5G – Μη Ιοντίζουσα ΗΜ Ακτινοβολία

5G – Μη Ιοντίζουσα ΗΜ Ακτινοβολία

5G- Rf ακτινοβολία (μη ιοντίζουσα ή μη ιονίζουσα)- Ασφαλή όρια για την  υγεία, το περιβάλλον και το κλίμα

 

2 Ιουνίου 2021

Από το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος μας ενημέρωσαν οτι, σήμερα 2/6/21, βουλευτές του κόμματος κατέθεσαν ΑΝΑΦΟΡΑ, προς το Προεδρείο της Βουλής για τους κ. Υπουργούς  Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Υγείας, την επιστολή της Κίνησης Πολιτών Ηλιούπολης στην οποία εμπεριέχονται ορισμένοι βάσιμοι προβληματισμοί σχετικά με την εγκατάσταση των νέων δικτύων 5G.

Περισσότερα και για όλες τις απαντήσεις που έχουμε λάβει μέχρι σήμερα, δείτε πιο κάτω στην ίδια σελίδα, στην υποενότητα  Απαντήσεις

14 Μαίου 2021

Το ΣΤΕ ορίζει δεύτερη αναβολή της προσφυγής για την αναστολή των Δικτύων 5G στην Ελλάδα

Η εκδίκαση αναβλήθηκε για τις 17/9/21, γιατί η Δημόσια Διοίκηση κατέθεσε το φάκελλο με τα στοιχεία της μόλις τρεις μέρες πριν!

 

5 Μαρτίου 2021

Εκδικάζεται η προσφυγή στο ΣΤΕ για την αναστολή των Δικτύων 5G στην Ελλάδα

Η εκδίκαση αναβλήθηκε για τις 14 Μαίου 2021, λόγω των περιοριστικών μέτρων

Την προσφυγή έχουν υπογράψει κινήσεις πολιτών και πολίτες από την Πάτρα, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη κ.α.

Ζητούν οικονομική ενίσχυση για να συμπληρώσουν τα νομικά έξοδα.

Μπορείτε να βοηθήσετε προσφέροντας οποιοδήποτε ποσό ΕΔΩ

Η συγκεκριμένη συζήτηση στο ΣΤΕ αφορά την αίτηση αναστολής εκτέλεσης τής διοικητικής πράξης της Ε.Ε.Τ.Τ., με την οποία εγκρίνεται η εγκατάσταση και λειτουργία δικτύου 5G στην Ελλάδα. Εναντίον της ίδιας Διοικητικής πράξης έχει ασκηθεί και αίτηση ακύρωσης από τους ίδιους προσφεύγοντες. Η εκδίκαση από το Σ.τ.Ε. της αίτησης ακύρωσης αναμένεται να προσδιοριστεί για το πρώτο εξάμηνο του 2021.

 

14 Φεβρουαρίου 2021

 • Γνωρίζουμε οτι το Νοέμβριο του 2020 ψηφίστηκε από την Ελληνική Βουλή το νομοσχέδιο για την ψηφιακή διακυβέρνηση και στις 30/12/20 υπογράφτηκαν τρεις συμβάσεις για την εγκατάσταση δικτύων 5G.

Με επιστολές μας προς:

την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό, τους αρχηγούς και Γενικούς Γραμματείς όλων των κομμάτων, την Πρόεδρο και μέλη (από όλα τα κόμματα) της Μόνιμης Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής,  το Υπουργείο Περιβάλλοντος, τους Δήμους Ηλιούπολης, Δάφνης-Υμηττού, Βύρωνα, Αγίου Δημητρίου, Ελληνικού – Αργυρούπολης, Αλίμου και Παλαιού Φαλήρου (Δημάρχους, Αντιδημάρχους, επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων, Δημοτικούς Συμβούλους), ζητάμε:

 • να μας απαντήσουν σε συγκεκριμένες ερωτήσεις , αιτιολογώντας τη θέση που ήδη έχουν πάρει ή που πρόκειται να πάρουν, σχετικά με την εγκατάσταση των νέων δικτύων 5G,
 • να εισηγηθούν ώστε, πριν την επέκταση των νέων δικτύων στη χώρα να γίνει απαραίτητα Στρατηγική Εκτίμηση Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, για να συνεκτιμηθούν όλες οι επιπτώσεις, όπως πολύ σωστά επεσήμανε το Γαλλικό Ανώτατο Συμβούλιο για το κλίμα.

