Πρώην Αεροδρόμιο Ελληνικού: Αίτημα Σύγκλισης Διαδημοτικού Συμβουλίου

Πρώην Αεροδρόμιο Ελληνικού: Αίτημα Σύγκλισης Διαδημοτικού Συμβουλίου

Το Mητροπολιτικό πάρκο Ελληνικού πρέπει να γίνει το όραμα της Αττικής. 

Είναι η μεγάλη ευκαιρία για ανάδειξη του Ιστορικού, Φυσικού και Ενυάλιου πλούτου μας, 

δίνοντας Αναπτυξιακή Πνοή στην Αττική, που θα δημιουργήσει πολλές θέσεις εργασίας, 

αγκαλιάζοντας την Έρευνα και την Καινοτομία, εξοικονομώντας φυσικούς και οικονομικούς πόρους 

και προστατεύοντας το περιβάλλον μας.

Zητάμε τη δημιουργία ενός αραγούς μετώπου Δήμων, κινημάτων, συλλογικοτήτων και πολιτών στα Νότια προάστια, προκειμένου να επιλυθούν μεγάλα και χρονίζοντα προβλήματα, προστατεύοντας το περιβάλλον και δίνοντας αναπτυξιακή πνοή στην περιοχή. Για την ανάληψη πρωτοβουλιών συγκροτημένα και μεθοδικά, προτείνουμε τη σύγκλιση Διαδημοτικού Συμβουλίου από τους Δήμους Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γλυφάδας, Αλίμου, Ηλιούπολης, Βύρωνα, Δάφνης-Υμηττού.

 

24 Φεβρουαρίου 2014

Η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό οργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 12 το μεσημέρι της 24ης Φεβρουαρίου, έξω από τα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ, Σταδίου και Κολοκοτρώνη στην Αθήνα (επικοινωνία: [email protected]), με απαίτηση:

ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ 

ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ

ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ

Είμαστε μαζί τους, είμαστε δίπλα τους. Η αξιοποίηση 6200 στρεμμάτων αφορά όλο το λεκανοπέδιο, γιατί το Μητροπολιτικό πάρκο είναι πρώτιστη ανάγκη για την τσιμεντούπολη της Αττικής! 

Ο πλανήτης βρυχάται, η κλιματική αλλαγή γίνεται αισθητή σε πολλά μέρη του προκαλώντας μεγάλες καταστροφές! Ζούμε τις πρώτες επιππτώσεις του φαινομένου του θερμοκηπίου, δε μπορούμε να εθελοτυφλούμε και να εξακολουθούμε να  σκεφτόμαστε, να σχεδιάζουμε, να επεκτεινόμαστε και να “αναπτυσσόμαστε”, με τον ίδιο καταστρεπτικό τρόπο που ακουλουθήσαμε μέχρι τώρα!

Οφείλουμε να αλλάξουμε προτεραιότητες!

Κλιματική αλλαγή σημαίνει απώλειες, καταστροφές, που για τους πολλούς είναι πολύ δύσκολη ή αδύνατη η επανόρθωσή τους…… 

Το φυσικό μας περιβάλλον, η προστασία και βελτίωσή του, η αύξηση του πράσινου και η μείωση του τσιμέντου και μπετόν, είναι θέμα ποιοτικής επιβίωσης για τσιμεντένιες μεγαλουπόλεις σαν την Αττική….. Έχουμε μία τελευταία ευκαιρία να αλλάξουμε την αναλογία πράσινου /μπετόν, στον αστικό ιστό του λεκανοπεδίου.

Η αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου μπορεί να γίνει προς όφελος του συνόλου των κατοίκων της Αττικής και όχι μόνο προς όφελος λίγων, ήδη οφελειμένων και πλεονεκτούντων……

Μπορεί να οφελήσει το περιβάλλον μας αλλά και να προκαλέσει ανάπτυξη! 

Είναι εφικτό.

