6ο Δημοτικό Ηλιούπολης

6ο Δημοτικό Ηλιούπολης

Οι υποσχέσεις που μένουν…υποσχέσεις! Η σχολική αυλή του 6ου δημοτικού Ηλιούπολης (όπως και του 10ου) παραμένει μες το τσιμέντο, μολονότι προσφερθήκαμε να εξασφαλίσουμε τα δέντρα, τα φυτά και το σύστημα αυτόματου ποτίσματος, αρκεί ο Δήμος να φτιάξει τα παρτέρια…..

Πλατείες σκάφτηκαν, δέντρα ξεριζώθηκαν, όμως η τεχνική υπηρεσία του Δήμου δεν ευκαιρεί να σκάβει παρτέρια σε σχολεία!  

12 Μαρτίου 2012

Σε συνάντηση που είχαμε σήμερα με τους Αντιδήμαρχους Ποιότητας Ζωής κ. Σεφτελή και Τεχνικών έργων κ. Χατζηδάκη, τον. κ. Κωνσταντινόπουλο Οδυσσέα, Δημοτικό Σύμβουλο και την κ. Κατσορίδα γεωπόνο του Δήμου, συζητήθηκε το πρασίνισμα της σχολικής αυλής του 6ου δημοτικού σχολείου Ηλιούπολης, αίτημά μας από την Άνοιξη του 2008.

 

Μέχρι τώρα έγιναν τρία παρτέρια από τη μεριά της οδού Βαλτετσίου, παραμονές των τελευταίων δημοτικών εκλογών (2010), από τον προηγούμενο Αντιδήμαρχο Πόλης κ. Αγαδάκο.

 

Συζητήθηκε η πρότασή μας για δημιουργία παρτεριών περιφεριακά της σχολικής αυλής (όπου δε χρησιμοποιείται από τα παιδιά) και η δημιουργία δύο μεγάλων κήπων, για εμπλουτισμό του πράσινου αφενός και για να γίνεται το μάθημα της Φυσικής Ιστορίας αφετέρου6o Δημ.Μελετη-Μάρτιος 2012.

Προτείνουμε στα κόστη που δε μπορεί να ανταπεξέλθει ο δήμος, να βοηθήσουμε με την εξεύρεση χορηγών. Aρκεί να σκαφτούν μόνο τα παρτέρια και να μπει το χώμα. Μπορούμε να βρούμε και δέντρα (2,5 -3μ. ύψος) και υλικά για αυτόματο πότισμα, όπως κάναμε και με τα τρία παρτέρια που κατασκευάστηκαν το 2010.

Η ανταπόκριση ήταν βεβαίως θετική, όπως και πέρισυ που είχαμε ξανασυζητήσει για το ίδιο σχολείο. Η δημοτική αρχή όμως ήταν νέα στην ανάληψη των καθηκόντων και ζήτησε λίγο χρόνο. Ελπίζουμε να ήταν αρκετός αυτός που δώσαμε και περιμένουμε την άμεση υλοποίηση…….

Οκτώβριος 2010

Οι κηπουροί του Δήμου Ηλιούπολης φύτεψαν

τα νέα παρτέρια,

δυστυχώς χωρίς τη βοήθεια των παιδιών,

που τόσο επιδιώκαμε….

Με τη μεσολάβησή μας η εταιρεία Ι&Σ Σκλαβενίτης πρόσφερε όλα τα υλικά για το αυτόματο πότισμα.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αύγουστος 2010

Στο 6ο δημοτικό σχολείο Ηλιούπολης, μετά από προσπάθειες δυόμιση χρόνων δημιουργήθηκαν τα πρώτα παρτέρια…

 

 

 

Τέσσερα μακρόστενα, μήκους περίπου δύο μέτρων

(κατά μήκος της Βαλτετσίου)

 

 

 

 

και ένα τετράγωνο (γωνία Αγησιλάου και Βαλτετσίου).

Βεβαίως είναι πολύ λιγότερα από αυτά που ζητήσαμε, αλλά ελπίζουμε να είναι μόνο η αρχή.

Εμείς θα επιμείνουμε να πιέζουμε για την ολοκλήρωση του έργου, έτσι ώστε να είναι αποτελεσματικό και λειτουργικό το πράσινο που θα δημιουργηθεί και ελπίζουμε να μη φτάσουμε στις επόμενες εκλογές για την ολοκλήρωσή του…..

 

 

Επειδή στόχος μας είναι ό,τι δημιουργείται να διατηρείται κιόλας και να μη σπαταλιέται χρήμα και κόπος, πρέπει να ευαισθητοποιήσουμε το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων καθώς επίσης το διδασκαλικό προσωπικό, για να υπάρχουν άτομα να παρακολουθούν και να ελέγχουν τη λειτουργία του αυτόματου ποτίσματος το καλοκαίρι.

Οπότε περιμένουμε τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών του συλλόγου στο τέλος του μήνα.

Ωστόσο ζητήσαμε από την εταιρεία Ι & Σ Σκλαβενίτης, τη χορηγία των 500,00 ευρώ που είχε προσφέρει πριν δύο χρόνια για τη σχολική αυλή, να τη διαθέσει για την αγορά προγραμματιστή μπαταρίας και διαφόρων άλλων υλικών για το αυτόματο πότισμα.

