Στη δράση αυτή συμμετείχαν πολλές περιβαλλοντικές και εθελοντικές οργανώσεις, συλλογικότητες και πολίτες, μολονότι η θερμοκρασία ήταν αρκετά υψηλή και ο ήλιος έκαιγε…..
Συμμετείχαμε κρατώντας πλακάτ με ανάλογα συνθήματα και μοιράζοντας πράσινες καρδούλες, …..καρδιές που χτυπούν στο ρυθμό της οικολογίας, ανθρώπινες καρδιές που σκέφτονται και μεριμνούν για το αύριο του πλανήτη…..
Η κάθε συλλογικότητα έδωσε το δικό της τόνο και ύφος, με κοινό μήνυμα για χρήση 100% πράσινης και καθαρής ενέργειας, για μια ανθρώπινη κοινωνία που σέβεται τον εαυτό της, γι αυτό δε σπαταλά τους φυσικούς πόρους και δεν καταστρέφει αλλά προστατεύει την πλανήτη που της δίνει Ζωή!
Χαρήκαμε όταν διαπιστώσαμε οτι τα συνθήματά μας και ο τρόπος που τα εκφράσαμε άρεσαν σε πολλούς και τα πλακάτ μας άλλαζαν συνεχώς χέρια….
Ιδιαίτερο τόνο έδωσαν τα παιδιά με τις ζωγραφιές τους και το δικό τους μοναδικό τρόπο να μας “περνούν” μηνύματα απλά, λογικά αλλά τόσο “δύσκολα” για τους ενήλικες που ζουν μέσα στη σύγχρονη “αναπτυγμένη” κοινωνία, και στην πολλές φορές ψεύτικη και “κατασκευασμένη” πραγματικότητά της….
Μαζεύτηκαν πολλές υπογραφές και η δράση τέλειωσε μελωδικά, στέλνοντας ένα ηχηρό και ειρηνικό μήνυμα…..
Αθήνα: Διονυσίου Αεροπαγίτου 41 – 45, ώρα 16:00
100% ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ επειδή:
Η κλιματική αλλαγή δεν κάνει απλά τονπλανήτη μας λίγο πιο ζεστό αλλά οι αλυσιδωτές αντιδράσεις, που έχουν ήδη ξεκινήσει, φτάνουν ήδη στα «σημεία χωρίς επιστροφή». Είτε πρόκειται για τη ‘βόμβα μεθανίου’ της αρκτικής, είτε για τη ραγδαία όξυνση των ωκεανών μας, είτε για βιβλικές πλημμύρες – η κλιματική αλλαγή είναι η μεγαλύτερη απειλή που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα. Ο ΟΗΕ το γνωρίζει πολύ καλά και γι’αυτό κάλεσε τους παγκόσμιους ηγέτες σε μια έκτακτη σύνοδο κορυφής στη Νέα Υόρκη, στις 24 Σεπτέμβρη.
Την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014, λίγο πριν την έκτακτη συνάντηση κορυφής για το κλίμα του ΟΗΕ, πολίτες απ’όλο τον κόσμο θα πείσουμε τους παγκόσμιους ηγέτες ότι νοιαζόμαστε για τη Ζωή προωθώντας το μήνυμά μας για μετάβαση σε 100% Πράσινη Ενέργεια, κάτι αναγκαίο και εφικτό! UTF-8”φυλλάδια
Αν συμφωνείς υπόγραψε εδώ:
https://secure.avaaz.org/el/100_clean_final/?turBrab
Φυλλάδιο υπογραφών UTF-8”Υπογραφές
Οργάνωση Avvaz: παγκόσμιος αστικός οργανισμός που προωθεί τον εθελοντισμό και την ευαισθητοποίηση για θέματα όπως η κλιματική αλλαγή, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα δικαιώματα των ζώων, οι ανισότητες, η διαφθορά, η φτώχεια και οι συγκρούσεις.
Ας αναλογιστεί ο καθένας τις ευθύνες του για τα ακραία καιρικά φαινόμενα
που μαστίζουν τον πλανήτη, που οφείλονται και:
Στην κοπή των δέντρων,
Στους ρύπους των αυτοκινήτων και των εργοστασίων,
Στην κακή διαχείριση των απορριμμάτων,
Στη σπατάλη πρώτων υλών και αγαθών,
………………………………………..