Πρώην Αεροδρόμιο Ελληνικού – Κινητοποιήσεις 2012

23 Μαρτίου 2012

Το πρωί αυτής της ημέρας αναρτήσαμε ένα πανό στην πλατεία Κανάρια στην Ηλιούπολη. Το απόγευμα της ίδιας μέρας, κάποιοι το είχαν κατεβάσει….Δεν ήταν η πρώτη φορά!

22 Μαρτίου 2012

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηλιούπολης, σε έκτακτη συνεδρίασή του την Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012, με θέμα το Νομοσχέδιο γαι την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού,εξέδωσε ψήφισμα για την απόσυρση του Νομοσχεδίου. Η απόφαση πάρθηκε κατά πλειοψηφία με μειοψηφία τη “Λαική Συσπείρωση” με επικεφαλής την κ. Τσατσούλη. ΨΗΦΙΣΜΑ NΣ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Στο ίδιο Δημοτικό Συμβούλιο διαβάστηκαν τα Ψηφίσματα των Δήμων Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γλυφάδας και Αλίμου καθώς επίσης και της ΠΕΔΑ (Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής), για απόσυρση του Νομοσχεδίου.
Επιπλέον στα ψηφίσματα αυτά προτείνεται η υιοθέτηση της Μελέτης του ΕΜΠ (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο), για την αξιοποίηση του χώρου.
Στο Δ.Σ. Ηλιούπολης προτάθηκε επίσης η σύγκλιση Διαδημοτικού Συμβουλίου των Δήμων της Αττικής, για τη λήψη κοινής απόφασης, δεδομένου οτι η αξιοποίηση του Ελληνικού θα επηρεάσει τη ζωή όλου του λεκανοπεδίου Αττικής .
Είμαστε δίπλα τους και ζητάμε από όλους τους φορείς και τις κινήσεις πολιτών να συμπαραστθούν σ’ αυτό τον αγώνα.

22 Μαρτίου 2012

Πέμπτη 22 Μαρτίου, συζητιέται στη Βουλή το Νέο Σχέδιο Νόμου για την “Αξιοποίηση” του Ελληνικού.

Για το λόγο αυτό η ‘Επιτροπή αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού” οργανώνει συγκέντρωση στη Βουλή στις 6μ.μ.Συμμετέχουμε και στηρίζουμε τον αγώνα αυτό γαιτί:

  • Έχουμε ανάγκη Ανάπτυξης αξιοποιώντας και αναδεικνύοντας τον φυσικό μας πλούτο και όχι ξεπουλώντας τον
  • Έχουμε ανάγκη Ανάπτυξης αξιοποιώντας και αναδεικνύοντας τον αρχαιολογικό και ιστορικό μας πλούτο και όχι θάβοντάς τον κάτω από πολυτελείς κατασκευές
  • Έχουμε ανάγκη ενός μεγάλου πνεύμονα πράσινου στον αστικό τσιμεντένιο ιστό της Αττικής
  • Χρειαζόμαστε έναν ελεύθερο χώρο για περίπατο, άθληση, ξεκούραση, αναψυχή
  • Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, οφείλουμε να μιλάμε για ανάπτυξη που θα δημιουργεί πολλές νέες και μόνιμες θέσεις εργασίας
  • Οφείλει η Πολιτεία να μας αποδείξει οτι οι τόσες θυσίες του ελληνικού λαού γίνονται για το κοινό συμφέρον, γι αυτό και η αξιοποίηση της ελληνικής γής πρέπει να γίνει για το συμφέρον όλων και όχι λίγων εκλεκτών
Πέμπτη 22 Μαρτίου στις 6:00 το απόγευμα στη Βουλή.
Είναι η τελευταία μας ευκαιρία να σώσουμε τον τελευταίο ελεύθερο αναξιοποίητο χώρο στην Αττική και να χαρίσουμε
στις επόμενες γενιές ένα Μητροπολιτικό Πάρκο,
στην Αττική ένα δεύτερο τουριστικό πόλο και μια νέα πηγή εσόδων
και σε πολλούς ανέργους θέσεις εργασίας.

4 Μαρτίου 2012

Συμμετέχουμε στις εκδηλώσεις που θα γίνουν μέσα στο χώρο του πρώην αεροδρομίου με σκοπό να τον γνωρίσουμε, να τον περπατίσουμε, να φυτέψουμε, να κάνουμε ποδήλατο και ένα ωραίο πικ-νικ με τους φίλους μας.

Είσοδος από περιοχή Κ.Τ.Ε.Ο., πρόσβαση από την οδό Αεροπορίας, πίσω από το CONTINENT (Παλαιστίνης και Λαμίας στον Άλιμο).

Οργανώνεται από την “Πρωτοβουλία για έναν αυτοδιαχειριζόμενο αγρό στο Ελληνικό” Καλεσμα-Eλληνικό 4 Mαρτίου 2012 και στηρίζεται από:

Τον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης,

Την “Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού” και

Διάφορους φορείς και Συλλογικότητες, μέσα στους οποίους είναι και η Κι.Π.Η.

Αναλυτικότερα οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν:

 

1. Δενδροφύτευση

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συμμετέχουμε στη δενδροφύτευση και προσκαλούμε όλους όσους πιστεύουν οτι:

  • Το καλύτερο οικοδομικό “Φιλέτο” της Ευρώπης, είναι περιουσία όλων, γι αυτό δε μπορεί να προορίζεται για κάποιους εκλεκτούς.

  • Πρέπει να αξιοποιηθεί προς όφελος και για χρήση όλων των κατοίκων της Αττικήςαλλά και των παιδιών τους.

  • Σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη εποχή, οι πολίτες αυτού του Λεκανοπέδιου, κάτω από την πίεση των συνεχώς διογκούμενων οικονομικών προβλημάτων έχουν μεγάλη ανάγκη της Άθλησης, του Περιπάτου, της Ξεκούρασης και της Ψυχαγωγίας που προσφέρει ένα μεγάλο Μητροπολιτικό Πάρκο, εύκολα προσβάσιμο και χωρίς κόστος.

 

 

Πληρώνουμε 5 ευρώ την κάθε ρίζα ελιάς, συμβάλλουμε στη δημιουργία του ελαιώνα και μετέπειτα στο φύτεμα και άλλων καρποφόρων δέντρων.

Τηλέφωνα για παραγγελίες δέντρων: 2132026ο25, 2132026022, 6939110201

2. Περιήγηση γνωριμίας του χώρου του πρώην αεροδρομίου, με ποδήλατα και λεωφορεία του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης.

3. Πικ-Νικ και ζωντανή μουσική.

Μολονότι προγραμματίζεται συλλογική κουζίνα, προτείνουμε να πάρουμε τα φαγητά μας και την παρέα μας, γιατι δε γνωρίζουμε την προσέλευση που θα έχει και για να αποφύγουμε ουρές και ταλαιπωρίες.

Την επόμενη εβδομάδα θα ενημερωθείτε για την ώρα και τον τόπο συνάντησης, εφόσον δεν προτιμάτε να μείνετε μόνοι ή με τους φίλους σας.

4. Εκθέσεις υλικών από Συλλογικότητες που στηρίζουν τις εκδηλώσεις.

ΕΛΛΗΝΙΚΟ 2011

ΕΛΛΗΝΙΚΟ 2011

Comments are closed.