεύσεων στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα και στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

             Δημήτριος Κούβελας :

Καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας & Διευθυντής του ομώνυμου Εργαστηρίου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Χρημάτισε αντιπρόσωπος της Ελλάδας (2014 – 2017) στην επιτροπή ανθρώπινων φαρμάκων (CHMP) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA), Πρόεδρος της Επιτροπής Θετικής Λίστας Φαρμάκων ΕΟΦ κ.ά. Έχει εργαστεί σαν Σύμβουλος Φαρμακευτικής Βιομηχανίας σε θέματα Έρευνας και Ανάπτυξης Φαρμάκων, εμβολίων, διαγνωστικών, ιατροτεχνολογικών, συσκευών κλπ. στον σχεδιασμό και εκτέλεση Κλινικών Μελετών και βιοισοδυναμίας, στον σχεδιασμό και εκτέλεση προ-Κλινικών Μελετών, Φαρμακολογίας και Τοξικολογίας (βραχεία, μέση, χρόνια Τοξικότητα, μελέτες τερατογένεσης, καρκινογένεσης, μεταλλάξεων κλπ)

             Πολυξένη Νικολοπούλου – Σταμάτη:

Καθηγήτρια Περιβαλλοντικής Παθολογικής Ανατομίας, Ιατρικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών. Έχει ιδρύσει το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα “Περιβάλλον και Υγεία: Διαχείριση Περιβαλλοντικών Θεμάτων με Επιπτώσεις στην Υγεία”. Είναι άμισθη επιστημονική σύμβουλος της Προέδρου της Μόνιμης Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής Κας Αυγερινοπούλου. Βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης το 1985. Είναι εμπειρογνώμονας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Περιβαλλοντική Υγεία. Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαικής Οργάνωσης Eπιστημόνων για την Κοινωνική και Περιβαλλοντική Ευθύνη ENSSER.

             Κωνσταντίνος Φαρσαλινός: 

Ιατρός καρδιολόγος, ερευνητής, εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας και Ανοσολογίας, Τμήμα Φαρμακευτικής Πανεπιστημίου Πατρών, στο Πανεπιστήμιο King Abdulaziz και στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Ανακηρύχθηκε Highly Cited Researcher 2019 από το Web of Science, ένας από τους 14 Έλληνες σε μια λίστα 6000 ερευνητών με τον μεγαλύτερο αντίκτυπο στην παγκόσμια επιστήμη, σε 21 επιστημονικούς τομείς την τελευταία δεκαετία. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, έχει δημοσιεύσει 8 μελέτες και αρκετές προ-δημοσιεύσεις σχετικά με νόσο COVID-19, αναλύοντας παράγοντες κινδύνου για σοβαρή νόσο και εξετάζοντας τη συσχέτιση μεταξύ καπνίσματος.

Παρακολουθείστε τη συζήτηση και ανεβάστε τους προβληματισμούς και τις ερωτήσεις σας

στο YOU TUBE

Πανδημία και εμβολιασμοί

Ψήφισμα 2361 (2021) του  Συμβουλίου της Ευρώπης για τους εμβολιασμούς και το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Με το ψήφισμα 2361/2021 και με τίτλο Covid-19 vaccines: ethical, legal and practical considerations (εμβόλια Covid-19:ηθικά, νομικά και πρακτικά ζητήματα), το Συμβούλιο της Ευρώπης συνιστά και  ζητά, μεταξύ όλων των άλλων, από τα Ευρωπαϊκά Κράτη:

7.3.1. – να διασφαλίσουν ότι οι πολίτες ενημερώνονται ότι ο εμβολιασμός ΔΕΝ είναι υποχρεωτικός και ότι κανείς δεν θα πιεστεί πολιτικά, κοινωνικά ή με άλλο τρόπο να εμβολιαστεί, εάν δεν το επιθυμεί,

7.3.2. – να εγγυηθούν ότι κανείς δεν θα υποστεί διακρίσεις για το ότι δεν έχει εμβολιαστεί, λόγω πιθανών κινδύνων υγείας ή για το γεγονός ότι δεν θέλει να εμβολιαστεί,…………………….

Για το “Πιστοποιητικό του Εμβολιασμού” αναφέρει:

7.5.2. – να χρησιμοποιούν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού μόνο για τους εξής καθορισμένους σκοπούς: α) παρακολούθησης της αποτελεσματικότητας του εμβολίου, β) των πιθανών παρενεργειών και γ) των ανεπιθύμητων συμβάντων………..

