Συλλογή Υπογραφών για την Αυθαίρετη Κοπή Δέντρων 04/02/2013

Συλλογή Υπογραφών για την Αυθαίρετη Κοπή Δέντρων 04/02/2013

Δημοκρατικότερες πόλεις, με πολίτες που Ενημερώνονται και Συμμετέχουν

4 Φεβρουαρίου 2013

Αφορμή γι αυτή την κινητοποίηση ήταν η αυθαίρετη κοπή δέντρων τα τελευταία χρόνια στην Ηλιούπολη (και όχι μόνο).

Αιτία ήταν η επιθυμία να δώσουμε τέλος στην αδιαφορία και απραξία μας (των πολιτών), στα κοινά προβλήματα, με ένα εποικοδομητικό και αποτελεσματικό τρόπο.

Η επιθυμία μας αυτή οφείλεται στην άποψη οτι η συμμετοχή των πολιτών στα κοινά προβλήματα, που στηρίζεται στην έγκαιρη και ολοκληρωμένη πληροφόρησή τους, βοηθάει στην επίλυσή τους με τον καταλληλότερο για την πολιτεία τρόπο και επιπλέον στη μείωση, σε πολύ μεγάλο βαθμό, των προστριβών μεταξύ πολιτών και διοικούντων.

Για τους λόγους αυτούς, μαζέψαμε υπογραφές και τις στείλαμε μαζί με την παρακάτω επιστολή, στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ηλιούπολης:

 

Προς: Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Ηλιούπολης

Θέμα: Συλλογή υπογραφών για έγκαιρη ενημέρωση της πόλης από την ιστοσελίδα του Δήμου, για τα προς συζήτηση από το Δημοτικό Συμβούλιο θέματα, σχετικά με έργα που επηρεάζουν το Περιβάλλον, την Οικονομία και τη Ζωή της

Κοινοποίηση: Δήμαρχο κ. Βαλασόπουλο, επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Ηλιούπολης

Με την παρούσα θέτουμε υπ’ όψιν του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης τις υπογραφές, που έχουμε μαζέψει χειρόγραφα ή ηλεκτρονικά και παρακαλούμε όπως διαβαστεί το κείμενο, που τις συνοδεύει και επισυνάπτεται, στην επόμενη συνεδρίασή σας και πάρει απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης για το εν λόγω θέμα.

Η έγκαιρη και ολοκληρωμένη πληροφόρηση για θέματα που επηρεάζουν τη ζωή και καθημερινότητά μας, είναι ζωτικής σημασίας παράγων, για την εύρυθμη και δημοκρατική λειτουργία της κάθε πόλης και αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών, που αναγνώρησε και η Ελλάδα με την υπογραφή της Σύμβασης του Aarhus τον Ιούνιο του 1998 και επικύρωσε με το Ν. 3422/12-12-2005.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος Η Γραμματέας

Αθανάσιος Αρμάος Ευαγγελία Δημητρίου

 

Το κείμενο που συνοδεύει τις υπογραφές είναι το παρακάτω:

 

Σεβόμαστε τη Ζωή, την Πόλη, το Περιβάλλον μας

Επειδή οι πολίτες:

  • Έχουν δικαίωμα στην ενημέρωση
  • Έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν με συγκεκριμένες προτάσεις, σε οποιαδήποτε παρέμβαση και έργο στην πόλη και γύρω από αυτή, που επηρεάζει το περιβάλλον, την οικονομία και τη ζωή της
  • Έχουν δικαίωμα να ελέγχουν έγκαιρα κάθε πράξη της Διοίκησης

 

Γνωρίζοντας ότι:

Για την κοπή ενός δέντρου χρειάζονται λίγα λεπτά,

αλλά για την ανάπτυξή του δεκαετίες

και ότι Δέντρο σημαίνει Οξυγόνο και Νερό

Και Επειδή ο Δήμος: δεν μπορεί να λειτουργεί για τους πολίτες, χωρίς αυτούς

Ζητάμε από την εκάστοτε Δημοτική Αρχή

και τους συμπολίτες μας:

  • Η κοπή κάθε δέντρου να τεκμηριώνεται απόλυτα με έκθεση, γνωμοδότηση και φωτογραφικό υλικό γεωπόνου του Δήμου και να συνοδεύεται από άδεια της αρμόδιας αρχής, που να έχει εκδοθεί έγκαιρα και να έχει εγκριθεί και από το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης.

 

  • Η Δημοτική Αρχή να ενημερώνει τους φορείς και τους πολίτες, για κάθε έργο, η υλοποίηση του οποίου θα έχει επιπτώσεις στο περιβάλλον, την οικονομία και τη ζωή της πόλης, ένα μήνα πριν τη συζήτησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο και

 

  • Να δημοσιεύει στο διαδίκτυο τον σχετικό φάκελο με όλες τις πληροφορίες, ώστε να γνωρίζουν επακριβώς το έργο που προτείνεται και να καταθέτουν τις απόψεις τους.

ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ

 

 

Comments are closed.