 

 

5 Δεκεμβρίου 2013

Κατόπιν συνεννόησης  με το Δήμο Ηλιούπολης και τον προσδιορισμό της 5ης Δεκεμβρίου για την πραγματοποίηση του Διαδημοτικού Συμβουλίου, αναβλήθηκε για τις αρχές του επόμενου έτους, επειδή οι Δήμοι δεν ήταν αρκετά προετοιμασμένοι…..

2 Νοεμβρίου 2013

Μέχρι σήμερα οι έχουν ανταποκριθεί θετικά στο αίτημά μας για σύγκλιση Διαδημοτικού Συμβουλίου (βλέπε πιό κάτω) 5 Δήμοι:

Αλίμου, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Ηλιούπολης, Γλυφάδας, Αγίου Δημητρίου.

Περιμένουμε απαντήσεις από τους Δήμους Βύρωνα και Δάφνης-Υμηττού.

 

30 Οκτωβρίου 2013

Εν όψει της ημερίδας της 10ης Νοέμβρη 2013, με θέμα “Το περιβάλλον ως μοχλός οικονομικής ανάπτυξης για τα νότια προάστια”, στείλαμε προσκλήσεις στα μέλη των Δημοτικών Συμβουλίων των 7 Δήμων, με επισύναψη επιστολή ενημερωτική για τη μέχρι τώρα ανταπόκριση των Δήμων, στο αίτημά μας για σύγκλιση Διαδημοτικού Συμβουλίου.  2013-10-30 ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

11 Οκτωβρίου 2013

Απευθύναμε στο Δήμο Αγίου Δημητρίου το αίτημα για συμμετοχή του στο Διαδημοτικό Συμβούλιο, που έχουμε ήδη κάνει σε άλλους 6 Δήμους (βλέπε πιό κάτω)

11 Σεπτεμβρίου 2013

Επαναλαμβάνοντας το από τις 24 Απριλίου αίτημά μας  για σύγκλιση Διαδημοτικού Συμβουλίου 6 όμορων Δήμων, βλέπε παρακάτω, στείλαμε φαξ στα γραφεία των Δημάρχων, ζητώντας απάντηση και οριοθετώντας χρονικά τη διεξαγωγή του στο δεύτερο 15μερο του Οκτώβρη, γράφοντας τα εξής:

“Tην 24η Απριλίου τρέχοντος έτους αποστείλαμε αίτημά μας (αρ. πρωτ. ………..) για σύγκλιση διαδημοτικού συμβουλίου, με θέμα τη δημιουργία Μητροπολιτικού πάρκου στο πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού και τη συνδιαχείριση των απορριμμάτων με διαλογή στην πηγή σε ξεχωριστούς κάδους, από τους συγκεκριμένους 6 όμορους δήμους.

Είμαστε σίγουροι ότι, η εξοικονόμηση φυσικών και οικονομικών πόρων, αλλά και η ανάδειξη του φυσικού, πολιτιστικού και αρχαιολογικού μας πλούτου, με στόχο την  οικονομική αναβάθμιση των νοτίων προαστίων και κατ’ επέκταση όλης της Αττικής, την τουριστική εκμετάλλευση, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την ανάπτυξη, μέσα από λύσεις άκρως φιλοπεριβαλλοντικές είναι κοινός στόχος όλων. Πολιτείας και πολιτών.

Θεωρώντας ότι η δημιουργία ενός αραγούς μετώπου είναι η καλύτερη λύση προς αυτή την κατεύθυνση, ζητάμε τη σύγκλιση του διαδημοτικού συμβουλίου το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου 2013.

    Παρακαλούμε απαντείστε μας το συντομότερο δυνατόν. Σε περίπτωση που υπάρχει κώλυμα ως προς τη χρονική περίοδο ενημερώστε μας για την προτεινόμενη από σας.”