 

Πανδημία και Πρωτοβάθμια περίθαλψη

Συλλογή υπογραφών για την άμεση επαναλειτουργία του Κ.Υ. Ηλιούπολης

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΕΔΩ

Επειδή η προστασία της Δημόσιας Υγείας σημαίνει και είναι προστασία από κάθε ασθένεια, το Κέντρο Υγείας Ηλιούπολης μπορεί να λειτουργεί ταυτόχρονα και σαν κέντρο υγείας, εξυπηρετώντας όλα τα προβλήματα υγείας και σαν εμβολιαστικό κέντρο, αρκεί να προσληφθεί επιπλέον προσωπικό! Ένα Κ.Υ.που πριν από 11 χρόνια είχε 109 γιατρούς και σήμερα 23, μπορεί να λειτουργήσει εξυπηρετώντας όλες τις ανάγκες της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης! Το μόνο που χρειάζεται είναι πολιτική βούληση για κατανόηση όλων των αναγκών που έχουν οι πολίτες και για πρόσληψη προσωπικού…

Ζητάμε την Άμεση επαναλειτουργία του  Κ.Υ. Ηλιούπολης     

2 Μαρτίου 2021 – Επαναλειτουργία του Κέντρου Υγείας Ηλιούπολης

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ – ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ ΤΟΥ ΚΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Οι κινητοποιήσεις και ο αγώνας του λαού με πρωταγωνιστές τα Σωματεία και τους φορείς  της πόλης που από την πρώτη στιγμή ανέδειξαν και αντιπάλεψαν το κλείσιμο του του ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ έφεραν το ΠΡΩΤΟ ΘΕΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. Ένας μήνας πολύμορφων λαϊκών κινητοποιήσεων ανάγκασαν την ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ και το  ΑΡΜΟΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΝ  ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ.

Διαβάστε πλήρες το Δελτίο Τύπου

 

23 Φεβρουαρίου 2021-Ωρα 9:00 –Συγκέντρωση έξω από το Κ.Υ. Ηλιούπολης

Απαιτούμε την πλήρη επαναλειτουργία του Κ.Υ.. Η Δημόσια Υγεία πρέπει να προστατεύεται από όλες τις ασθένειες και είναι πολλές! Δεν είναι μόνο ο covid 19! Το Κέντρο Υγείας μπορεί να λειτουργεί ταυτόχρονα σαν Κέντρο Υγείας και σαν εμβολιαστικό κέντρο. 

Στη συνέχεια όσοι επιθυμούν θα κατέβουν στην Αθήνα για στήριξη της απεργιακής κινητοποίησης των υγειονομικών.

 

5 Φεβρουαρίου συγκέντρωση έξω από το Κ.Υ. Ηλιούπολης

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ – ΣΗΚΩΝΟΥΜΕ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΑΝΑΣΑΙΝΟΥΜΕ!!!!

ΜΑΖΙΚΗ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΑ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΚΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Με πολύ καλή συμμετοχή για τις συνθήκες, πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ και ΦΟΡΕΩΝ της Ηλιούπολης την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021, έξω από το Κέντρο Υγείας (Κ.Υ.), με κύριο αίτημα  την επαναλειτουργία του στην πόλη μας και τη μη μετατροπή του σε αποκλειστικά εμβολιαστικό κέντρο, την ενίσχυση συνολικά του ΕΣΥ, των νοσοκομείων, των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) με μαζικές προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και χρηματοδότηση.

Η ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ των δομών της ΠΦΥ είναι γεγονός ΕΔΩ και χρόνια. Το αποτέλεσμα το ζούμε και στο ΚΥ της πόλη μας. Με τις μαζικές μνημονιακές απολύσεις γιατρών, από 108 γιατρούς που είχε το 2009,  έφτασαν το 2014 σε 78 και ΣΗΜΕΡΑ σε μόλις 22 γιατρούς!!

Με την παρουσία τους οι συγκεντρωθέντες στην χθεσινή κινητοποίηση κατέθεσαν  την απόφαση τους να πάρουν την υπόθεση της υγείας στα χέρια τους και να μην μείνουν απαθείς μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις. Η προστασία της Δημόσιας Υγείας, είναι προστασία από κάθε ασθένεια.

Η  πανδημία του covid 19, ανέδειξε πάνω απ’ όλα την επείγουσα  ανάγκη αναβάθμισης της δημόσιας πρωτοβάθμιας περίθαλψης γιατί συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στην πρόληψη ασθενειών, είναι απαραίτητη για την παρακολούθηση των χρόνιων νοσημάτων και για την προστασία των ευάλωτων ομάδων που πλήττονται περισσότερο από αυτή.

Το Κέντρο Υγείας Ηλιούπολης μπορεί να λειτουργεί ταυτόχρονα και σαν κέντρο Υγείας και σαν εμβολιαστικό κέντρο, αρκεί να προσληφθεί επιπλέον προσωπικό!

Εξυπηρετεί  χιλιάδες πολίτες μιας ευρύτερης περιοχής, τους οποίους δεν έχει δικαίωμα κανείς να αποκλείσει από τις παροχές της πρωτοβάθμιας περίθαλψης! Η ευθύνη των κυβερνώντων για την προστασία της υγείας των πολιτών είναι μεγάλη και δεν περιορίζεται στον covid 19! Η απόφαση να κλείσουν τα Κέντρα Υγείας αντί να αναβαθμιστούν είναι εγκληματική!