Η Δημόσια Υγεία, το περιβάλλον και το κλίμα είναι αγαθά, που πρέπει να προστατεύονται

από κάθε κίνδυνο και να κληρονομούνται από γενιά σε γενιά!

Τις ίδιες ερωτήσεις έχουμε στείλει στην επιστημονική κοινότητα. Όλες οι απαντήσεις, επιστημόνων και πολιτικών, καθώς και οι ενέργειες στις οποίες ενδεχομένως προβούν θα δημοσιεύονται πιο κάτω, με τη χρονική σειρά που λαμβάνουμε την ενημέρωση.

Προβληματισμοί, κίνδυνοι, επισημάνσεις 

Τα καταγγελλόμενα από επιστήμονες σε παγκόσμια κλίμακα είναι πάρα πολύ σοβαρά για να μην τα λάβουμε υπ’ όψιν μας, για να μη μας προβληματίσουν, να μη μας ανησυχήσουν και να μη μας θορυβήσουν!

Είναι επιβλαβής η ακτινοβολία που εκπέμπουν τα νέα δίκτυα 5G? Οι ασύρματες ακτινοβολίες και το 5G δίκτυο, έχουν δυσμενείς επιδράσεις στον άνθρωπο, στο κλίμα και στο περιβάλλον? Έχουν γίνει επαρκείς έρευνες για τα νέα δίκτυα 5G, ώστε να είμαστε σίγουροι οτι δεν προκαλούν βλάβες στην ανθρώπινη υγεία και στο περιβάλλον, όπως πολλοί επιστήμονες ισχυρίζονται?

Αν όχι, έχουμε σοβαρούς λόγους να βιαζόμαστε παρ’ όλα ταύτα να τα χρησιμοποιήσουμε με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία, το κλίμα, το περιβάλλον και το μέλλον του πλανήτη μας? Η άποψη αυτή πλέον εκφράζεται από πολλούς, που συγκρίνουν τα κόστη και τα οφέλη των νέων δικτύων, με αυτά που μέχρι τώρα χρησιμοποιούμε, όπως αυτή του MIGUEL COMA

306.149  επιστήμονες, γιατροί, περιβαλλοντικές οργανώσεις και πολίτες από 216 xώρες έχουν  υπογράψει από το 2015 έως τις 13 Φεβρουαρίου του 2021, μία Διαμαρτυρία (κείμενο στα ελληνικά)με την οποία καλούν επειγόντως να σταματήσει η προώθηση των ασύρματων δικτύων (5ης γενιάς) 5G, συμπεριλαμβανομένης και της δορυφορικής ανάπτυξης 5G από το διάστημα (αγγλικό κείμενο).

Τονίζουν οτι το αναμενόμενο πλήθος των σημείων που θα εκπέμπουν αυτές οι ραδιοσυχνότητες, είναι ανυπολόγιστο. Πλέον των νέων εκατομμυρίων σταθμών-κεραιών 5G πάνω στην γη και των 20000 δορυφορικών πομπών στο διάστημα, 200 δισεκατομμύρια αντικείμενα θα εκπέμπουν σήμα και σύμφωνα με τους υπολογισμούς θα περιλαμβάνονται στο διαδίκτυο των Πραγμάτων (Internet of Things-ΙoT) μέχρι το 2020 και ίσως έως ένα τρισεκατομμύριο αντικειμένων σε μερικά χρόνια αργότερα.