 

Η δημιουργία Μητροπολιτικού πάρκου υψηλού πρασίνου, σε συνδιασμό με την αποκεντρωμένη διαχείρηση των απορριμμάτων, με διαλογή στην πηγή σε ξεχωριστούς κάδους και κομποστοποίηση των οργανικών αποβλήτων και στους 6 Δήμους, θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας,  οικονομική αναβάθμιση της περιοχής από την τουριστική εκμετάλλευση των εγκαταστάσεων και ποιοτική αναβάθμιση του περιβάλλοντος για λογαριασμό των κατοίκων ολόκληρου του λεκανοπεδίου.

Η εκστρατεία του ενός ευρώ,

μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά στην επίλυση των όποιων οικονομικών δυσκολιών για την υλοποίηση των παραπάνω, με τρόπο ανώδυνο για τους πολίτες 2013-04-20 ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

 

19 Ιουνίου 2013

Οι Δήμοι Γλυφάδας, Ελληνικού-Αργυρούπολης και Αλίμου, υιοθετώντας την πρόταση για διαχείριση των απορριμμάτων με διαλογή στην πηγή, ανακύκλωση και κομποστοποίηση και τη δημιουργία μιάς διαδημοτικής μονάδας ήπιας διαχείρισης, οργανώνουν δημόσια συζήτηση για την παρουσίαση μιάς μελέτης, που εκπονήθηκε από τα εργαστήρια του ΤΕΙ Πειραιά.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ , poster 19Jun13

Με την ευκαιρία αυτής της εκδήλωσης επαναφέραμε το θέμα της σύγκλισης του Διαδημοτικού Συμβουλίου,

για την υιοθέτηση της αποκεντρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων,

τη συνδιαχείριση της διαδημοτικής μονάδας

και τη στήριξη της δημιουργίας του Μητροπολιτικού πάρκου Ελληνικού από 6 Δήμους των Νοτίων προαστίων

(Ελληνικού -Αργυρούπολης, Γλυφάδας, Αλίμου, Δάφνης – Υμηττού, Ηλιούπολης, Βύρωνα)

και ξαναστείλαμε ερώτημα στους Δήμους Ηλιούπολης, Βύρωνα και Δάφνης, ζητώντας απάντηση για τη θέση τους στα αιτήματα αυτά. 

2013-06-17 ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Για την υλοποίηση του Μητροπολιτικού πάρκου,

πιστεύουμε οτι μπορεί να παίξει σημαντικότατο ρόλο η πρότασή μας

για την καθιέρωση μιάς μέρας  αφιερωμένης στην “Πράσινη και Καθαρή Αττική”,

στη διάρκεια της οποίας θα γίνεται η “εκστρατεία του ενός ευρώ”.

Η εκστρατεία αυτή θα είναι μία εθελοντική προσφορά ενός ευρώ, από κάθε κάτοικο της Αττικής μέσω ραδιοτηλεοπτικών μαραθώνιων, ώστε να συμπληρώνονται τα απαραίτητα κονδύλια.

Η μέρα για την “Πράσινη και Καθαρή Αττική”, μπορεί να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο και μπορεί να είναι αποτελεσματική αν τα χρήματα αξιοποιούνται με διαφάνεια και παράγεται οφθαλμοφανές έργο…

Διαβάστε εδώ την πρότασή μας για το Ελληνικό    2013-04-20 ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

24 Απριλίου 2013

Μετά την παρέμβαση στην ημερίδα  και την πρότασή μας για σύγκλιση Διαδημοτικού Συμβουλίου με συμμετοχή 6 γειτονικών δήμων, καταθέσαμε την παρακάτω επιστολή στους Δήμους:

Ελληνικού -Αργυρούπολης, Γλυφάδας, Αλίμου, Δάφνης – Υμηττού, Ηλιούπολης, Βύρωνα.