Την κεντρική ομιλία έκανε η πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων στο δήμο, Θ. Καραγιαννίδου. Παρεμβάσεις έγιναν από εκπροσώπους των φορέων που διοργάνωσαν τη συγκέντρωση όπως, η πρόεδρος του σωματείου συντ/χων ΙΚΑ «ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΔΑΦΝΗΣ ΥΜΗΤΟΥ»,   η πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών Ηλιούπολης «Μ. ΠΑΠΑΜΑΥΡΟΣ», η γραμματέας της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Ηλιούπολης, ο πρόεδρος της Ένωσης ΕΒΕ Ηλιούπολης, η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Ηλιούπολης και η πρόεδρος του συλλόγου  «ΑΓΓ. ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ. Χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος Ηλιούπολης κος Γ. Χατζηδάκης και παραβρέθηκαν δημοτικοί σύμβουλοι.

Χαιρέτησαν εκ μέρους των ιατρών του ΚΥ Ηλιούπολης ο παθολόγος Α. Καραβάς, η πρόεδρος του Σωματείου εργαζόμενων στο Νοσοκομείο Ασκληπιείου Βούλας, ο Πρόεδρος του συλλόγου εργαζόμενων 1ης και 2ης υγειονομικής περιφέρειας Αττικής.

Δίνουμε ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ στις 16 ΦΛΕΒΑΡΗ στο ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

Σωματειο Εργαζομενων στο Δημο Ηλιουπολης  –  Συλλογος Εκπαιδευτικων Ηλιουπολης «Μ. Παπαμαυρος»  –  Συνδικατο Οικοδομων Ηλιουπολης  –  Ενωση ΕΒΕ Ηλιουπολης  –  Σωματειο Συντ/χων ΙΚΑ «Ηλιουπολης Δαφνης Υμηττου»  –  Παραρτημα Ενωσης Συνταξιουχων ΟΑΕΕ  –  Συνδεσμος Συνταξιουχων ΔΥ Αθηνας  –  Ενωση Γονεων & Κηδεμονων Ηλιουπολης  –  Συλλογος Γυναικων Ηλιουπολης  –  Συλλογος «Αγγ. Σικελιανος»  –  Κι.Π.Η., Κινηση Πολιτων Ηλιουπολης

 

28 Ιανουαρίου 2021

Διαχείριση της πανδημίας, Πρωτοβάθμια Περίθαλψη, Κ.Υ. Ηλιούπολης

Η  πανδημία του covid 19, ανέδειξε πάνω απ’ όλα την επείγουσα  ανάγκη αναβάθμισης της δημόσιας πρωτοβάθμιας περίθαλψης κι αυτό γιατί:

 1. Συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στην πρόληψη ασθενειών. Η Δημόσια Υγεία αφορά όλες τις ασθένειες, οι οποίες κυρίως κάτω από συνθήκες εγκλεισμού παρουσιάζουν έξαρση! Προστασία της Δημόσιας Υγείας δε σημαίνει προστασία μόνο από τον covid 19!  
 2. Είναι απαραίτητη για την παρακολούθηση των χρόνιων νοσημάτων, τα οποία επίσης σε συνθήκες εγκλεισμού υποτροπιάζουν, αυξάνονται και ουδόλως βοηθιούνται από την ψυχολογική πίεση που ασκείται…
 3. Σύμφωνα και με τα όσα καταγγέλλουνισχυρίζονται   και επίμονα ζητούν κορυφαίοι επιστήμονες η αναβάθμισή της θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό στην αντιμετώπιση της ίδιας της πανδημίας. Θα αποσυμφορήσει τη δευτεροβάθμια περίθαλψη (νοσοκομεία) και θα συμβάλλει  στο να μειωθούν, σε μεγάλο βαθμό, τα περιστατικά που θα χρειάζονται εισαγωγή σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) ή και διασωλήνωση αλλά και ο αριθμός των θανάτων…
 4. Κρίνοντας από τα στατιστικά δεδομένα της πανδημίας το 92% των θανάτων συμβαίνει σε ανθρώπους με διάμεση ηλικία τα 80 έτη ή με υποκείμενα νοσήματα. Είναι οι δύο μεγάλες ευάλωτες ομάδες που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη την πρωτοβάθμια περίθαλψη! Τους τη στερούμε, κι αν δεν έχουν χρήματα για να καταφύγουν στην ιδιωτική ασφάλιση τους καταδικάζουμε? Αυτή είναι η απόφαση?

Τον τελευταίο καιρό διαπιστώνουμε οτι κλείνουν Κέντρα Υγείας για να γίνουν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ εμβολιαστικά κέντρα! Τρανό παράδειγμα το Κέντρο Υγείας (Κ.Υ.) Ηλιούπολης, Αττικής. Το Κέντρο Υγείας Ηλιούπολης, όπως και πολλά άλλα Κ.Υ. θα γίνουν αποκλειστικά εμβολιαστικά κέντρα, όσο διαρκούν οι εμβολιασμοί!!! Βεβαίως δεν αποφασίστηκε αυτό με νόμο αλλά δια της εις άτοπον απαγωγής: 