 • Η αλλαγή του (ΗΜ) ηλεκτρομαγνητικού περιβάλλοντος της γης ίσως είναι μεγαλύτερη απειλή για την ζωή στον πλανήτη, περισσότερο και από αυτήν την ακτινοβολία των επίγειων σταθμών – κεραιών.
 • Επιπλέον ισχυρίζονται οτι η συγκεκριμένη κατάσταση θα επιφέρει μία μη αναμενόμενη περιβαλλοντική αλλαγή σε παγκόσμια κλίμακα! Η συνεχής έκθεση, σε επίπεδα ακτινοβολίας πολύ υψηλότερα από τα σημερινά, των ανθρώπων και κάθε μορφής ζωής σε οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη, 24 ώρες το 24ωρο επί 365 μέρες το χρόνο, μπορούν να προκαλέσουν μη αναστρέψιμες επιπτώσεις στον άνθρωπο και σε όλα τα οικοσυστήματα της γης!

Το Δεκέμβριο του 2020, το Γαλλικό Ανώτατο Συμβούλιο για το Κλίμα, έρχεται να προσθέσει στα προβλήματα που επισημαίνουν οι επιστήμονες που υπογράφουν τη Διεθνή Έκκληση για το δίκτυο 5G, ένα ακόμη, την επίδρασή του στο κλίμα! Σε αναφορά που δημοσίευσε, τονίζει οτι τα νέα δίκτυα θα αυξήσουν τα αέρια του θερμοκηπίου σε μεγάλο βαθμό. (Μπορείτε να διαβάσετε Περίληψη των κυριότερων σημείων της αναφοράς και τις Συστάσεις του Ανωτάτου Συμβουλίου για το κλίμα, μεταφρασμένα στα ελληνικά).

Μολονότι ο Πρόεδρος της Γαλλικής Γερουσίας ζήτησε από το Ανώτατο Συμβούλιο για το κλίμα να εκπονηθεί μελέτη του αντικτύπου για το αποτύπωμα του διοξειδίου του άνθρακα λόγω ανάπτυξης των δικτύων 5G, τα μέλη του Ανωτάτου Συμβουλίου ισχυρίζονται ότι θα έπρεπε να είχε γίνει ολική εκτίμηση του συνόλου των αντικτύπων, περιβαλλοντικών (συμπεριλαμβανομένου του είδους των αποτυπωμάτων), υγειονομικών, οικονομικών, χρηματοοικονομικών και κοινωνικών, πριν τη διάθεση των νέων συχνοτήτων και ότι υφίσταται μεγάλη ανασφάλεια ως προς τα ενδεχόμενα αποτελέσματα της ανάπτυξης των δικτύων 5G! 

Αβεβαιότητα επικρατεί ακόμη και  στη νέα (από το 2015) γνωμοδοτική επιτροπή της Ε.Ε. SCHEER , η οποία το 2018 δήλωσε για την ακτινοβολία Rf οτι «…Το πώς η έκθεση σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία θα μπορούσε να επηρεάσει τον άνθρωπο παραμένει μια αμφιλεγόμενη περιοχή και μελέτες δεν απέδωσαν σαφείς ενδείξεις για τον αντίκτυπο στα θηλαστικά, τα πουλιά ή τα έντομα. Η έλλειψη σαφών στοιχείων για την ενημέρωση της ανάπτυξης των οδηγιών έκθεσης σε τεχνολογία 5G αφήνει ανοιχτή την πιθανότητα ακούσιων βιολογικών συνεπειών».

Διεθνής Διαμαρτυρία

Επιστήμονες από όλο τον κόσμο, αφιερωμένοι στη μελέτη των βιολογικών επιπτώσεων της μη ιονίζουσας ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας (ΗΜΑ) στην υγεία, όπως οι ίδιοι βεβαιώνουν, κρούουν τον Κώδωνα του Κινδύνου για την Προστασία της Υγείας από την έκθεση στη Μη-Ιονίζουσα Ηλεκτρομαγνητική Ακτινοβολία και υπογράφουν μια Διεθνή Διαμαρτυρία (κείμενο στα ελληνικά). Την απευθύνουν προς τους:

Antonio Guterres, Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (Η.Ε.), Tedros Adhanom, Γενικό Διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.), Erik Solheim, Πρόεδρο Δ.Σ. του Περιβαλλοντικού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών, στα Κράτη – Μέλη των Ηνωμένων Εθνών

Εκφράζουν σoβαρές ανησυχίες σχετικά με την ευρέως διαδεδομένη και συνεχώς αυξανόμενη έκθεση του κοινού σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία (ΗΜΠ) που παράγονται από ηλεκτρικές και ασύρματες συσκευές. Αυτές περιλαμβάνουν συσκευές που εκπέμπουν κυρίως ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία ραδιοσυχνοτήτων (RF-ΗΜΑ), όπως κινητά και ασύρματα τηλέφωνα και οι σταθμοί βάσεις τους, ασύρματα δίκτυα Wi-Fi, κεραίες εκπομπής, «έξυπνοι μετρητές» κατανάλωσης ρεύματος, συσκευές παρακολούθησης βρεφών. Επίσης ηλεκτρικές διατάξεις που χρησιμοποιούνται στην παροχή της ηλεκτρικής ενέργειας οι οποίες παράγουν ηλεκτρομαγνητικά πεδία εξαιρετικά χαμηλής συχνότητας (ELF ΗΜΠ).

Επικαλούμενοι την επιστημονική τεκμηρίωση που υπάρχει για τις κοινές τους ανησυχίες, μεταξύ άλλων αναφέρουν:

Πολυάριθμες πρόσφατες ερευνητικές δημοσιεύσεις έχουν καταδείξει ότι τα ΗΜΠ σε επίπεδα αρκετά χαμηλότερα από τα διεθνή και εθνικά ισχύοντα όρια επηρεάζουν τους ζωντανούς οργανισμούς. Οι επιδράσεις περιλαμβάνουν αυξημένο κίνδυνο για εμφάνιση καρκίνου, κυτταρικό στρες, αύξηση των επιβλαβών ελευθέρων ριζών, γενετικές βλάβες, δομικές και λειτουργικές αλλαγές του αναπαραγωγικού συστήματος, διαταραχές των γνωστικών λειτουργιών μάθησης και μνήμης, νευρολογικές διαταραχές, καθώς επίσης και αρνητικές επιπτώσεις στην γενική ευημερία στους ανθρώπους. Οι αρνητικές επιπτώσεις δεν σταματούν στον άνθρωπο, καθώς υπάρχουν ολοένα αυξανόμενες ενδείξεις για επιδράσεις και στο φυτικό και ζωικό βασίλειο.

Συλλογικά επίσης ζητoύν:

1. Τα παιδιά και οι έγκυες να προστατεύονται.
2. Τα ισχύοντα όρια να γίνουν πιο αυστηρά.
3. Οι κατασκευαστές να ενθαρρυνθούν να αναπτύξουν ασφαλέστερη τεχνολογία.
4. Οι κοινωφελείς υπηρεσίες που είναι αρμόδιες για την παραγωγή, τη μεταφορά, τη διανομή, και την παρακολούθηση της ηλεκτρικής ενέργειας να διατηρούν επαρκή ισχύ ρεύματος και να εξασφαλίζουν την ορθή ηλεκτρική καλωδίωση για την ελαχιστοποίηση επιβλαβών επιπέδων ηλεκτρικού πεδίου στο έδαφος.
5. Το κοινό θα πρέπει να ενημερώνεται πλήρως για τους πιθανούς κινδύνους στην υγεία από την ηλεκτρομαγνητική ενέργεια και να διδάσκεται στρατηγικές μείωσης των επιβλαβών επιπτώσεων.
6. Όσοι απασχολούνται επαγγελματικά στον ιατρικό τομέα θα πρέπει να ενημερώνονται σχετικά με τις βιολογικές επιδράσεις της ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας και να τους παρέχεται εκπαίδευση σχετικά με τη θεραπεία των ηλεκτροϋπερευαίσθητων ατόμων.
7. Οι κυβερνήσεις να χρηματοδοτούν την εκπαίδευση και την έρευνα σχετικά με τα ηλε κτρομαγνητικά πεδία και την υγεία που είναι ανεξάρτητες από τη βιομηχανία και να επι βάλλουν τη συνεργασία των εταιριών με τους ερευνητές.
8. Τα μέσα ενημέρωσης να αποκαλύπτουν οικονομικές σχέσεις εμπειρογνωμόνων με τη βιομηχανία όταν παραθέτουν τις απόψεις τους σχετικά με τις επιπτώσεις στην υγεία και την ασφάλεια των συσκευών που εκπέμπουν ηλεκτρομαγνητικά πεδία.
9. Να καθιερωθούν λευκές-ζώνες (περιοχές) «ελεύθερες» από ακτινοβολία.

