Hλιούπολη: όταν η πόλη του Ήλιου βυθίζεται στο σκοτάδι…

Hλιούπολη: όταν η πόλη του Ήλιου βυθίζεται στο σκοτάδι…

Σεπτέμβριος 2018

Είμαστε μια ωραία ρομαντική ατμόσφαιρα τη νύχτα! Ακόμη και η κεντρική πλατεία της πόλης (Εθνικής Αντιστάσεως), βυθίζεται στο σκοτάδι κάθε βράδυ, τώρα πια ….

Δεν έχουμε χρήματα να αλλάξουμε τις λάμπες. Έχουμε όμως χρήματα να χαρίζουμε το ρεύμα και το νερό στο παγοδρόμιο που στήνεται στο χριστουγιεννιάτικο χωριό στην πλατεία της πόλης μας! Έχουμε χρήματα για να παραχωρούμε την πλατεία στον επιχειρηματία που τη νοικιάζει για 40 μέρες έναντι 2.400 ευρώ, να μην πληρώνει ρεύμα και νερό για τη λειτουργία παγοδρόμιου επί 40 μέρες και να έχει δικαίωμα να την υπενοικιάζει σε 20 άλλους επιχειρηματίες, που στήνουν τα υπόλοιπα περίπτερα εισπράττοντας κάποιο αντίτιμο…

Ας κάνουμε έναν πολύ απλό και συντηρητικό συλλογισμό:

Εισπράττει ο Δήμος 2.400 ευρώ – το ρεύμα και το νερό του παγοδρομίου για 40 μέρες=?. Πόσο μας μένει?

Ας υποθέσουμε οτι ο επιχειρηματίας εισπράττει από την υπενοικίαση σε 20 άλλες επιχειρήσεις τουλάχιστον 200 ευρώ Χ 20= 4000 ευρώ (πληροφορηθήκαμε οτι είναι περισσότερο αλλά ας είμαστε συγκρατημένοι). Πληρώνει 2.400 ευρώ στο Δήμο Ηλιούπολης, του μένουν καθαρά τουλάχιστον 1600 ευρώ, από την υπενοικίαση του χώρου και μόνο!

Γιατί δε νοικιάζει ο δήμος μας την πλατεία σε 21 επιχειρηματίες, αλλά σε ΈΝΑ? Έχουμε ανάγκη μεσάζοντα, στην ενοικίαση? Υπάρχει νομικό ή κάποιο άλλο κώλυμα? Πόσο θα στοίχιζε στο Δήμο το στήσιμο των 20 περιπτέρων?

Πόσες λάμπες θα αγοράζαμε αν νοικιάζαμε απ’ ευθείας στους 20 επιχειρηματίες το χώρο και πόσες με την αξία του ρεύματος και του νερού του παγοδρομίου, που χαρίσαμε?

Γιατί πρέπει να χαρίζουμε σε κάποιους κι εμείς οι πολίτες της πόλης, να πληρώνουμε δημοτικά τέλη, αλλά να κυκλοφορούμε στο σκοτάδι, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλειά μας και την ομαλή λειτουργία της πόλης μας?

Ευχαριστούμε τους επιχειρηματίες της Ηλιούπολης, που φωτίζουν αρκετά τις βιτρίνες των καταστημάτων τους ενώ πληρώνουν το αντίστοιχο αντίτιμο στη ΔΕΗ! Χάρη σ’ αυτούς μπορούμε να κυκλοφορούμε κάπως…..

Περιμένουμε κάποιες λογικές απαντήσεις από τη Δημοτική αρχή, για τα παραπάνω ερωτήματα! Περιμένουμε να αντικατασταθούν οι καμένες λάμπες άμεσα! Το πρόβλημα έχει γίνει χρόνιο, η υπομονή έγινε αγανάχτηση και η αγανάχτηση γίνεται θυμός… 

Ιανουάριος 2018

Όταν η πόλη του Ήλιου, εξακολουθεί να βυθίζεται στο σκοτάδι, τι προτίθεται να κάνει η δημοτική αρχή?