Πληροφορηθήκαμε από τον Δήμαρχο Ηλιούπολης (Δημοτικό Συμβούλιο 2/2/21) οτι από τη Δευτέρα 8/2/21 στο Κ.Υ. Ηλιούπολης θα λειτουργούν 8 εμβολιαστικά κέντρα, καθένα εκ των οποίων χρειάζεται 2 γιατρούς, που σημαίνει απαιτούνται 16 γιατροί για να λειτουργήσουν. Επιπλέον χρειάζονται 3 γιατροί για την επιτροπή υγείας και 2 για τα covid test, σύνολο 21 γιατροί  + 2 (Διευθυντής και Υποδιευθυντής) = 23 γιατροί! Το Κ.Υ. Ηλιούπολης έχει 23 γιατρούς…

Το συγκεκριμένο Κ.Υ. είναι ένα μεγάλο κτιριακό συγκρότημα και μπορεί να λειτουργεί ταυτόχρονα και σαν κέντρο Υγείας και σαν εμβολιαστικό κέντρο, αρκεί να προσληφθεί επιπλέον προσωπικό!
Εξυπηρετεί  χιλιάδες πολίτες μιας ευρύτερης περιοχής, τους οποίους δεν έχει δικαίωμα κανείς να αποκλείσει από τις παροχές της πρωτοβάθμιας περίθαλψης! Αυτή είναι μια εγκληματική απόφαση!
Οι χαμηλοσυνταξιούχοι και γενικότερα οι πολίτες με χαμηλό εισόδημα, που είναι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό σήμερα στην Ελλάδα, δε μπορούν να πληρώσουν τα κόστη του ιδιωτικού τομέα. Οι ιθύνοντες το γνωρίζουν!
Ο ερχομός των εμβολίων ήταν προγραμματισμένος από την αρχή της εμφάνισης της νόσου του νέου κορωνοιού και η μόνη επιλεγείσα λύση, οπότε υπήρχε πολύς χρόνος για να ετοιμαστούν χώροι προκειμένου να γίνουν εμβολιαστικά κέντρα!
Τα Κ.Υ. μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν εξυπηρετώντας όλες τις ανάγκες της πρωτοβάθμιας περίθαλψης φιλοξενώντας και τα εμβολιαστικά  κέντρα, με την πρόσληψη προσωπικού. Αν δε μπορούν να συνλειτουργήσουν πρέπει να δημιουργηθούν άλλα εμβολιαστικά κέντρα, αλλού.
Η ευθύνη των κυβερνώντων για την προστασία της υγείας των πολιτών είναι μεγάλη και δεν περιορίζεται στον covid 19! Η απόφαση να κλείσουν τα Κέντρα Υγείας (δια της εις άτοπον απαγωγής), αντί να αναβαθμιστούν είναι εγκληματική!
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Παίρνουμε όλοι μέρος  στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

(παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα -μάσκες & αποστάσεις)

την ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1.00μ.μ. έξω από το ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

14 Νοεμβρίου 2020 – Τι γνωρίζουμε

Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ)

Σύμφωνα με τη σημερινή επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ γνωρίζουμε οτι:

 • από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, έχουν διενεργηθεί 2.188.843 (2078062 + 110781) τεστ. Εξ αυτών, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα  ήταν 72510. Σύμφωνα με το Υπ. Υγείας επιβεβαιωμένο κρούσμα είναι το “Άτομο με εργαστηριακά επιβεβαιωμένη λοίμωξη ανεξαρτήτως κλινικών συμπτωμάτων και σημείων”.
 • Από τη συνοπτική έκθεση του ΕΟΔΥ για τις 14/11/20 ενημερωνόμαστε οτι η μέση ηλικία των θανόντων είναι τα 80 έτη και το 96,8% είχε υποκείμενο νόσημα ή ήταν άνω των 70 ετών. Δηλαδή οι 1002 θανόντες από τους 1035 είχαν  υποκείμενο νόσημα ή ήταν άνω των 70 ετών.
 • Σύμφωνα με τα παραπάνω επίσημα στοιχεία, η θνητότητα της λοίμωξης του covid 19 (η αναλογία των θανάτων από τη νόσο σε σχέση με τον συνολικό αριθμό ανθρώπων που έχουν διαγνωστεί με αυτή), σήμερα στην Ελλάδα, είναι 1,427%. Αν γινόντουσαν περισσότερα τεστ θα προέκυπταν περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα, οπότε το ποσοστό αυτό θα ήταν ακόμη μικρότερο.
 • Η θνησιμότητα στην Ελλάδα (αριθμός θανάτων σε σχέση με το σύνολο του πληθυσμού της χώρας- 10.816.286 κάτοικοι) από τη λοίμωξη του covid 19, είναι σήμερα 0,0092%

Επίσης, από τις αρμόδιες αρχές μαθαίνουμε οτι:

Υπουργείο Υγείας

 • Κρούσμα, σύμφωνα με τον ορισμό του κρούσματος του Υπ. Υγείας,  θεωρείται κάθε άτομο που έχει προσβληθεί από τον ιό και έχει συμπτώματα. Όμως, στις στατιστικές που μας ανακοινώνονται καθημερινά, χρησιμοποιείται ο όρος ”επιβεβαιωμένο κρούσμα”, το οποίο σημαίνει απλά άτομο θετικό στο τεστ. Οι καθημερινές αναφορές στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδες κλπ) αφορούν επιβεβαιωμένα κρούσματα. Εννοούν τους θετικούς στο τεστ, είτε έχουν συμπτώματα είτε όχι, πράγμα το οποίο σημαίνει οτι ο συγκεκριμένος αριθμός δε σημαίνει κάτι ιδιαίτερο.
 • Οι καθημερινές αναφορές στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (κανάλια τηλεόρασης, ραδιόφωνο, εφημερίδες κλπ) αφορούν επιβεβαιωμένα κρούσματα. Εννοούν τους θετικούς στο τεστ, είτε έχουν συμπτώματα είτε όχι, πράγμα το οποίο σημαίνει οτι ο συγκεκριμένος αριθμός δε σημαίνει κάτι ιδιαίτερο.
 • Ο ορισμός του κρούσματος ενδέχεται να τροποποιηθεί! Στην ίδια ανακοίνωση το Υπ. Υγείας μας ενημερώνει:  “Τονίζεται ότι, καθώς η επιδημία εξελίσσεται, ο ορισμός κρούσματος ενδέχεται να τροποποιηθεί”! Αναρωτιόμαστε ποιός μπορεί να αλλάζει τον ορισμό μιας λέξης και με ποιά κριτήρια?  Αν σ’ αυτή την πληροφορία συνυπολογίσουμε την καταγγελία των γερμανών δικηγόρων (βλέπε παρακάτω) οτι ο ΠΟΥ άλλαξε τον ορισμό της πανδημίας πριν 12 χρόνια και μετά από ένα έτος κατακλυστήκαμε από πανδημίες, εφόσον η καταγγελία αυτή ευσταθεί, τότε πρέπει κάποιοι να μας εξηγήσουν τι ακριβώς συμβαίνει.

Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ)

 • Κάθε χρόνο στην Ελλάδα, τα τελευταία 10 χρόνια, έχουμε περίπου 110.000 έως 125.000 θανάτους κατ’ έτος, σύμφωνα με την ΕΛ.ΣΤΑΤ .   

Κλείσιμο 35ης εβδομάδας του 2020 (30/8/2020)

 • Στο κλείσιμο της  35ης εβδομάδας, 30/8/2020, είχαμε συνολικά 86.093 θανάτους, εκ των οποίων οι 262 ήταν με covid 19, δηλαδή το 0,3043% του συνολικού αριθμού των θανάτων ήταν με covid 19. Αντίστοιχα, για το ίδιο διάστημα του 2019 (κλείσιμο 35ης εβδομάδας στις 01/09/19) είχαμε 86.322 θανάτους, δηλαδή, μέχρι τις 30/8/20 είχαμε λιγότερους θανάτους από πέρυσι κατά -0,27%.
 • Από τους 262 θανάτους με covid 19, η συντριπτική τους πλειοψηφία (συνήθως από 92-97%) είναι με υποκείμενα νοσήματα.

Κλείσιμο 30ης εβδομάδας του 2020 (26/7/20)

 • Σύμφωνα με την ΕΛ.ΣΤΑΤ, στο κλείσιμο της 30ης εβδομάδας του 2020 ( 26/07/20) είχαμε 73.808 θανάτους, εκ των οποίων οι 202 ήταν με covid 19, δηλαδή το 0,2737% του συνολικού αριθμού των θανάτων οφειλόταν στον covid 19! Εξ αυτών τουλάχιστον το 92% (δηλαδή 186 άτομα) είχαν υποκείμενα νοσήματα ή ήταν άνω των 70.
 • Μέχρι στις 26/7/20 είχαμε λιγότερους θανάτους απ’ ότι την αντίστοιχη περίοδο του 2019. Από τον ίδιο πίνακα της ΕΛ.ΣΤΑΤ βλέπουμε οτι για το ίδιο διάστημα του 2019 (κλείσιμο 30ής εβδομάδας) είχαμε 74.564 θανάτους, δηλαδή το 2020 είχαμε μείωση θανάτων της τάξης του -1,01%. Αντίστοιχα το 2019 είχαμε αύξηση +7,00% σε σχέση με το 2018 (69.688), το 2018 μείωση -7,02%   σε σχέση με το 2017 (74.949), το 2017 αύξηση +8,59%  σε σχέση με το 2016 (69.018) και το 2016 μείωση -4,87%  σε σχέση με το 2015 (72.550). Παρατηρούμε οτι όταν μια χρονιά έχουμε έξαρση θανάτων, την επόμενη ακολουθεί ύφεση.