 

Ηλιούπολη 24 Απριλίου 2013

Προς: Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου                                  

Ελληνικού-Αργυρούπολης, Κύπρου 62, 164 52 Αργυρούπολη

 

Θέμα: Σύγκλιση Διαδημοτικού Συμβουλίου  Δήμων Ελληνικού-Αργυρούπολης, Αλίμου, Γλυφάδας, Ηλιούπολης, Βύρωνα, Δάφνης με θέμα «Το πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού και η ακτή του Αγ.Κοσμά. Το παρόν και το μέλλον ενός Μητροπολιτικού Πάρκου»

 

Κοινοποίηση: Δήμαρχο και επικεφαλής Δημοτικών παρατάξεων Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, Δήμους Γλυφάδας, Αλίμου, Ηλιούπολης, Βύρωνα, Δάφνης-Υμηττού

Επισυνάψεις: 

Α. Θέσεις της Κι.Π.Η. όπως αυτές διατυπώθηκαν  κατά τη συμμετοχή της στη δημόσια διαβούλευση του ΥΠ.Ε.Κ.Α., το Φεβρουάριο του 2012, με θέμα «Αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού», (ΥΠΕΚΑ αρ. πρωτ. 1061/28-02-2012).

ΥΠΕΚΑ 27-2-12 ELLHNIKO

Β. Μελέτη για την αποκεντρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων στο Δήμο Ηλιούπολης- Μια πρώτη προσέγγιση

 2012_05_25_ Ηλιούπολη-PROTASH

 

                                               Η μελέτη του Ε.Μ.Π. για την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού μας βρίσκει σύμφωνους και συνάδει απόλυτα με τους στόχους και σκοπούς της Κι.Π.Η., που είναι η προάσπιση του Δημόσιου Συμφέροντος, πάντα με την προϋπόθεση της προστασίας του περιβάλλοντος.  

ΒασικεςΑρχεςΣχεδιασμουΜητρ.ΠαρκουΕλληνικου

Στη μελέτη αυτή κάναμε μερικές προσθήκες που, κατά τη γνώμη μας, δίνουν ακόμη μεγαλύτερη έμφαση και προσθέτουν ακόμη περισσότερους λόγους για την υλοποίηση του Μητροπολιτικού πάρκου υψηλού πρασίνου στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Οι προσθήκες αυτές είναι:

1.       Η δημιουργία αρχαιολογικού πάρκου, με την αξιοποίηση του κτήματος Γερουλάνου στον Άλιμο και του ρέματος των Τραχώνων , με τα εντός και εκτός αυτών αρχαιολογικά ευρήματα.

Η ενοποίηση του πάρκου αυτού με τον προτεινόμενο θεματικό αρχαιολογικό χώρο μέσα στο Μητροπολιτικό πάρκο Ελληνικού, θα δημιουργήσει το δεύτερο μεγάλο αρχαιολογικό πόλο στην Αττική, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την αξιοποίηση και ανάπτυξη της περιοχής.

2.      Η παραχώρηση μιας μικρής έκτασης περίπου 100-120 στρεμμάτων, οριοθετημένης από μία λωρίδα πυκνού πράσινου, φάρδους μερικών δεκάδων μέτρων, για τη δημιουργία μιας μικρής μονάδας απλού εξοπλισμού, για τηνεφαρμογή της  αποκεντρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων, με διαλογή στην πηγή και με σύστημα ξεχωριστού κάδου για κάθε υλικό, 6 γειτονικών Δήμων: Ελληνικού-Αργυρούπολης, Αλίμου, Γλυφάδας, Ηλιούπολης, Βύρωνα, Δάφνης- Υμηττού. 

Πιο συγκεκριμένα, αυτό που προτείνουμε κατ’ αρχήν είναι η δημιουργία εσόδων για τους δήμους αυτούς από την πώληση των ανακυκλώσιμων υλικών, γυαλί, χαρτί, μέταλλο, πλαστικό, τα οποία επειδή θα συλλέγονται ξεχωριστά, θα έιναι εύκολο να πουληθούν, χωρίς οποιαδήποτε επεξεργασία. Ταυτόχρονα με την προώθηση της οικιακής κομποστοποίησης των οργανικών, θα μειωθεί κατά πολύ ο όγκος των σύμμεικτων απορριμμάτων για διαχείριση.