Από την Ελλάδα έχουν υπογράψει πολλοί, μεταξύ των οποίων οι:

Δρ. Αδαμαντία Φραγκοπούλου (Τμήμα Βιολογίας, Πανεπιστήμιο Αθηνών),

Δρ. Χρήστος Γεωργίου (MSc, PhD Biochemistry, Astrobiology, Oxidative Stress, Professor of Biochemistry, Biology Department, University of Patras, International Commission for Electromagnetic Safety (ICEMS), member of the Scientific Secretariat, Patras),

Αλκιβιάδης -Κων/νος Κεφαλάς (Δρ Φυσικής Παν/μίου του Μάντσεστερ, Διευθυντής ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών),

Λουκάς Μαργαρίτης (Καθηγητής, Τμήμα Βιολογίας, Πανεπιστήμιο Αθηνών),

Πολυξένη Νικολοπούλου – Σταμάτη (MD, PhD, Emeritus Professor of Environmental Pathology, National and Kapodistrian University of Athens, Athens), 

Δρ. Αικατερίνη Σκουρολιάκου (Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο Αθηνών),

Δρ. Στέλιος Ζινέλης (Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία),

Δρ Θεόδωρος Μέτσης ( Διδάκτωρ Μηχανολόγος, Ηλεκτρολόγος και Μηχανικός Περιβάλλοντος) κ. ά.

 

Ερωτήσεις – Επιστολή – Επισυναπτόμενα έγγραφα

Μπορείτε να διαβάσετε την επιστολή που στείλαμε με όλα τα επισυναπτόμενα έγγραφα:

τις Ερωτήσεις, τη Διεθνή έκκληση επιστημόνων και την Αναφορά του Ανωτάτου Γαλλικού Συμβουλίου για το κλίμα

 

Αφίσα Φρόσω Παπαδοπούλου

Απαντήσεις

Επιστήμονες

 • Θεόδωρος Μέτσης -Διδάκτωρ Μηχανολόγος, Ηλεκτρολόγος και Μηχανικός Περιβάλλοντος

Ο κ. Μέτσης μεταξύ των άλλων υποστηρίζει οτι: «Καμία ακτινοβολία δεν είναι ασφαλής» –

Οι βιολογικές συνέπειες είναι τεκμηριωμένες εδώ και χρόνια από χιλιάδες μελέτες. Δεν υπάρχουν κατά κανόνα κρατικές οδηγίες χρήσης για ασφαλή χρήση της κινητής τηλεφωνίας. Στην χώρα μας δεν υπάρχει καμία κρατική οδηγία για την ασφαλή χρήση του κινητού τηλεφώνου –

Δεν είναι μόνο οι κεραίες που εκπέμπουν ακτινοβολία. Το κινητό τηλέφωνο, το Tablet, το Laptop και το router εφ’ όσον χρησιμοποιείται ασύρματη σύνδεση κάνουν την ίδια ζημιά με τις κεραίες ίσως και μεγαλύτερη –

Όλες οι κεραίες εκπέμπουν εντός των κρατικών ορίων που έχουν θεσμοθετηθεί το 2000 (20 χρόνια πριν). Αυτό δεν σημαίνει ότι εκπέμπουν και εντός των ορίων του ανθρώπου χωρίς επιβάρυνση της υγείας του. Άλλα τα όρια αντοχής του ανθρώπου και άλλα τα όρια ακτινοβολίας που υιοθετεί η πολιτεία κλπ.