2 Νοεμβρίου 2020 – Ερωτήσεις προς δημόσιες αρχές

Στις 2/11/20 στείλαμε εγγράφως στο Υπουργείο Υγείας και στον ΕΟΔΥ, μια σειρά ερωτήσεων, που για εμάς χρήζουν διευκρινίσεων, όπως:

 • αν ο Π.Ο.Υ. άλλαξε τον ορισμό της πανδημίας πριν 12 χρόνια και αν ναι, ποιός είναι ο ορισμός της πανδημίας σήμερα. (Βλέπε παρακάτω όσα καταγγέλλει τετραμελής επιτροπή γερμανών δικηγόρων).
 • Πόσοι νοσηλεύθηκαν, διασωληνώθηκαν και πέθαναν από covid 19, δηλαδή με αποκλειστική αιτία τον ιό, χωρίς να έχουν υποκείμενο νόσημα, από την αρχή του έτους έως την 31η Οκτωβρίου 2020.
 • Από την ημερήσια έκθεση επιτήρησης του ΕΟΔΥ μαθαίνουμε ότι, μέχρι την 31η Οκτωβρίου 2020 είχαμε 626 θανάτους με covid 19, από τους οποίους το 96,2% είχε υποκείμενο νόσημα ή ηλικία άνω των 70 ετών. Πόσοι θάνατοι από αυτούς οφείλονται αποκλειστικά στον covid 19, ανεξαρτήτως ηλικίας?
 • Όταν αυξάνει ο αριθμός των κρουσμάτων (θετικοί στον ιό) με μεγαλύτερο ρυθμό απ’ ότι ο αριθμός των διασωληνωμενων και των θανάτων με covid 19, αυτό δε σημαίνει οτι μειώνεται η νοσηρότητα του ιού?
 • Ποιοι είναι οι συγκρίσιμοι αριθμοί για την παρακολούθηση της πορείας μιας νόσου? Η καθημερινή μας ενημέρωση γίνεται με σύγκριση των απόλυτων αριθμών των κρουσμάτων που καταγράφονται κάθε μέρα, ανεξάρτητα από το μέγεθος του αριθμού των τεστ από το οποίο προέκυψαν!
 • Θεωρούμε ότι, για να έχουμε σωστή εικόνα, θα έπρεπε να συγκρίνουμε το ποσοστό των θετικών κρουσμάτων σε σχέση με τον αριθμό των δειγμάτων που ελήφθησαν κάθε μέρα και από το οποίο προέκυψαν, δεδομένου ότι ο αριθμός των τεστ που διενεργείται καθημερινά δεν είναι ίδιος. Η καθημερινή αναφορά στους απόλυτους αριθμούς των κρουσμάτων δε μας οδηγεί σε εξαγωγή εσφαλμένων συμπερασμάτων όταν υπάρχει τόσο μεγάλη διακύμανση στον αριθμό των διενεργούμενων τεστ?
 • Μεταδίδεται  ο ιός από ένα εντελώς ασυμπτωματικό άτομο? Εάν μεταδίδεται, είναι εξίσου επικίνδυνος και το ίδιο μολυσματικός με τον ιό που μεταδίδεται από ένα άτομο στο οποίο ήδη αναπτύσσεται?  Δηλαδή από ένα άτομο που έχει συμπτώματα ή νοσεί?
 • Αληθεύει ότι ο καθαρός αέρας, ο ήλιος, το εξωτερικό περιβάλλον, γενικότερα, ευνοούν σε μικρότερο βαθμό τη μετάδοση του ιού, σε σχέση με το περιβάλλον οποιουδήποτε κλειστού χώρου? Αν ναι, γιατί απαγορευόταν οι έξοδοι στις παραλίες και τα πάρκα κατά τη διάρκεια της καραντίνας τις ηλιόλουστες μέρες? Ο καθαρός αέρας και ο ήλιος δεν συνιστούν ευνοϊκό περιβάλλον για τη μείωση της μεταδοτικότητας του ιού από το κλειστό περιβάλλον ενός σπιτιού, κυρίως τους κρύους μήνες που διήρκεσε η καραντίνα? Κλπ…

Ορισμός Πανδημίας

Από την καταγγελία του Γερμανού δικηγόρου Dr. Reiner Füllmich, μέλους μιας  4μελούς εξεταστικής επιτροπής νομικών, που συστήθηκε τον Ιούλιο του 2020 στη Γερμανία (δείτε πιο κάτω) για την πανδημία του covid 19, πληροφορούμαστε οτι ο ΠΟΥ άλλαξε τον ορισμό της πανδημίας πριν 12 χρόνια. Μέχρι τότε, για να χαρακτηριστεί μια νόσος πανδημία έπρεπε να είναι μεταδοτική, να προκαλεί βαριά ασθένεια και θανάτους. Μετά την αλλαγή του ορισμού, ισχυρίζεται η επιτροπή των τεσσάρων νομικών, πανδημία θεωρείται κάθε νόσος που έχει μεγάλη μεταδοτικότητα! Αρκεί να έχει μόνο αυτό το χαρακτηριστικό! (Δείτε το video)

Μία από τις ερωτήσεις που στείλαμε στο Υπουργείο Υγείας αφορά τον ορισμό της πανδημίας. Περιμένουμε απάντηση.

Ορισμός κρούσματος

Όπως αναφέρουμε παραπάνω, για μας, είναι άξιο λόγου έως ύποπτο, το να μας διαβεβαιώνει το Υπ. Υγείας οτι “Τονίζεται ότι, καθώς η επιδημία εξελίσσεται, ο ορισμός κρούσματος ενδέχεται να τροποποιηθεί”!