Ιούνιος 2010

Από το Δήμο Ηλιούπολης οι αναβολές για την αυλή του 6ου δημοτικού σχολείου συνεχίζονται, από τον Μάιο του 2008!

Απορίας άξιον είναι το γεγονός ότι, στην αρχή υπήρχε κάποια ανταπόκριση από την παρούσα δημοτική αρχή (πρασίνισαν δύο σχολεία σε τρία χρόνια, βεβαίως με συνεχείς πιέσεις και τρεξίματα από τη μεριά μας, από τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και τις διευθύνσεις των σχολείων…), ενώ τώρα υπάρχει πλήρης αδράνεια.

Μας προβληματίζει το γεγονός της απίστευτης αναβλητικότητας για το συγκεκριμένο σχολείο και της έλλειψης φροντίδας για το πράσινο της αυλής του 15ου δημοτικού, η φροντίδα του οποίου ανήκει αποκλειστικά στον παππού κάποιου μαθητή που είναι κηπουρός, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις του σχολείου και τις δικές μας!!!!

Η επίκληση έλλειψης χρημάτων δεν ευσταθεί, διότι αυτό που χρειαζόμαστε από το δήμο είναι οι οδηγίες των κηπουρών , κάποια νέα φυτά (γι αντικατάσταση όσων ξεραίνονται και είναι λίγα) και πιθανώς κάποιες ζαρτινιέρες ή χώμα, όπως έγινε στην περίπτωση του 4ου δημοτικού (όλα ελάχιστου κόστους).

Κανείς δεν αρνείται την απαραίτητη φροντίδα των φυτών από τη διεύθυνση του σχολείου, την επιμέλεια των παππούδων, γονιών, δασκάλων, παιδιών, όμως δε μπορεί να είναι ΜΟΝΟ αυτοί.

Κάποιες φορές ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ η παρέμβαση και παροχή βοήθειας από το δήμο, οι συμβουλές των γεωπόνων και κηπουρών του, η παρουσία της δημοτικής αρχής δίπλα στους πολίτες της και τις έννοιες τους για τα αυτονόητα…..

Απρίλιος 2010

Ραντεβού με το νέο Αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών Ηλιούπολης κ. Ευσταθίου, για την αυλή του 6ου δημοτικού σχολείου.

Τη φορά αυτή υποσχέθηκε την ανάθεση των σκαπτικών εργασιών για τη δημιουργία των παρτεριών, σε εργολάβο με τον οποίο συνεργάζεται ο δήμος, άμεσα, εννοώντας τις επόμενες μέρες.

Αισίως κλείνουμε δύο χρόνια κυνηγώντας τη δημοτική αρχή για την αυλή του 6ου……

7 Οκτωβρίου 09

Συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ηλιούπολης κ. Αραμπατζή, για τη δημιουργία των παρτεριών (οι προσπάθειές μας και οι επαφές , φωτογραφήσεις, προτάσεις, συζητήσεις με τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος κ. Αγαδάκο και τον προϊστάμενο της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου κ. Λαλά, έχουν ξεκινήσει από την άνοιξη του 2008).

Ο κ. Αραμπατζής υποσχέθηκε αρχικά την κατασκευή όποιων παρτεριών είναι εύκολο απο την τεχνική υπηρεσία του δήμου να κατασκευαστούν μέσα στο 2009 και αρχές του 2010 να ανατεθεί σε εργολάβο η αποπεράτωσή τους. Το μήκος των προτεινόμενων παρτεριών είναι αρκετά μεγάλο όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς 6o Δημ.Μελετη και αρκετά δύσκολο, δεδομένου οτι το σχολείο έχει αρκετά μεγάλη περίμετρο και τα παρτέρια που προτείναμε αφορούν το μεγαλύτερο μέρος αυτής της περιμέτρου. Συμφωνήσαμε οι σκαπτικές αυτές εργασίες να τελειώσουν το αργότερο τέλος Φεβρουαρίου 2010, οπότε να γίνει η δενδροφύτευση τον επόμενο Μάρτιο.

Ζήτησα εγγράφως τα υπεσχημένα (Ευαγγελία Δημητρίου).

Ιούνιος 2009

Ζητήσαμε απο το δήμο Ηλιούπολης να γίνουν οι σκαπτικές εργασίες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, θυμίζοντας την προσφορά της εταιρείας Σκλαβενίτη σε δέντρα και τη δυνατότητα να βοηθήσουμε ταυτόχρονα σε οτιδήποτε άλλο χρειαστεί, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εργασίες στην αυλή του σχολείου.

Νοέμβριος 2008

Μετά από επαφές με το τμήμα δημ. σχέσεων του super market Σκλαβενίτης, πήραμε την υπόσχεση ότι θα δοθούν στο 6ο δημοτικό 20-30 δέντρα, ύψους 2-2,5 μ. το καθένα. Σύντομα μας ενημέρωσαν για τη λίστα των δέντρων, μέσα από την οποία μπορούσαμε να επιλέξουμε και μέχρι του ποσού που μας είχαν ορίσει ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ-ΔΕΝΤΡΑ.

 

Ιούνιος 2008

Συζητήσαμε την πρότασή μας για τις απαιτούμενες παρεμβάσεις στη σχολική αυλή του 6ου δημοτικού σχολείου Ηλιούπολης, με τον αντιδήμαρχο κ. Αγαδάκο 6o Δημ.Μελετη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.