Στην περίπτωση αυτή, θα δημιουργηθεί στην έκταση που προαναφέραμε, με πολύ απλές εγκαταστάσεις, μια μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων στην οποία θα γίνονται οι εξής εργασίες:

  Μηχανική ανάκτηση ανακυκλώσιμων υλικών και παραγωγή δεύτερης ποιότητας κόμποστ, χρήσιμο σαν υλικό αποκατάστασης ή επικάλυψης.

  Κομποστοποίηση των ήδη προδιαλεγμένων υλικών και των κλαδεμάτων των Δήμων, καθώς επίσης και των κλαδεμάτων του πάρκου και παραγωγή πρώτης ποιότητας κόμποστ, το οποίο είναι πολύ καλό εδαφοβελτιωτικό, κατάλληλο για καλλιέργειες, κήπους, παρτέρια κλπ.

Από τα κλαδέματα των Δήμων και του πάρκου, υπάρχει δυνατότητα παραγωγής άριστης ποιότητας πελετών για τη θέρμανση των χώρων του πάρκου, ελαχιστοποιώντας το κόστος θέρμανσης.

 Αξιοποίηση των αδρανών και τη μετατροπή τους σε αμμοχάλικο, με ένα συμβατικό σπαστήρα.

 Χώρος για επιδιόρθωση και επισκευή χρήσιμου εξοπλισμού π.χ. επίπλων, ηλεκτρικών συσκευών, ανταλλακτικών κλπ. και εκθεσιακός χώρος ή πωλητήριο.

Μετά από την παραπάνω διαδικασία, το υπόλειμμα των σύμμεικτων απορριμμάτων θα έχει μειωθεί σε μεγάλο βαθμό και θα οδηγείται σε Χ.Υ.Τ.Υ.

  1. Η δημιουργία ενός φορέα για τη διαχείριση του Μητροπολιτικού πάρκου, η χρηματοδότηση του οποίου αρχικά θα ξεκινήσει με κονδύλια από το ΕΣΠΑ και στη συνέχεια θα αποκτήσει έσοδα από την εκστρατεία του ενός ευρώ, αφιερωμένη στην «Πράσινη και Καθαρή Αττική». 

Αυτό σημαίνει ότι θα οριστεί μία ημέρα το χρόνο, στη διάρκεια της οποίας θα γίνεται ραδιοφωνικός και τηλεοπτικός μαραθώνιος, για να μπορεί ο κάθε ένας να στέλνει με ένα απλό sms ένα ευρώ ή να καταθέτει περισσότερα σε τραπεζικό λογαριασμό, πάλι με απλή διαδικασία. Δε θα είναι υποχρεωτική κατάθεση, μόνο εθελοντική προσφορά.

Η εκστρατεία αυτή θα επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο και εφόσον παράγεται έργο και προχωρούν οι εργασίες για την υλοποίηση αυτού του προγράμματος, να είσαστε σίγουροι ότι οι πολίτες θα συμμετέχουν.

Για το λόγο αυτό, στην ιστοσελίδα του φορέα διαχείρισης θα ανακοινώνονται οι εργασίες που προγραμματίζονται, αυτές που υλοποιούνται, τα κόστη, οι εθελοντικές εργασίες στις οποίες μπορούν όσοι θέλουν να συμμετέχουν, γενικότερα οτιδήποτε αφορά την υλοποίηση των παραπάνω.

Σαν αρχή προτείνουμε τη σύγκλιση ενός Διαδημοτικού Συμβουλίου,

που θα συμμετέχουν τα Δημοτικά συμβούλια των 6 Δήμων

 

Το Μητροπολιτικό πάρκο Ελληνικού πρέπει να γίνει το όραμα της Αττικής. 

Είναι ανάγκη να δημιουργήσουμε ένα ΑΡΑΓΕΣ μέτωπο Δήμων, Συλλογικοτήτων,

Κινημάτων και Πολιτών για την προάσπιση και υλοποίησή του. 

