1ο & 2ο Γυμνάσια Ελληνικού

9 Νοεμβρίου 2010

Από τους ανθρώπους του Δήμου Ελληνικού και με τη βοήθεια των παιδιών έγινε η δενροφύτευση κατα μήκος του συρματοπλέγματος,


στο αριστερό πλάι της αυλής και πίσω απο τις κερκίδες.

 

 

 

 

 

 

Σημαντικό ρόλο στην πραγματοποίηση αυτού του στόχου μας έπαιξαν οι συνεχείς προσπάθειες της Αδαμαντίας Μουχελή, μέλους μας και καθηγήτριας στο σχολείο αυτό.


Επίσης φυτεύτηκαν τέσσερα δέντρα στο μπροστινό μέρος της αυλής. Δυστυχώς τα δέντρα αυτά είναι κερασιά, αχλαδιά, νεκταρινιά κ.λ.π. δέντρα, για μας, ακατάλληλα για σχολική αυλή.

Μετά την τοποθέτηση του αυτόματου ποτίσματος, απομένει η φροντίδα των μαθητών, καθηγητών και του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων για τη συντήρηση των φυτών και την ανάπτυξη του πράσινου.


Ιούνιος 2010

Ο Δήμος Ελληνικού έκανε την πρώτη ουσιαστική παρέμβαση στην αυλή των Γυμνασίων και συγκεκριμένα στο πίσω παρτέρι του σχολικού συγκροτήματος,

παρά τη μέχρι σήμερα συνεχιζόμενη απεργία πείνας του δημάρχου (περίπου δύο μήνες).


22 Απριλίου 2010

Προκαθορισμένο ραντεβού (τα δύο προηγούμενα ακυρώθηκαν) με τον Δήμαρχο Ελληνικού κ. Κορτζίδη (Αδαμαντία Μουχελή , Ευαγγελία Δημητρίου για την ΚΙ.Π.Η.) παρουσία της διευθύντριας του 2ου Γυμνάσιου Ελληνικού κ. Σταρρά Μαριάνθης, για το πρασίνισμα της αυλής του συγκροτήματος 1ου & 2ου Γυμνάσιου Ελληνικού. Οι προσπάθειές μας, που έχουν ξεκινήσει από τον περασμένο Ιούνιο, ελπίζουμε να καρποφορίσουν μετά από ένα χρόνο.

Τα σημεία στα οποία επιμείναμε ήταν η δημιουργία παρτεριών γύρω από το σχολείο, η χρησιμοποίηση κατάλληλων δέντρων και φυτών και σε αρκετά μεγάλο αριθμό, έτσι ώστε να δημιουργήσουν ασπίδα προστασίας από τους ρύπους, τη ζέστη και το θόρυβο για τα παιδιά του σχολείου.

Επίσης επισημάναμε τη χωρίς επαρκή λόγο και την απαιτούμενη διαδικασία κοπή δέντρου στο πεζοδρόμιο του σχολείου, γεγονός πιστεύουμε ότι δε θα επαναληφθεί, διότι αν υπάρξει επόμενη φορά, θα ζητήσουμε να αποδοθούν ευθύνες.

Είχαμε την υπόσχεση του κ. Δημάρχου για άμεση υλοποίηση της κατασκευής των παρτεριών και των φυτευτικών εργασιών.

Αύγουστος 2009

Μετά από συνεχείς προσπάθειες της Αδαμαντίας Μουχελή, στο 1ο & 2ο Γυμνάσιο Ελληνικού έσκαψαν ΤΑ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΠΑΡΤΕΡΙΑ, πρόσθεσαν χώμα σε μερικά από αυτά και ετοιμάζουν το υδροδοτικό σύστημα για να γίνει η δενδροφύτευση Νοέμβριο ή Δεκέμβριο.

Για την αποφυγή δημιουργίας νέων παρτεριών υπάρχουν διάφορες δικαιολογίες, το εγγύς μέλλον θα αποδείξει την ορθότητά τους και τις ειλικρινείς προθέσεις του Δήμου.

Μάιος 2009

Σχολικό συγκρότημα 1ου & 2ου Γυμνασίων Ελληνικού

Πίσω παρτέρι

 

Μετά από την πρώτη προσέγγιση που κάναμε στο θέμα, φωτογράφηση της αυλής και σύνταξη προσχέδιου μελέτης,

Σχολ. Επιτρ. Ελληνικου 18-5-09,

τη θετική ανταπόκριση των διευθυντριών και των σχολικών επιτροπών, την ενημέρωση του Δήμαρχου Ελληνικού κ. Κορτζίδη, επισκέφθηκε το σχολικό συγκρότημα ο αντιδήμαρχος του δήμου Ελληνικού, με γεωπόνο του Δήμου.

Οι προσπάθειες γίνονται από την Αδαμαντία Μουχελή, μέλος μας, κάτοικο Ελληνικού και καθηγήτρια στο 2ο Γυμνάσιο, η οποία στη συνέχεια φρόντισε για συνάντησή μας με τις διευθύντριες των σχολείων και σύνταξη επιστολής, υπογεγραμμένης και από τις δύο για το Δήμο Ελληνικού. Στόχος μας είναι να γίνουν οι σκαπτικές και υδροδοτικές εργασίες το καλοκαίρι.


Comments are closed.