Αναρωτιόμαστε αν οι ορισμοί εξυπηρετούν την πανδημία, ή η πανδημία εξαρτάται από το αν πληρούνται οι ορισμοί, όπως ξέραμε μέχρι τώρα.

Οκτώβριος – Νοέμβριος 2020

Γ. Ιωαννίδης – Καθηγητής Παθολογίας, Έρευνας, Πολιτικής Υγείας και Στατιστικής παθολογίας, έρευνας και πολιτικής υγείας, διευθυντής του κέντρου Metrics στο Πανεπιστήμιο Stanford των ΗΠΑ, σύμφωνα με τον οποίο:

 •  η θνητότητα του κορονοϊού παγκοσμίως είναι περίπου στο 0,23%, οπότε είναι πολύ χαμηλή. Όμως, υπάρχουν μέσα στον πληθυσμό ευπαθείς ομάδες  υψηλού κινδύνου (γηροκομεία, νοσοκομεία, άτομα με υποκείμενα νοσήματα), που η θνητότητα σε αυτές μπορεί να φθάσει και το 25% των προσβαλλομένων ατόμων, οπότε αυτές πρέπει να τις προστατέψουμε!
 • Το lockdown δε βοηθάει στην αντιμετώπιση της πανδημίας, γιατί μπορεί να καταστρέψει πολύ περισσότερες ζωές από αυτές που καλείται να σώσει…Πρέπει να προστατευθούν οι ευάλωτοι και όχι να περιοριστούν οι υγιείς. Ο κορωνοϊός συντρίβει ένα πολύ μικρό ποσοστό ατόμων. Χρειάζονται δρακόντεια προστασία των γηροκομείων και των νοσοκομείων και να αποφεύγουμε να εισάγουμε στα νοσοκομεία ασθενείς με κορωνοϊό.
 • Οι περισσότερες περιπτώσεις ασθενών μπορούν να αντιμετωπίζουν τη νόσο στο σπίτι τους. Δε χρειάζεται να νοσηλευθούν και να μεταδώσουν τον ιό, ακόμη κι αν χρειάζονται οξυγόνο. Αυτό μπορεί να γίνει και στο σπίτι τους. Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία πρέπει να γίνονται με μεγάλη φειδώ!
 • Οι χώρες που έκαναν πολύ σκληρά lockdown απέτυχαν. Κλπ….

Δύο πολύ ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις του:  

06/11/2020  Video

19/10/2020  Video

 

3 Noεμβρίου 2020

Κ. Κούβελας, Καθηγητής Φαρμακολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Δείτε το VIDEO

 της συνέντευξης, με πολλές αιχμές και καταγγελίες. Ο κ. Κούβελας ήταν και ένας εκ των ομιλητών του Διεθνούς Διεπιστημονικού Συνεδρίου για την πανδημία, που γίνεται αναφορά πιο κάτω.

 

Οκτώβριος 2020 –“Βλέπουμε το δέντρο, χάνουμε το δάσος”- Μια βαθύτερη προσέγγιση της πανδημίας

Ένα πολύ ενδιαφέρον  άρθρο   στην Καθημερινή της κ. Πολυξένης Νικολοπούλου – Σταμάτη. Είναι ομότιμη καθηγήτρια Περιβαλλοντικής Παθολογικής Ανατομικής ΕΚΠΑ και ιδρύτρια του ΜΠΣ Περιβάλλον και Υγεία: Διαχείριση Περιβαλλοντικών Θεμάτων με Επιπτώσεις στην Υγεία. 

Παραθέτουμε απόσπασμα από την απάντηση που μας έστειλε στις δικές μας ερωτήσεις, μαζί με το παραπάνω άρθρο:

Η COVID-19 και οι άλλες πανδημίες μέχρι τώρα αντιμετωπίστηκαν αποκλειστικά ως προβλήματα ιώσεων, αγνοώντας παντελώς άλλους παράγοντες που συμβάλλουν στην εκδήλωση, στη διάδοση και στην επίδρασή τους στη δημόσια υγεία. Αυτή η ιατρική προσέγγιση δεν μπορεί να εκτιμήσει την ίδια τη μετεξέλιξη του ιού, ενώ παραγνωρίζει εντελώς τις επιπτώσεις των πολλαπλών τοξικών στρεσογόνων παραγόντων που ήδη έχουν αφοπλίσει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, αλλά και την καταπόνηση που έχει υποστεί από την επήρεια ιώσεων από τη μεγάλη οικογένεια των κορωνοϊών.

Η αδυναμία του ανοσοποιητικού συστήματος από την έκθεση σε τοξικούς στρεσογόνους παράγοντες, είτε είναι χημικοί – βιολογικοί ή ψυχοκοινωνικοί, δεν απαλείφονται με την απομόνωση ή με τη μάσκα. Μέτρα αναγκαία για την κατάσταση ανάγκης που βρισκόμαστε, αλλά όχι προληπτικά με την πλήρη σημασία της λέξης.