Ο κ. Μέτσης υπέγραψε τη Διεθνή Έκκληση Επιστημόνων να σταματήσει η 5G στη Γη και στο Διάστημα, το 2018. Διαβάστε όλες τις απαντήσεις του

Οι συμβουλές που ο κ. Μέτσης δίνει ανεπιφύλακτα σε όλους μας:

 1. a) Κρατείστε το WiFi κλειστό στο σπίτι και στο γραφείο όλο το εικοσιτετράωρο
 2. b) Κάντε όλα τα τηλεφωνήματα σας από το σπίτι μόνο μέσα από την σταθερή γραμμή
 3. c) Σερφάρετε στο διαδίκτυο μόνο από σταθερή (ενσύρματη) σύνδεση στο laptop, tablet, ακόμα και από το κινητό
 4. d) Μην τοποθετείτε το κινητό σε τσέπες αλλά μόνο σε ξεχωριστή τσάντα και μακριά από το σώμα
 5. e) Μιλάτε στο κινητό μόνο με ανοικτή ακρόαση η με καλώδια Hands Free
 6. f) Καταργήστε τα ασύρματα τηλέφωνα τύπου DECT και τους φούρνους μικροκυμάτων
 7. g) Μην συνομιλείτε στο κινητό μέσα στο αυτοκίνητο, στα ΜΜΜ και στους ανελκυστήρες
 8. h) Συνδέστε την Τηλεόραση –Smart TV- ενσύρματα και όχι μέσω WiFi
 9. i) Καταργείστε όλες τις ασύρματες συσκευές μέσα στο σπίτι, εκτυπωτές, κάμερες, συναγερμό κλπ.
 10. j) Μην θωρακίζετε κατοικίες, γραφεία κλπ. χωρίς λόγο και χωρίς σοβαρή ΗΜ ακτινοβολία που εισέρχεται από έξω.
 • Λουκάς Μαργαρίτης – Ομότιμος Καθηγητής Κυτταρικής Βιολογίας, Κυτταρικής Διαφοροποίησης, Ραδιοβιολογίας και Ηλεκτρονικής Μικροσκοπίας, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

  Ο κ. Μαργαρίτης έχει υπογράψει τη Διεθνή Έκκληση Επιστημόνων να σταματήσει η 5G στη Γη και στο Διάστημα – Μερικά από όσα μας έχει απαντήσει είναι:

Έχει εκφράσει προσωπικά σε δημοσιεύματα την αντίρρηση του στις κινήσεις του Π.Ο.Υ. ως προς την αξιολόγηση από ICNIRP & SCENIHR όλων των δημοσιεύσεων αποκλείοντας επιλεκτικά αυτές που δείχνουν επικινδυνότητα. –

Υποστηρίζει οτι η ένταση της ακτινοβολίας των κεραιών σε απόσταση μετράται σε βολτ/μετρο. Συνήθως  η ένταση που φθάνει στους κατοίκους που ακούσια ακτινοβολούνται είναι κάτω από τα όρια του Π.Ο.Υ. αλλά επάνω από τα επιστημονικά όρια που υποστηρίζουμε με τη διαμαρτυρία μας. Άρα είναι δυνητικά επικίνδυνα. Δυνητικά γιατί η ακτινοβολία δεν είναι ένας παράγοντας όπως η μόλυνση της ατμόσφαιρας που εισχωρεί παντού και έχει την ίδια μολυσματικότητα λόγω διάχυσης. – 

Η ΕΑΑΕ που καθησυχάζει με τις μετρήσεις της στηρίζεται στα υψηλά όρια του Π.Ο.Υ. μειωμένα κατά 30-40% σε ευπαθείς περιοχές. Όμως αυτή η μείωση δεν πέφτει στα επιστημονικά όρια που έχουμε προτείνει. Π.χ.  αντί για 45 βολτ ανά μέτρο (ορια Π.Ο.Υ. για συγκεκριμένη συχνότητα) θα πρέπει να είναι περίπου 1 βολτ ανά μέτρο η και πιο κάτω, κλπ.