Είναι η μεγάλη ευκαιρία για ανάδειξη του Ιστορικού, Φυσικού

και Ενυάλιου πλούτου μας,

δίνοντας Αναπτυξιακή Πνοή στην Αττική, που θα δημιουργήσει πολλές θέσεις εργασίας,

αγκαλιάζοντας την Έρευνα και την Καινοτομία,

εξοικονομώντας φυσικούς και οικονομικούς πόρους

και προστατεύοντας το περιβάλλον μας.

 

Με εκτίμηση

                                    O Πρόεδρος                                         Η Γραμματέας

                                  Αθανάσιος Αρμάος                           Ευαγγελία Δημητρίου

 

Σημείωση:

Οι παραπάνω θέσεις-προτάσεις διατυπώθηκαν στην ημερίδα που έγινε στο χώρο του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού, στις 20 Απριλίου 2013, με θέμα «Το πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού και η ακτή του Αγ.Κοσμά. Το παρόν και το μέλλον ενός Μητροπολιτικού Πάρκου»

     2013-04-24 ΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

 

 

20 Aπριλίου 2013

Ημερίδα με τίτλο: 

«Το πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού και η ακτή του Αγ.Κοσμά. Το παρόν και το μέλλον ενός Μητροπολιτικού Πάρκου»

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε το  Σάββατο 20 Απριλίου 2013, στις 16.00μμ, στο γήπεδο μπάσκετ της ολυμπιακής εγκατάστασης στο πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού,     

programme 20Apr13.

 

 Στην παρέμβασή μας τονίσαμε την ανάγκη δημιουργίας ενός αραγούς μετώπου Δήμων, κινημάτων, συλλογικοτήτων και πολιτών, για την προάσπιση και υλοποίησή του.

Σαν πρώτο βήμα προτείναμε τη σύγκλιση διαδημοτικού συμβουλίου, 6 γειτονικών Δήμων.

2013-04-20 ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

28 Φεβρουαρίου 2012

Συμμετοχή στη Δημόσια Διαβούλευση, μετά τη δημοσίευση του Σχεδίου Νόμου για το πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού

sxedio-nomou-ypeka_-draft_20-2-2012

Γραφείο Υπουργού ΠΕΚΑ κ. Παπακωνσταντίνου,

αρ. πρωτ. 1061-28/2/12

Γραφείο Αναπληρωτή Υπουργού ΠΕΚΑ

κ. Σηφουνάκη, αρ. πρωτ. 654 -28/2/12

Γραμματεία Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Παπούλια,

αρ. πρωτ. 6-28/2/12

 

Η Αξιοποίηση του πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού, του καλύτερου «φιλέτου» γης όλης της Ευρώπης όπως σωστά χαρακτηρίστηκε, κάτω από το βάρος των σημερινών περιστάσεων,δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερες ευθύνες γι αυτούς που θα κάνουν την τελική επιλογή για τον τρόπο αξιοποίησής του.

Από τη μία η πρωτοφανής οικονομική συγκυρία που πιέζει ασφυκτικά για εξεύρεση οικονομικών πόρων, σε συνάρτηση με το διασυρμό της χώρας μας παγκοσμίως, πολιτικών και πολιτών, σε βαθμό πρωτόγνωρο για μια χώρα με τη δική μας ιστορία, επιτάσσουν την ύστατη αυτή στιγμή, να δείξουμε σαν Έθνος, ότι μπορούμε και στα δύσκολα να στεκόμαστε όρθιοι, μπορούμε να κρατάμε ψηλά το κεφάλι και την αξιοπρέπειά μας.

Από την άλλη η ασφυκτική καθημερινότητα ημών των πολιτών, με έντονα τα αισθήματα της ανασφάλειας, της άδικης και άνισης μεταχείρισης και της εξαπάτησής μας από πολιτικούς και πολιτικές, έχουν συμβάλλει στην απαξίωση της πολιτικής από τους περισσότερους και την πλήρη έλλειψη εμπιστοσύνης σε κάθε πολιτικό πρόσωπο.