Είναι περισσότερο ανάγκη από ποτέ να σταματήσουμε να βλέπουμε το δέντρο και να αποζητούμε μαγικές λύσεις για αντιμετώπιση της δύσκολης αυτής πανδημίας. Οσο θα εστιάζουμε απλώς στο τελικό αποτέλεσμα αντιμετώπισης μόνο των συμπτωμάτων και αναζητούμε με τη μάσκα μας απλά προφύλαξη από την επινέμηση της νόσου, δεν θα πάψουν να έρχονται επιδημίες, οι οποίες θα μετατρέπονται σε πανδημίες, που θα επιβεβαιώνουν τις προβλέψεις των μοντέλων των επιδημιολόγων. Θα τρέχουμε πάντα πίσω από φαντάσματα και νυχτερίδες…

Η επίδραση του τοξικού περιβάλλοντος ξεκινάει από την ενδομήτρια ζωή και συνεχίζεται διά βίου. Φυτοφάρμακα στη διατροφή μας, καλλυντικά στα ντουλάπια μας, αέρια ρύπανση στους δρόμους και μέσα στα σπίτια μας και εμείς περπατάμε σε έναν ωκεανό ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων σφυρίζοντας αδιάφορα!

 

19 & 20 Σεπτεμβρίου 2020

“ΕΠΙΣΤΗΜΗ & ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ “

Διεθνές διήμερο Διεπιστημονικό Συνέδριο στην Αθήνα, για την πανδημία, που διοργανώθηκε από Τέσσερις παρατάξεις του Δ.Σ. Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας, τον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά, τον Ιατρικό Σύλλογο Χανίων και τον Ιατρικό Σύλλογο Πύργου.

Ένα συνέδριο με συμμετοχές επιστημόνων από πολλές χώρες, με αρκετές ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις. Η παρακολούθησή του βοηθά στο να αντιληφθούμε πολλά πράγματα και να προβληματιστούμε, σχετικά με όσα ακούσαμε και είδαμε μέχρι τώρα αλλά και όσα βιώνουμε σήμερα.  

1η μέρα VIDEO 

Παραδειγματικά αναφέρουμε κάποιες συμμετοχές όπως:

του Dr. Stefano Montanari (φαρμακολογία με διατριβή στη Μικροχημεία) στη 1:15:00 ώρα, του κ. Κούβελα (Καθηγητή φαρμακολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου) στις 4:30:00 ώρες και του Dr. Peter Gotzsche (Δανός ιατρικός ερευνητής), στις 6:50:00 ώρες του video της 1ης μέρας.

2η μέρα VIDEO  

Παραδειγματικά αναφέρουμε κάποιες συμμετοχές όπως:

του Dr. Sucharit Bhakdi (ειδικού στη μικροβιολογία, ιολογία και επιδημιολογία των λοιμώξεων), στο 54ο λεπτό, του  Dr. Wolfgang Wodark (καθηγητή φυσιολογίας), στις 2:00:00 ώρες και του Dr. Pasquale Mario Bacco (ιταλού ιατροδικαστή) στις 6 ώρες του video της 2ης μέρας.

 

10 Ιουλίου 2020

Σύσταση 4μελούς εξεταστικής επιτροπής νομικών στη Γερμανία, για τον covid 19

Συλλέγουν στοιχεία και καταθέσεις από επιστήμονες και ειδικούς από όλο τον κόσμο, προκειμένου να υποβληθεί Διεθνής μήνυση για το σκάνδαλο της πανδημίας του κορωνοιού, έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, όπως το χαρακτηρίζουν.

Σ’ αυτό το video

μιλάει ο Dr. Reiner Füllmich, δικηγόρος στη Γερμανία και στην Καλλιφόρνια, που έχει ασχοληθεί με απάτες μεγάλων επιχειρήσεων όπως η Ντόιτσε Μπανκ και η Φολκσβάγκεν, μέλος της επιτροπής. Ανάμεσα σε πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία αναφέρει οτι:

 • πριν από 12 χρόνια ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ) άλλαξε τον ορισμό της πανδημίας. Mέχρι τότε εθεωρείτο μία νόσος που προκαλούσε παγκόσμια διασπορά, πολλές ασθένειες και θανάτους. Από τότε πανδημία θεωρείται μια νόσος που προκαλεί παγκόσμια διασπορά. Μόνο αυτό!
 • Τον αμέσως επόμενο χρόνο, το 2009, είχαμε την πρώτη πανδημία της γρίπης των χοίρων. Παρήχθησαν και πληρώθηκαν εκατομμύρια εμβόλια, όμως στο τέλος αποδείχθηκε οτι η γρίπη των χοίρων ήταν μια απλή γρίπη, τα εμβόλια δεν χρειάστηκαν και καταστράφηκαν. Όμως 700 παιδιά, από αυτά που έκαναν το εμβόλιο αρρώστησαν από την ανίατη ασθένεια της ναρκοληψίας που τους άφησε βαριά αναπηρία…
 • Αμφισβητούν την αξιοπιστία των PCR tests και όλων των συμπερασμάτων που στηρίζονται σ’ αυτά!

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.