Αναπτυξιακό συνέδριο του Δήμου Ηλιούπολης: 
ακούσαμε από το Δήμαρχο της πόλης οτι, περίπου στο τέλος του 2018 θα εισπραχθεί το δάνειο για την αντικατάσταση των λαμπτήρων με led ή θα αντικατασταθούν οι λαμπτήρες (μάλλον το πρώτο)!

Ωστόσο, επειδή όλο και περισσότεροι δρόμοι βυθίζονται στο απόλυτο σκοτάδι και μέχρι τότε θέλουμε ένα χρόνο ακόμη, τουλάχιστον, ρωτάμε τη Δημοτική αρχή, τι προτίθεται να κάνει με το πρόβλημα του ηλεκτροφωτισμού?

Η πρέπει οι καμένες λάμπες να αντικαθίστανται με τις κλασσικές, μέχρι να αντικατασταθούν με τις νέας τεχνολογίας, ή πρέπει να αρχίσουμε να κυκλοφορούμε με πυρσούς και δάδες στην Ηλιούπολη τη νύχτα!

Αλήθεια τι προτείνουν?

Οκτώβριος 2017

Βραδάκι στην πόλη. Ώρες που ακόμη έχει ζωή. Ώρες που τα παιδιά τελειώνουν το μάθημά τους σε φροντιστήρια και διάφορες δραστηριότητες. Κάποια από αυτά τρέχουν οι γονείς να μεταφέρουν με αυτοκίνητα, άλλα τα συνοδεύουν πεζή και άλλα επιστρέφουν μόνα τους. Ώρες που αρκετοί κυκλοφορούν ακόμη στην πόλη. Ώρες ζωής και δράσης.

Ώρες που στην πόλη μας μπορείς να κυκλοφορείς με τα πόδια μόνο στους πολύ κεντρικούς δρόμους, γιατί στους υπόλοιπους, στη μεγαλύτερή τους πλειοψηφία, επικρατεί σκοτάδι έως αδύναμο ημίφως…Ελάχιστοι έχουν επαρκή φωτισμό! Περπατάς και παρακαλάς να περάσει ένα αυτοκίνητο για να σου φωτίσει το δρόμο, ή να έχουν αφήσει κάποιοι ανοιχτά τα φώτα της εισόδου ή του μπαλκονιού του σπιτιού τους…

Καταλάβαμε γιατί πολλοί κυκλοφορούν μόνο με αυτοκίνητο το βράδυ! Δεν είναι μόνο οι αποστάσεις, είναι και το σκοτάδι…

Η σκέψη μας πηγαίνει στα παιδιά, στους έφηβους. Σ’ αυτά που κυκλοφορούν μόνα, χωρίς τη βοήθεια γονέα, όπως  σωστά πρέπει να συμβαίνει, όταν μεγαλώνουν.. Αλλά και στους ηλικιωμένους, που φοβούνται να κυκλοφορήσουν μετά τη δύση του ήλιου, ακόμη και στη γειτονιά τους! 

Αφού γυρίσαμε πολλές γειτονιές μερικά βράδυα, διαπιστώσαμε:

  • πολλές καμένες λάμπες στις κολώνες της ΔΕΗ,
  • πολλές λάμπες με απελπιστικά χλωμό και αδύναμο φώς, ανεπαρκές για το φωτισμό του δρόμου,
  • πολλές κολώνες, με λάμπες, σε μεγάλη απόσταση η μία από την άλλη,
  • οτι ελάχιστες γειτονιές ήταν επαρκώς φωτισμένες. Μια μικρή μειοψηφία!

 

Η πόλη μας, η κάθε πόλη, πρέπει να φωτίζεται καλά. Είναι σημαντικό για τη ζωή της, για την κυκλοφορία των κατοίκων της. Για να μπορούν όλοι να κυκλοφορούν το βράδυ, χωρίς να χρειάζεται να έχουν απαραίτητα αυτοκίνητο.

Είναι σημαντικό για τους γονείς, όταν μεγαλώνουν τα παιδιά τους, να ξεκουράζονται και να μη χρειάζεται να τρέχουν όλη μέρα για να τα συνοδεύουν…

Είναι σημαντικό για τα παιδιά, μεγαλώνοντας, να αναλαμβάνουν την ευθύνη της αυτόνομης κυκλοφορίας τους!  

 

Comments are closed.