Για τους πολύ σοβαρούς αυτούς λόγους είναι απαραίτητο, επιβάλλεται, οι λύσεις που θα επιλέγονται σε τέτοιου είδους και μεγέθους προβλήματα να αποδεικνύουν ότι η πολιτεία έπαψε να έχει εκλεκτούς, δεν εξακολουθεί να χωρίζει τους πολίτες της σε Α΄, Β΄ και Γ΄ κατηγορίας και προτάσσει πάντα το κοινό συμφέρον και μόνο με γνώμονα αυτό αποφασίζει.

Γι αυτό προτείνουμε:

1. Να γίνει όλη η περιοχή ένα Μητροπολιτικό Πάρκο Υψηλού Πρασίνου………..

2. Τη δημιουργία ενός θεματικού αρχαιολογικού χώρου, με άξονα την εξέλιξη της κατοίκησης στην νότια παράκτια ζώνη της Αττικής …….

3. Αξιοποίηση των αρχαιολογικών ευρημάτων της περιοχής του κτήματος Γερουλάνου και ενοποίηση των δύο αρχαιολογικών χώρων………………..

4. Δημιουργία Μουσείου Αεροπορίας……………………

5. Ανάδειξη του θαλάσσιου πλούτου μας με τη δημιουργία επιστημονικού Ενυδρείου, Παράκτιου Οικολογικού Πάρκου και Ερευνητικό Κέντρο ΕΛΚΕΘΕ…………………

6. Αποκατάσταση του φυσικού τοπίου………….

7. Αθλητικές εγκαταστάσεις για ήπιο αθλητισμό, πρωταθλητισμό και ναυταθλητισμό, …………….

8. Χρήση του κτιρίου του πρώην Ανατολικού Αεροσταθμού (45.000 τ.μ.) για εκθέσεις πολιτιστικού, καλλιτεχνικού και εμπορικού χαρακτήρα, εκδηλώσεις ή/και συνέδρια επιστημονικού, τουριστικού και επαγγελματικού χαρακτήρα και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις……………………

9. Ενδυνάμωση του ήδη υπάρχοντος Αυτοδιαχειριζόμενου Αγρού………………..

10. Παραχώρηση μίας μικρής έκτασης 50-60 στρεμμάτων για πιλοτική εφαρμογή της αποκεντρωμένης ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων των δήμων Ελληνικού-Αργυρούπολης, Αλίμου, Ηλιούπολης, Βύρωνα, από την οποία θα παράγεται κομπόστ για τα δέντρα και τα φυτά του Πάρκου και θα θερμαίνονται οι στεγασμένοι χώροι………..

Η Πράσινη και Καθαρή Αττική,

περήφανη για την Ιστορία, τον Πολιτισμό και το Φυσικό της πλούτο,

αγκαλιάζοντας την Έρευνα και την Καινοτομία,

μπορεί να υλοποιηθεί στο Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού

και να δώσει Αναπτυξιακή ώθηση στην Οικονομία μας

και Ψυχική Ανάταση και Ελπίδα στους πολίτες της

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο με τις προτάσεις μας ΥΠΕΚΑ 27-2-12

Μελέτη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου για την αξιοποίηση του Ελληνικού

Βασικές Αρχές Σχεδιασμού Μητροπολιτικού Πάρκου Ελληνικού

ΣΧΟΛΙΟ

Το Σχέδιο Νόμου δημοσιεύτηκε Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου, αναρτήθηκε για Δημόσια Διαβούλευση στις 21 Φεβρουαρίου η οποία έληξε το βράδυ της Καθαρής Δευτέρας 27 Φεβρουαρίου και καλπάζαμε Τρίτη 28 Φεβρουαρίου να πρωτοκολλήσουμε το σχολιασμό μας…….

Comments are closed.