Διαβάστε όλες τις απαντήσεις του κ. Μαργαρίτη  

 • Κωνσταντίνος Κάππας – Καθηγητής Φυσικής και Ακτινοφυσικής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Ο κ. Κάππας δεν απάντησε στις ερωτήσεις μας. Αντί απαντήσεως μας έστειλε μία συνέντευξη που έδωσε στην ηλεκτρονική εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ στις 8 Ιουνίου του 2020.

Διαβάστε τη συνέντευξη του κ. Κάππα

Από τα πολιτικά πρόσωπα και κόμματα έχουν απαντήσει: 

 • ”Ελληνική Λύση”- Κοινοβουλευτικό κόμμα

Είμαστε ενήμεροι για τους κινδύνους της τεχνολογίας αυτής, τους οποίους μας κοινοποίησαν και οι πληροφορίες που μας στείλατε, για τις οποίες σας ευχαριστούμε θερμά. Επί του θέματος έχουν κατατεθεί ήδη δυο (2) Ερωτήσεις Κοινοβουλευτικού Ελέγχου από το κόμμα, τις οποίες σας επισυνάπτω, μια εκ των οποίων δεν έχει απαντηθεί, γεγονός που επιβεβαιώνει κάθε επιφύλαξη όλων μας για το θέμα 5G.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ κ MΥΛΩΝΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ 5G      

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ κ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 5G 

 

 • Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (ΚΚΕ)- Λάβαμε αυτές τις απαντήσεις:

10 Μαρτίου 2021

Εκ μέρους του Κομμουνιστικού Κόμματος, για τα ζητήματα που αφορούν την ακτινοβολία κινητής και το δίκτυο 5G σας, αποστέλλω κείμενο της Επιτροπής Περιβάλλοντος του Τμήματος Οικονομίας της ΚΕ του ΚΚΕ, καθώς και τοποθέτηση του Βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης Λεωνίδα Στολτίδη σε συζήτηση σχεδίου νόμου του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Μπαμπης ΖΙΩΓΑΣ – Παρατίθεται ένα πολύ ενδιαφέρον, κατατοπιστικό, συνοπτικό και ενημερωμένο κείμενο, σχετικά με την ΗΜ ακτινοβολία. Σε λίγες σελίδες, λέει πολλά!

ΚΕΙΜΕΝΟ Επιτροπής περιβάλλοντος του Τμήματος Οικονομίας της ΚΕ του ΚΚΕ

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ Βουλευτή Λεωνίδα Στολτίδη

 

2 Ιουνίου 2021

Οι βουλευτές Κατσώτης Χρήστος, Γιάννης Γκιόκας, Κανέλλη Λιάνα, Μανωλάκου Διαμάντω και Παφίλης Θανάσης, σήμερα 2/6/21, κατέθεσαν ΑΝΑΦΟΡΑ προς το Προεδρείο της Βουλής, για τους κ. Υπουργούς  Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Υγείας, την επιστολή της Κίνησης Πολιτών Ηλιούπολης στην οποία εμπεριέχονται ορισμένοι βάσιμοι προβληματισμοί σχετικά με την εγκατάσταση των νέων δικτύων 5G.

 

Δημοτικές αρχές & παρατάξεις

 • Δήμος Παλαιού Φαλήρου

Με μία λακωνικότατη απάντηση, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Παλαιού Φαλήρου μας θυμίζει οτι αρμόδια Αρχή για θέματα σχετικά με δίκτυα RF και μετρήσεις Η/Μ ακτινοβολίας είναι το Εθνικό Παρατηρητήριο Ηλεκτρομαγνητικών πεδίων, της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ)! Προφανώς ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου δεν έχει άποψη επί του θέματος…

 

 

Comments are closed.